dinsdag 17 juli 2018

Verwennerij voor je haar: Lovea shampoo


Ik was mijn haar het liefst om de 5 à 6 dagen en ben ook erg kieskeurig wat shampoo betreft, het moet wel goed schoon zijn maar liefst zonder al teveel chemische middelen. De shampoo's van Lovea zijn er voor verschillende haarcondities en wensen en de milde formules voor het hele gezin zijn vrij van werkstoffen die voor irritatie kunnen zorgen. 

Zo bevatten de shampoo's en showergels geen sulfaten, parabenen, kleurstoffen of synthetische geurstoffen maar wel heerlijke natuurlijke geuren en werkstoffen voor schoon en verzorgd haar. 


Cocoa Nirvana is een shampoo met glinsterende deeltjes en cacaoboter waar zeer droog haar weer van gaat glanzen. Coco Paradise is wat mij betreft de ultieme zomershampoo door de heerlijke kokosgeur en de formule zorgt ervoor dat beschadigd haar weer lekker schoon wordt zonder het verder te beschadigen of uit te drogen. Menthe Céleste is een frisse shampoo op basis van munt en grapefruit.

Als ik een shampoo met Sulfaten gebruik krijg ik snel last van een jeukende geïrriteerde hoofdhuid, dan ga ik krabben waardoor ik wondjes krijg die vervolgens ook weer gaan jeuken en dan begint de ellende. Lovea shampoo's vertrouw ik blindelings want die zorgen niet voor irritatie maar zorgen toch voor lekker fris en verzorgd haar. Ik wissel een beetje af en gebruik de shampoo die op dat moment het beste aansluit op de behoeften van mijn haar.

De kokos is veruit de favoriet vanwege de geur maar als het erg warm is dan vind ik de Menthe céleste erg fijn want hoewel mijn lange haar een beetje neigt naar droog en beschadigd (vooral het onderste deel) neigt mijn hoofdhuid naar vettig. Na het wassen met de menthe voelt mijn hoofdhuid weer heerlijk fris en is mijn haar weer luchtig en veerkrachtig.


Naast de effectieve werking van de shampoo's vind ik de verpakking ook handig, geen draaidop gedoe maar een verpakking die je handig kan openen en sluiten. Al zou een pompje het gebruik nog makkelijker maken, Nu is dat weer extra afval en daar ben ik geen voorstander van maar een los verkrijgbaar pompje wat je steeds kan hergebruiken lijkt mij erg fijn. 

Op de website van Lovea nature vind je een overzicht van alle producten én de ingredienten. Fijn als je precies wil weten wat er wel én niet in de producten van Lovea zit. Lovea Nature, ik hou ervan!