vrijdag 8 november 2019

Strak de koude maanden door met Collistar


Ik ben dol op comfy winterse kleding die lekker losjes zit en waarin volop elastan verwerkt zit zodat je het niet merkt als de hoeveelheid speculaas en grote porties comfort food op heupen en taille blijven plakken. Jammer genoeg is dat een kwestie van jezelf voor de gek houden en deze winter moest dat anders van mijzelf want met de feestdagen wil ik dit jaar ook schitteren in een mooi jurkje dat op de juiste plaatsen wat huid laat zien. Dan is het wel belangrijk dat die huid ook mooi verzorgd is vind ik dus ben ik druk aan de slag met de lichaamsverzorging van Collistar. Een strak en glad lijf is bij mij niet zo vanzelfsprekend en ik moet er echt wel serieus moeite voor doen maar gelukkig heb ik een hele fijne routine die de nodige ondersteuning biedt.


Collistar staat in Italië al jaren aan de top qua lichaamsverzorging en dat zegt wel iets want Italianen zijn erg body conscious. Collistar heeft een enorm assortiment aan verstevigende en verfraaiende lichaamsverzorging dat zich richt op verschillende "probleemzones" en verschillende doelen. Zo zijn er producten die de strijd aangaan met cellulite, onderhuids vocht, verslapping en een droge huid.

Mijn huidige ritueel bestaat uit een grondige bodyscrub met de Talasso-scrub anti acqua, Gel Fango Drenante anticellulite voor billen en bovenbenen en Revitalizing elasticizing oil-cream voor buik, taille en armen (ook daar begint het verval zag ik laatst toen ik mijn iemand uitzwaaide en serieus loshangend vel bij mijn bovenarm in de reflectie autoruit zag...)


Een goede verzorging begint bij de basis, een huid die vrij is van vuil en dode huidcellen is beter in staat om de werkstoffen uit je verzorgingsproduct op te nemen dus scrubben maar! De Talasso-scrub is er in verschillende varianten, elk met een specifieke werking, de Anti-Water Talasso-scrub bevat extracten van paardenkastanje en blaaswier die ervoor zorgen dat overtollig vocht wordt afgevoerd. Eigenlijk een beetje een sauna behandeling voor onder de douche. Zeezout en rietsuiker polijsten je huid glad terwijl een mix van voedende oliën (onder andere avocado, jojoba, macadamia, amandel en soja) zorgt voor een soepele huid en een mix van essentiële oliën (onder andere kamille, lavendel, tijm, citroen) zorgt voor een mentale boost. Ik gebruik deze scrub éénmaal per week, Collistar adviseert om hem één à tweemaal per week te gebruiken.

Voordeel van deze scrub vol verzorgende oliën is dat je je bodylotion kan overslaan want hij is enorm verzorgend. Nadeel is wel een beetje dat je verstevigende product in combinatie met het olielaagje een beetje teveel van het goede kan zijn dus na het wekelijkse scrubben gebruik ik echt heel weinig verzorgend product om dat te voorkomen. Bij de gigantische pot scrub zit een spatel waarmee je de oliën en zouten mengt, dat mengsel breng je aan op een vochtige of droge huid (voor de hardcore scrubbers onder ons) en vervolgens masseer je dat lekker in op je huid. Als je het effect wil boosten dan spoel je het af met wisselend koud en warm water zodat je bloedsomloop ook net even een versnelling hoger gaat draaien. Wel even een tip, na gebruik van deze scrub maak ik de bodem van mijn douche altijd even goed schoon met een ontvettend middel want de olie kan het oppervlak wat glibberig maken en om valpartijen te voorkomen is het beter om dan meteen even de douche aan te pakken.


Voor de Italianen heeft het gebruik van mineraalrijke modder geen geheimen meer en deze wordt veelvuldig ingezet in de strijd tegen cellulite, Collistar heeft de voordelen van modder gecombineerd met moderne technologie zodat je een product krijgt met werking van modder maar die je gewoon als een crème aanbrengt die je niet hoeft af te spoelen. Coccoloba extract stimuleert de afbraak van vetcellen, witte modder en paardenkastanje hebben een ontgiftend detox effect waardoor vocht en gifstoffen worden afgevoerd.


Het product vormt een onzichtbaar en nauwelijks voelbaar laagje op de huid dat ervoor zorgt dat het huidoppervlak steviger toont en het product effectiever maakt omdat de werkzame stoffen in de huid worden vastgehouden. Dit product mag als kuurbehandeling tweemaal daags worden ingezet met een maximum van 15-20 dagen. Daarna gebruik je het éénmaal per dag als onderhoud en preventie. Voor een optimale werking masseer je het product stevig in met opwaartse beweging (naar je hart toe om zo de afvoer van de afvalstoffen te stimuleren).


Last but not least de revitalizing elasticizing oil cream, een verzorging met een hele lichte textuur die de huid toch van een flinke dosis hydratatie en voeding voorziet waardoor de huid haar veerkracht en souplesse terugkrijgt. De Revitalizing elasticizing oil cream voor de droge en zeer droge huid bevat
zonnebloem, kokos en amandelolie, essentiële olie uit citroen, bijenwas en glycerine waardoor de huid voorzien wordt van vocht, voeding en een lichte versteviging.

De citrusextracten boosten de elasticiteit van de huid en de ultralichte textuur die zich goed uit laat smeren is verrassend rijk en zorgt voor een heel comfortabel aanvoelende huid die lekker subtiel naar citrusvruchten ruikt. Dit is meer een licht verstevigende verzorging dus als er echt serieus werk aan de winkel is dan zijn er nog genoeg alternatieven binnen het Collistar gamma zoals de Intensive firming cream.


Nu is alleen smeren niet genoeg dus er is nog voldoende werk aan de winkel, ik probeer zo vaak mogelijk te wandelen al wordt dat lastiger naarmate de dagen korter en donkerder worden. Als ik de honden nog even in de tuin doe 's avonds laat doe ik 100 squats tijdens het wachten en mijn buikspieren schrikken altijd goed wakker van een pilates video van Mari Winsor. Nu moet je met dat laatste wel opletten, ik heb een tijdje les gehad van een briljante instructrice dus weet waarop ik qua houding moet letten want dat is belangrijk om blessures te voorkomen. Het lastigste van alles is en blijft die voeding, laatst zag ik ergens de slogan "abs are made in the kitchen" niet omdat daar toevallig een yogamat ligt maar omdat je voeding de belangrijkste basis is voor een fit lijf. Ik merk nu al dat ik meer behoefte heb aan snelle suikers dus het kost mij momenteel echt moeite om eraf te blijven, ik ga maar even een stukje wandelen om mijn cravings af te leiden.

Deze Collistar lichaamsverzorging shop je bij parfumerie, drogisterij en via de officiële Collistar webshop waar je regelmatig leuke acties en aanbiedingen vind. Zo krijg je bij inschrijving op de nieuwsletter €10 korting* en kan je zelf twee leuke samples selecteren bij je bestelling, let wel op dat die goed in je winkelmandje terechtkomen ik lette een keer niet goed op en toen zaten ze er niet bij.


*check de Collistar website voor alle voorwaarden.