dinsdag 5 november 2019

Geef je huid een boost tijdens de herfst


De kachel heeft nog niet op vol vermogen moeten branden en ook ritjes op de fiets zijn met deze milde herfsttemperaturen heel goed te doen. Een serum gebruik ik niet het hele jaar door maar vooral als het kouder gaat worden raakt mijn huid soms in paniek en dan is een serum een hele goede manier om je huid te voorzien van extra voedingsstoffen. Ook vlak na de zonvakantie gebruik ik een serum om mijn huid weer in topvorm te krijgen na alle blootstelling aan zon, zee en zwembadwater. Een serum kan je op verschillende manieren inzetten, het beste is om er tijdig mee te beginnen extra stress voor je huid te voorkomen. Mocht dat niet lukken dan is een serum natuurlijk altijd in te zetten als 'laatste redmiddel' voor je huid al is voorkomen natuurlijk beter dan genezen.

Voor de meeste huidproblemen zijn er wel passende serums te vinden, ik ontdek regelmatig nieuwe producten maar voor het zware werk kom ik toch vaak bij dezelfde merken uit. Decléor vormt daarop een beetje de uitzondering op de regel, niet dat ik het merk door de jaren heen niet al regelmatig ben tegengekomen, maar eigenlijk sta ik pas sinds kort open voor essentiële oliën. Voorheen vond ik het een beetje too much maar een enthousiast lief vriendje heeft mij onlangs bekeerd, er staat nu een diffuser in huis waarmee essentiële oliën door de kamer verspreid worden en ik smeer ze nu dus ook op mijn huid. Beetje vreemd eigenlijk dat het bij mij zo lang geduurd heeft want essentiële olie wordt al eeuwen ingezet om gezondheid en geest op positieve wijze te beïnvloeden. Ach beter laat dan nooit toch?


Hannah en Babor zijn al oude bekenden, Het aantal hannah producten op mijn toilettafel breid zich steeds verder uit (sommige producten heb ik zelfs al meerdere malen opnieuw aangeschaft dus dat wil echt iets zeggen) en Babor is een oude bekende die ik een beetje uit het oog verloren was op dit serum en hun onovertroffen reiniging na. Ik zou eigenlijk weer even een Babor salon moeten binnenstappen want ze brengen ook altijd hele mooie make-up collecties uit en vooral hun herfst/winter looks zijn altijd heel erg mooi, glamour op een hele classy manier. 

Maar ik dwaal enorm af, terug naar die redders in de nood voor je huid. Momenteel smeer ik even flink met serums want ik heb een volle week griep gehad en een lage weerstand of ziekte laten vaak ook direct sporen aan op de huid. Die kan je dan ook van buitenaf een boost geven door je huid te verwennen met wat extra werkstoffen. 


Het Opulence Serum van hannah was een ware reddende engel na de zonvakantie, het "weelderige" serum heeft als doel het egaliseren en verhelderen van de huid en het verbeteren van de stevigheid. Op plaatsen waar huidveroudering zich als eerste laat zien (hals, décolleté, handen, rond de ogen en lippen) in de vorm van verlies van stevigheid, verkleuringen en overmatige pigmentatie zorgt dit serum ervoor dat deze problemen serieus worden aangepakt.

Een hoge dosering vitamine C zorgt voor een egale en gave huid met een stralende uitstraling en deze krachtige vitamine en antioxidant zorgt er daarnaast voor dat het bindweefsel in de huid geactiveerd wordt waardoor je huid steviger zal worden. Krachtpatser nummer 2 is vitamine E, deze stimuleert de doorbloeding, regenereert de huidcellen en ondersteund het zelfherstellend vermogen van de huid.

Het geurloze Opulence serum brengt prettig aan en is een prachtig voorbeeld dat huidverzorging eigenlijk helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn en dat een product dat uit slechts een paar werkzame stoffen bestaat heel veel resultaat kan boeken. Mijn huid zag er al snel veel gelukkiger uit, minder vlekkerig en vitaler.


Ik raak persoonlijk nog al snel in paniek, mijn huid is gelukkig dankzij een goed verzorgingsregime wat stabieler maar bij extreme kou wil de gevoeligheid toch wel eens genadeloos toeslaan. Ik heb dit probleem al jaren maar een probleemloze huid kan ook zomaar ineens gevoelig gaan reageren. Vaak is er toch wel iets aan vooraf gegaan want er zijn genoeg oorzaken die de natuurlijke huidbarrière kunnen verzwakken. Als die beschermlaag niet meer optimaal zijn werk doet kunnen roodheid, irritaties, jeuk en een pijnlijk trekkerig gevoel ontstaan. Zelfs je gebruikelijke verzorging kan dan voor irritatie zorgen.

Als mijn huid echt niets meer kan verdragen dan grijp ik naar deze flacon van Babor, even schudden en mijn huid kan opgelucht ademhalen dankzij dit serum dat uit 2 verzorgende fasen bestaat. Het serum heeft direct een kalmerende en versoepelende werking waardoor de huid direct comfortabeler aanvoelt. De basis van dit serum is voedende jojoba olie, daarnaast zit het boordevol werkzame stoffen waaronder vitamine E, duindoorn, groene thee, grapefruit en komkommer. De geur van zoete sinaasappel heeft een opbeurende werking en dat is een fijn pluspunt, zoete sinaasappel zit hier ook regelmatig in de diffuser op grijze sombere dagen, dan blijft mijn humeur tenminste zonnig dankzij het aroma van sinaasappel.


Als moderne wetenschap en eeuwenoude natuurwetenschappen samenwerken gebeuren er hele mooie dingen en de producten van Decléor vormen daarvan het bewijs. De Aromessence plantenconcentraten zijn uitgekiende combinaties van essentiële en plantaardige oliën die optimaal door de huid worden opgenomen en dankzij hun aromatische geur ook de geest aanspreken waardoor hun werking verder verdiept wordt. Klinkt misschien een beetje hocus pocus maar het is eigenlijk heel erg eenvoudig. Neem bijvoorbeeld lavendel, de rustgevende en kalmerende geur zorgt er na aanbrengen van het product voor dat je ontspant waardoor je huid ook de kans krijgt om te ontspannen en te herstellen na een stressvolle dag.

Het aromessence Lavendula Iris is het concentraat voor een lichtere en stralende huid dankzij een mix van 8 essentiële en 7 plantaardige oliën. Essentiële olie van lavendel heeft een sterk genezende werking op de huid en de geur brengt de geest in balans en ontspant. De huid is gevoed, fijne lijntjes worden gladgestreken en de huid voelt comfortabel en vitaal aan.

De zuivere formule bevat geen kleurstoffen, parabenen,conserveringsmiddelen, minerale olie of kleurstoffen. De kleine flacon zit wel boordevol goeds voor je huid dankzij avocado olie, jojoba olie, macadamia olie, amandelolie, rozenolie, tarwekiemolie, lavendelolie, hazelnootolie, sandelhout, kerrieplant, hazelaar, zonnebloemolie, vitamine E en extract van kamille, iris, vanille en bergamot. 


Drie hele fijne serums op een rijtje, elk met haar eigen pluspunten en functie.
Nog even kort de plussen en minnen op een rijtje:

Hannah Opulence serum
+++ Hoge concentratie werkstoffen (vitamine C en E).
++ Geurloos.
+   Handig doseerpipet

Decléor Aromessence Lavendula Iris
++ Zuivere samenstelling van plantaardige en essentiële oliën.
+ Toepassing van aromatherapie.
- Relatief klein formaat (15ml) en het ontbreken van een doseersysteem waardoor klunzige ikke soms teveel product tegelijk uit het bescheiden formaat flesje giet.
+/- De geur, een paar jaar geleden vond ik de aromatische geur van Decléor producten nog too much, inmiddels vind ik het heerlijk. Daarom kan het zowel een plus of minpunt zijn, dat hangt een beetje af van je persoonlijke smaak.

Babor Calming Bi-Phase serum
++ Handige doseerpomp.
+ Subtiele opwekkende citrusgeur.
+ Vitamine E en plantenextracten in een frisse twee-fasen formule.

Elk van deze drie serums trekt vlot in de huid en laat geen vettig spoor achter, onze huid is heel goed in staat om een olie op te nemen dus wat dat betreft zit je met deze serums op oliebasis goed. Voor deze beautyproducten kan je terecht bij schoonheidsinstituten. Een paar jaar terug vond ik dat nog een bezwaar maar toen ik eenmaal de drempel over was was er geen weg meer terug. Ik waardeer het advies van de gediplomeerde schoonheidsspecialisten en meestal bel ik op voorhand even wanneer het goed uitkomt en dan laat ik meteen mijn huid even vrijblijvend checken.

Hannah huidverbetering shop je bij de hannah huidcoach of officiële webshop, Babor bij Babor schoonheidsinstituut en Decléor bij schoonheidssalon of apotheek. Van mij mag het weer zo lekker mild blijven maar mocht de kou komen dan is mijn huid in ieder geval goed voorbereid.


PS aftellen naar kerst vind ik persoonlijk al een feestje maar met de adventskalender van Decléor of Babor ben je tijdens de feestdagen gegarandeerd het stralende middelpunt. Uiteraard verkrijgbaar bij geselecteerde verkooppunten, wacht niet te lang want vaak zijn deze populaire items snel uitverkocht.