vrijdag 20 juli 2018

What's in my bag?


Zo nu en dan moet ik echt mijn handtas even helemaal leegmaken en de inhoud even updaten, ik haal nog net geen kapstok en lamp uit mijn tas à la Mary Poppins maar het scheelt niet veel. Ik sleep een volledige survival kit mee, van snacks, doekjes en zalfjes voor peuterdame tot klassieke handbag essentials zoals lipstick en zonnebril voor mijzelf.


Ik heb meestal wel een klein flesje smeersel met SPF bij de hand (bij de apotheek vind je fijne handtasformaatjes van La Roche Posay en Avène) maar een stick is ook enorm handig om even vlot de kwetsbare zones (denk neus, lippen, oren, jukbeenderen) van een laagje bescherming te voorzien.

De Sun Sport Face stick sensitive areas van Lancaster mag zelfs rond de oogcontour gebruikt worden en dankzij de Full light technology is je huid volledig beschermd tegen zonnestralen. Full light beschermt namelijk niet alleen tegen UVA en UVB straling maar ook tegen zichtbaar licht en infrarood. De stick bevat onder andere bijenwas, engelwortel, vitamine E en een combinatie van minerale en chemische filters. De formule is water & transpiratie proof maar ondanks dat is het toch zaak om regelmatig te smeren en de blootstelling aan de zon niet te overdrijven. Dare to tan maar wel met je gezonde verstand.


Als ik bij de parfumerie een geursample krijg eindigt deze vaak in mijn tas maar toch wil ik er zeker van zijn dat ik ook mijn favoriet bij de hand heb. Champs Élysées van Guerlain zit er het hele jaar door in en ik shopte laatst deze verstuiver bij de Douglas en die heb ik gevuld met mijn nieuwe zomerliefde: Alien Flora Futura.


De Douglas is niet alleen gevaarlijk terrein vanwege de make-up en parfums, ook praktische accessoires kan je er goed shoppen. Net zag je al de handige navulbare tasverstuiver en op weg naar de kassa zag ik de leuke haarelastiekjes die eigenlijk geen elastiekjes zijn van Invisibobble.

De schattige exemplaren met regenboogkleurtjes zijn voor kindjes, de bronskleurige met glitters zijn voor mijzelf. Ik gebruik ze graag als ik mijn nog natte haar even in een staart wil doen of juist als ik mijn haar net gefönhd. De flexibele invissibobble beschadigd je haar niet en zit toch stevig.


Even snel een glansje aanbrengen op jukbeenderen, lippen of lijf gaat prima met de Rituals eyes & cheek palettes. Het is niet mijn meest geliefde highlighter dus daarom durf ik hem wel mee te slepen in mijn tas. 

Mocht ik hem laten vallen of mocht er iets mee gebeuren dan zou ik dat zonde vinden maar niet zo hartverscheurend verdrietig als bij mijn Bobbi Brown of Youngblood exemplaren. Het doosje is voorzien van handig spiegeltje en dat is ook mooi meegenomen natuurlijk voor een snelle check-up. 


Laat nooit geen levende wezens achter in een snikhete auto maar ook lipbalms hebben het momenteel erg zwaar, ik had twee nieuwe exemplaren van EOS gescoord, met nadruk op had.... De Coconut milk heeft het overleefd maar de Blackberry nectar niet... Ik ga een poging wagen om hem te redden maar vrees dat het een rommeltje gaat worden. Geluk bij een ongeluk is dat ik de kokos qua geur toch net iets fijner vind


EOS lipbalms zijn inmiddels overal terug te vinden in mijn omgeving, in mijn tas, op het nachtkastje, op mijn bureau, maar dus even niet meer in de auto zolang deze hitte blijft duren haha. Ik ben een beetje lastig wat lipbalms betreft, liever geen bestanddelen die niet natuurlijk (minerale olie, flalaten) of strikt noodzakelijk zijn maar toch graag goed verzorgend. 

EOS scoort heel goed op beide punten, de formule bestaat uit natuurlijke verzorgende olie, avocado extract, kokos en shea butter en antioxidanten. Dat zorgt voor hele zachte gladde lippen, zelfs tijdens extreme weersomstandigheden heb ik tijdens afgelopen winter ontdekt. EOS blijft verrassen met nieuwe 'smaakjes' en de kokos moest ik natuurlijk even uitproberen, ik kan je vertellen dat hij geweldig is. 


Als ik zin heb in kleur dan laat ik de EOS even voor wat het is en grijp ik naar een mooie lipstick, ik heb meestal meerdere exemplaren in mijn tas zitten maar de Collistar Rossetto Unico en Pompelmo Rossa is momenteel favoriet. Deze lipstick in zomerse koraaltint is enorm goed gepigmenteerd, is ontzettend creamy qua textuur en blijft goed zitten. De prachtige huls is een echte blikvanger en door de magnetische dop zijn ongelukjes in de tas tot een minimum beperkt. 


Een notitieblokje, zonnebril, portemonnee voor kleingeld en thee vind je ook altijd terug in mijn tas. Ik ben nogal een neuroot en een kopje thee doet het bij mij erg goed tijdens stress-attacks. De voorkeur gaat dan vooral uit naar een kalmerende rooibos of kamillethee.


Dit was een kleine selectie van items uit mijn tas, ik moet eigenlijk een kleiner exemplaar gaan shoppen want ik sleep altijd veel te veel zooi mee.... Maar deze basics vind ik toch wel onmisbaar, naast mijn sleutels, mobieltje, doekjes, snacks en kleurpotloodjes voor mijn lieve peuterdiva (dat notitieblok doet ook dienst als tekenblok). 


PS: Mocht je het je afvragen, die mooie kleur nagellak is Kure Bazaar Bikini & Co, een frisse koraaltint. Dit mooie merk maakt nagellakjes die non toxic zijn en er zijn heel veel onwijs mooie tinten.