maandag 4 november 2019

Clarins autumn look basics


Clarins heeft dit najaar geen traditionele make-up collectie gelanceerd maar een compleet nieuwe blush en vier nieuwe tinten van de Natural Lip Perfector. Daarnaast is er onlangs een nieuwe foundation gelanceerd, een mooi moment om je mijn favoriete basics voor een mooie herfst make-up te laten zien.

Mijn zongebruinde tintje is nog niet helemaal vervaagd, fijn dat ik nog niet zo bleekjes zie maar het nadeel van dat tintje is de vlekjes die er de laatste jaren verschijnen als ik in de zon zit. Vooral op mijn wang zitten er veel ondanks de hoge factor die ik smeer en met een 3 jarige onder een parasol blijven zitten is simpelweg onmogelijk dus neem ik de vlekjes maar voor lief. Dat wil niet zeggen dat ik het niet storend vind dus heb ik een paar hulptroepen ingeschakeld om te helpen de vlekjes visueel weg te werken.

Ik had eerder al veel plezier van de peach en pink primers maar voor deze vlekjes heb ik toch een andere variant nodig, de Coral verdoezelt dankzij de combinatie van kleurcorrigerende pigmenten, het high-lumitech complex en blur-effect donkere vlekjes en zorgt voor een egale teint. De hydraterende bestanddelen en het bekende anti-pollution complex van Clarins verzorgen en beschermen de huid. De primer heeft en frisse textuur die niet zwaar op de huid aanvoelt, iets wat ik heel belangrijk vind want ik ben niet zo dol op meerdere laagjes op mijn huid. De coral maakt de pigmentvlekken op mijn gezicht al iets minder zichtbaar maar toch is mijn huid nog niet 100% egaal.


Maar toen was daar de Everlasting Youth Fluid foundation, een foundation waar de laboratoria van Clarins maar liefst 3 jaar onderzoek in hebben gestoken, en met resultaat. Omdat ze tijdens het ontwikkelen van dit product een verzorgingsproduct voor ogen hadden is deze foundation zoveel meer geworden dan enkel make-up. De unieke formule bevat egaliserend koraalwier en verstevigend en illuminerend cichorei extract, de huid oogt egaler, voller en steviger. Elke keer dat je dit product gebruikt zorgt het niet alleen voor een instant mooiere huid, bij elke keer aanbrengen verbeter je ook de conditie van je huid.

Het nieuwe Skin Tone Optimizing complex is een mix van pigmenten, roze parelmoer en softfocuspoeders dat ervoor zorgt dat je teint de hele dag egaal en stralend is en pigmentvlekjes en kleine imperfecties worden gecamoufleerd. Precies wat ik nodig heb dus! Nu heb ik momenteel wel weer een ander probleempje, op vakantie gebruikte ik kleur 114 cappuccino, een vrij donkere tint maar ik word ook heel erg bruin. Inmiddels is die kleur te donker maar de lichtere tint voor een huid met warme ondertoon (110 Honey) die is nog te licht...

Nu ben ik niet bang om een beetje te experimenteren dus gebruik ik de tinten samen om zo de juiste tint te creëren. Het ziet er zo een beetje vreemd uit maar na het aanbrengen met een foundation penseel gebruikte ik een vochtige beautyblender om het product mooi egaal op de huid te verspreiden.


De foundation laat zich prima mengen dus als je niet direct jouw tint kan vinden tussen de 12 verkrijgbare tinten dan is het dus zeker een optie om twee verschillende tinten te gebruiken. Je beauty advisor bij de parfumerie helpt je hier graag mee en meestal kan je ook om een staaltje vragen zodat je het eens thuis kan proberen (in de parfumerie uitproberen kan natuurlijk ook maar ik gebruik toch graag mijn eigen penselen).

De textuur van de Everlasting Youth Fluid foundation is fris en luchtig, het resultaat is mooi natuurlijk en zo zie ik het graag. Ik hou het meest van no make-up make-up, een make-up waarmee je wel je pluspunten accentueert, de oneffenheden wegwerkt maar dan zonder dat het overduidelijk opgemaakt oogt. De foundation blijft ook de hele dag fijn aanvoelen en ik kan eigenlijk niet zo snel een minpunt verzinnen, een mooi product om je huid vooral tijdens de koude maanden te voorzien van nét dat beetje extra. Ikzelf ben een echte herfst-winter-lente foundation gebruikster, tijdens de zomermaanden gebruik ik liever niet teveel laagjes maar als je dit wel graag doen dan is de kans groot dat deze foundation het hele jaar door je make-up favoriet wordt. Na een iets te korte nacht zorgt deze foundation voor een frisse en heldere teint.

De verpakking is ook praktisch in gebruik en mooi om te zien, even een leuk weetje tussendoor, de flacon bestaat voor 25% uit gerecycled glas en alle onderdelen van de verpakking zijn 100% made in Europe.


Ik gebruik inmiddels al een tijdje mijn tweede exemplaar van de Wonder Perfect mascara (zie de review van exemplaar nummer 1 hier) en wederom naar volle tevredenheid, de mascara zorgt voor een correcte hoeveelheid glamour op de wimpers zonder te klonteren of te vlekken en vervagen. Ik zweer al jaren bij een bruine mascara, zwart legt teveel nadruk op de donkere kringen onder mijn ogen, bruin oogt veel natuurlijker en frisser.


Als er een clubje zou zijn voor blusher verslaafden dan zou ik mij direct aanmelden, ik kan een mooie blush met moeite weerstaan en de nieuwe Joli Blush van Clarins is een schoonheid van binnen én buiten. Niet alleen de vormgeving en het mooi gepigmenteerde poeder zelf scoren punten, ook de voedende en beschermende formule van het poeder zorgen ervoor dat dit meer is dan make-up alleen. Het anti-pollution complex beschermt je huid tegen milieuvervuiling en hazelnootolie zorgt voor een gevoede huid die lekker comfortabel aanvoelt. De lichte textuur egaliseert het huidoppervlak en voorziet de huid van een vleugje kleur of een intense blos, net waar je zelf zin in hebt.



Ik hou van een subtiele blos dus viel mijn oog op tint 05 Cheeky boom, eigenlijk nog net iets te licht maar tegen de tijd dat ik mijn foundation niet meer hoef te mengen en ik weer een huidje met kleur 110 Honey heb de perfecte kleur voor een winterse blos. Ik heb een lichtgetinte huid dus voor lichtere huidjes is dit het hele jaar door een prachtige kleur. Cheeky boom wordt omschreven als "Paarlemoer nude roze met goudglans" en dat is de juiste omschrijving. De frisse roze tint is voorzien van een prachtige gouden glinstering waardoor je een highlighter achterwege zou kunnen laten. Op de afbeelding hierboven zie je 6 van de 8 verkrijgbare tinten Joli Blush.


Ik heb de blush aangebracht met het Real techniques RT200 penseel, eigenlijk een foundation penseel maar ik vind hem heel fijn voor tinten blush die net even iets te licht zijn waardoor ik ze wel stevig wil aanzetten omdat ze anders wegvallen op mijn huid. Dit durf ik trouwens niet aan bij donkere tinten blush want ik vrees dat het effect dan erg heavy zal zijn maar voor deze tint op mijn huidskleur werkt het heel goed.


Ik heb al aardig wat exemplaren van de Natural Lip Perfector versleten, een favoriet wat lipbalms betreft, net als de Moisture replenishing lip balm van Clarins trouwens. Zeker tijdens de herfst en winter drogen mijn lippen snel uit en is een lipbalm pure noodzaak. De Lip perfector heeft mijn lippen al meerdere malen gered, zelfs als het wel eens te laat was en mijn lippen al gesprongen waren van de kou en droogte. 

De formule is hetzelfde gebleven maar er zijn 4 nieuwe tinten met glinsterende finish, Intense Rosebud, Intense Maple, Intense Garnet en Intense Smokey Rose zijn de vier namen van de nieuwe tinten waarmee je je lippen voorziet van een herstellende verzorging en mooie subtiele kleur. Intense Rosebud is een mooie roze-nude waarmee je de tint van je lippen accentueert. Het subtiele glinstertje is schitterend mooi! 


De Natural Lip Perfector geeft glans en subtiele kleur aan je lippen zonder plakkerig aan te voelen en de balsem is ook niet zwaar geparfumeerd, een vleugje vanille, that's it.

Ik vind de de combinatie van de Cheeky Boom Joli Blush en Intense Rosebud Natural Lip Perfector heel erg mooi. Een prima combinatie voor aan de schoolpoort, op kantoor of zelfs voor een avondje uit (voor dat laatste eventueel een vleugje oogschaduw of strakke eyeliner toevoegen voor een snelle glamour upgrade en niets meer aan doen). Dit zijn mijn favoriete basics voor een snelle make-up. 'S morgens heb ik met mijn vrolijke kleuterdiva om mij heen niet alle tijd voor een uitgebreid make-up ritueel en deze producten zorgen zonder teveel toestanden voor het juiste resultaat.


Deze nieuwe en reeds bestaande Clarins producten shop je bij Clarins counter, verkooppunt en schoonheidssalon. Geen zin om op pad te gaan? Op de officiële Clarins website vind je niet alleen een overzicht van alle Clarins producten, een heuse digitale beautyschool en acties en promoties maar ook een fijne Clarins webshop met als huidig hoogtepunt de prachtige Clarins adventskalender. Dat wordt feestelijk aftellen naar kerst..... Ik heb de Joli Blush Cheeky Coral en Natural Lip perfectors in Smoky Rose en Intense Maple al op de verlanglijst gezet.

PS
Spoiler alert! Ik heb onderaan deze post de foto van de adventskalender geplaatst, als je nog niet wil weten wat erin zit dan moet je niet verder naar beneden scrollen al wordt de inhoud ook op de Clarins website al prijsgegeven.... Misschien het beste om hem gewoon cadeau te vragen haha dan weet je zeker dat de inhoud een verrassing blijft.