zondag 3 november 2019

Bodyguards voor je haar: Redken Extreme


Na een heerlijke zomer vol zon en "laat maar waaien haar" heb ik de stylingtools weer tevoorschijn gehaald. Tijdens de zomermaanden zitten mijn krullen doorgaans goed in model maar zodra het kouder en vochtiger wordt beginnen ze opstandig te worden (heimwee naar het warme weer?) en zit mijn haar gewoon niet lekker. Producten tegen pluis (de Redken Frizz Dismiss lijn doet zijn werk heel goed) genoeg maar ik heb ook wel weer zin in glad en golvend haar.
Nu besef ik mij heel goed dat stylen met hittetools natuurlijk een aanslag is op de gezondheid van mijn lange haar dus als compensatie gebruik ik de Redken Extreme lijn om mijn haar sterk en gezond te houden en te beschermen tegen de hitte van de föhn en stijltang.


De Extreme play safe 230°C heeft eigenlijk op twee manieren een hele positieve invloed op de gezondheid van mijn haar. Toermalijn en plantaardige proteïnen versterkt het haar en voorkomt oppervlakteschade. Door het haar sterk te houden zal het minder snel slijten en broos worden. Een win win situatie dus en dankzij dit stylingproduct dat mijn haar goed beschermd hoef ik ook niet dagelijks naar de hittetools te grijpen maar play safe kom ik toe met een grote onderhoudsbeurt om de 5 dagen en een kleine dagelijkse touch up. Ik breng de fruitig geurende emulsie aan op de lengten van mijn haar na het wassen en verzorgen op handdoekdroog haar waarna ik het even kort aan de lucht laat drogen en dan ga ik met de föhn en stijltang aan de slag (ik heb een stijltang die je op licht vochtig haar mag gebruiken, ideaal!).

Extreme play safe 230°C voorkomt dus niet alleen schade door de beschermende eigenschappen maar ook omdat je je haar minder vaak hoeft te behandelen met hittetools. Zelfs bij een beetje regen of plotseling vocht (ik trok laatst de vaatwasser open toen hij nét klaar was en daar komt dus ook een flinke hoeveelheid stoom uit...oeps... gelukkig bleef mijn net geföhnde haar onberispelijk zitten, thanks Redken!


De verzorging van mijn haar vertrouw ik toe aan de het Extreme verzorgingstrio, drie producten die het haar van binnenuit versterken door het haar te voorzien van een flinke dosis proteïnen. De Extreme shampoo reinigt het haar op milde wijze waardoor het de verzorging die volgt beter op kan nemen. De Extreme conditioner is een lichte verzorging die het haar soepel, goed doorkambaar en sterker maakt. Het rijke masker gebruik je om de drie wasbeurten en in combinatie met de andere Extreme verzorging maakt het masker je haar tot wel 15x sterker. Het geheim? Een tube die twee verschillende texturen bevat die pas op het laatste moment gemengd worden waardoor ze optimaal hun werk kunnen doen en het haar versterken.

Beschadigd haar kan diverse oorzaken hebben maar zodra je er last van hebt is het duidelijk zichtbaar, beschadigd haar is dof, minder elastisch, opstandig, broos en poreus en vaak ook futloos en slap. Vaak is het een combinatie van factoren die het haar zichtbaar verzwakken, niet alleen chemische haarbehandelingen en stylen met hittetools, ook invloeden van het weer zoals kou, wind, zeewater en zon alsook een slechte voeding of ziekte kunnen je haar flink beschadigen.

Haar bestaat voor 70-85% uit proteïnen maar beschadigd haar verliest veel van die belangrijke bouwstenen, om het haar haar glans en energie terug te geven is het heel belangrijk om het haar te voorzien van een flinke dosis proteïne. Die essentiële bouwstenen herstructureren de haarvezel waardoor het haar weer sterk kan worden.


De strenge kou moet nog komen maar ik ben alvast voorbereid met de Extreme Cat en Extreme Anti-Snap, twee SOS producten die je preventief kan inzetten maar natuurlijk ook als het haar al aan een serieuze redding toe is. De Extreme CAT is een verzorging die je aanbrengt op gewassen haar en na een paar minuutjes weer moet uitspoelen. Door een stevige dosis proteïne aan het haar toe te voegen is kan het haar er weer tegen, deze spray wordt door professionals ook ingezet om het haar voor te bereiden op beschadigende processen en zo de schade een beetje te beperken.

Als je de Extreme Anti-snap dan ook nog toevoegt aan je verzorgingsritueel versterk je het effect van de Extreme CAT en zorgt deze award winnende leave-in verzorging ervoor dat je haar minder snel zal breken en je puntjes minder snel splijten. Het is een vrij uitgebreid ritueel maar de producten zijn zuinig in gebruik en mijn haar is levendig en soepel na gebruik. Hier kom ik de aankomende herfst en winter wel mee door zonder dat ik de schaar in mijn lange haar moet zetten.

Even off-topic maar ik krijg vaak krijg ik de vraag hoe het nou precies zit met merken die onder L'Oréal vallen en het testen op dieren omdat veel media en influencers de merken vermijden vanwege het testen op dieren door landen waar de producten verkocht worden. Op deze pagina vind je alle info over het beleid op het gebied van dierproeven van L'Oréal waar ze duidelijke antwoorden geven. Mooi zijn mag een prijs hebben maar het mogen niet de dieren zijn die de prijs voor onze schoonheid geven nietwaar? Daarvoor hebben wij een verantwoordelijkheid naar de aarde en alle bewoners toe.

Deze producten shop je bij de Redken kapper, uiteraard kan je daar ook terecht voor advies over de juiste verzorging voor je haar.


#Enchantillonproduitoffert