zaterdag 26 oktober 2019

Thierry Mugler Aura Eau de parfum Sensuelle


Aura wist binnen korte tijd de harten van Mugler fans te veroveren, inmiddels is er al een derde Aura geur gelanceerd en het Eau de parfum Sensuelle weet een lichte sprankeling op briljante wijze te combineren met uitdagende sensualiteit. Ik ga het gewoon hardop zeggen: Dit is een hele sexy geur punt.

Hoewel ik niet van de hokjesmentaliteit ben associeer ik sensuele sexy geuren toch vaak met aanwezige, ietwat overheersende parfums (Angel, je weet dat we een passionele relaties hebben met de nodige ups en downs maar soms ben je iets too much) maar bij Parfums Mugler weten ze het 'geurenwiel' telkens opnieuw uit te vinden en te spelen met contrasten en tegenstellingen. Aura Eau de Parfum Sensuelle ís de geur van verleiding door tegelijkertijd heel subtiel en onmiskenbaar verleidelijk te zijn, een soort spel van signalen waarbij aantrekkingskracht een grote rol speelt.


De Aura geuren van Mugler stimuleren hun draagster om in contact te komen met hun diepste aard, hun verlangens, passie, hun kracht en hun sensualiteit. Soms raakt die een beetje op de achtergrond maar Eau de Parfum Sensuelle maakt op subtiele wijze iets wakker dankzij een nieuw sensueel facet. De zintuigen worden geprikkeld door een samenspel van drie akkoorden, ook ditmaal kozen de parfumeurs niet voor een klassieke piramide maar voor een speels trio van akkoorden die samen een bloemige muskusgeur vormen.

Het bloemige hart verenigt sensuele gardenia met delicate witte bloemen en een kruidig accent van kaneelboomblad. Wilde liaan (afkomstig uit een duurzaam project) heeft een amandelachtig, tikje rokerig aroma dat het bloemige en dierlijke hart heel mooi samenbrengt. Witte muskus en sandelhout uit Sri Lanka vormen de sensuele kant van de geur die op haar beurt het instinctieve en bloemige hart beter tot hun recht doet komen. Geen concurrentiestrijd in deze geur maar een harmonieuze samenwerking tussen de drie akkoorden wat een fascinerende geur oplevert.


De flacon van Aura Eau de Parfum Sensuelle is voorzien van een prachtige parelmoeren glans en de hartvormige flacon met subtiele metalen M van Mugler is wederom een juweeltje. Aura Eau de parfum is intens en krachtig, de Eau de toilette is charmant en speels en Eau Sensuelle onderscheid zich uiteraard door een meer verleidelijke vibe al vind ik alle drie de geuren wel het type geur dat de draagster omhult met een zeker zelfverzekerd "aura".

Het hoeft dus niet persé een geur te zijn waarmee je serieus "op jacht gaat" maar voor mij als jarenlang gesettelde getrouwde vrouw en mama een geur die iets teruggeeft wat na al die jaren een beetje op de achtergrond raakte. Naast die confidence boost en subtiele kick in te butt dat het soms wat vrouwelijker mag (sorry yogapants hallo pumps) is het gewoon een hele lekkere geur. Aura Eau de Parfum Sensuelle is bij de parfumerie verkrijgbaar in een 30 en 50ml eau de parfum.