dinsdag 8 oktober 2019

Dr. Hauscka herfstfavorieten


Regen, regen en nog eens regen.... ik had gehoopt op een zonnige overgang van de zomer naar de herfst maar het zat er niet helemaal in. Om te zorgen dat zowel mijn huid als ikzelf niet spontaan in een herfstdip raken heb ik dit drietal op een prominente plek in de badkamer staan.

Om toch een beetje vast te houden aan dat zomerse gevoel en op sombere dagen wat extra energie te krijgen smeer mijn benen en armen graag in met de bodyolie. Ten eerste omdat vooral mijn scheenbenen erg te lijden hebben onder de seizoenswissel (mijn huid gaat binnen no time van gebronsd met glow naar melkfles met schubben van de droogte...) en ten tweede omdat dit exemplaar een fijne extra heeft. De Dr. Hauschka Bodyolie Citroen lemongrass verfrist lichaam en geest dankzij essentiële olie van citroen, voedt de huid en zorgt er bovendien ook nog voor dat je huid steviger wordt. Dat laatste gaat nog beter als je de olie dagelijks goed inmasseert, zeker op zones waar cellulite zichtbaar is, en daarnaast let op je voeding en voldoende beweegt.


Onder het motto "Summer bodies are made in winter" heb ik mijzelf voorgenomen dit jaar al in de herfst op te letten en niet al het harde werk van de afgelopen maanden verloren te laten gaan door onder een dekentje te gaan bankhangen met warme chocolademelk en een rol koek. Dus lekker naar buiten mijn hoofd leegmaken ook als het regent en daarna een grote beker groene thee en een lekker stuk fruit, het is nu de tijd van verse appels en peren, bosvruchten en de mandarijntjes duiken gelukkig ook weer op.

De basis van deze olie is biologische zonnebloemolie, deze wordt damen met citroengrasblad, maretak, akkerpaardenstaart en citroenschil verwarmt tot 37°C waarna het een week lang elke ochtend en avond zorgvuldig wordt geroerd zodat alle werkzame stoffen uit de planten in de olie terechtkomen en na het aanbrengen van het product dus worden doorgegeven aan onze huid. Ik breng de olie na het douchen aan als mijn huid nog een beetje vochtig is dan wordt de olie het beste opgenomen.


Ik ben altijd al een beetje een jojo geweest qua gewicht waardoor vooral de huid rond mijn middel wat slapper is, na de 30 kilo's die er tijdens mijn zwangerschap bij zijn gekomen en er daarna gelukkig weer af zijn gegaan was er geen redden meer aan... Hoe intensief de buikspieren ook getraind worden, zodra ik zit of buk zie je toch dat de rek er een beetje uit is, wonderen bestaan niet maar alle beetjes helpen dus smeer ik mijn buik en taille braaf in met de regeneratie bodymilk. Deze milk trekt lekker snel in (beetje tijdwinst mag wel na het inmasseren van de olie op benen en billen), heeft een heerlijke geur en ondersteunt je huid bij het behouden van haar elasticiteit en het op peil houden van het vochtgehalte.

De ontspannende geur van rozen, sinaasappel, hout en vanille zorgt voor een instant gevoel van comfort deze bodymilk is ook heel fijn om te gebruiken voor het slapengaan dankzij de ontspannende geur. Nu ben ik na het bad en bedritueel van peuterdiva meestal volledig uitgeteld, op dagen dat ik nog wat energie over heb gebruik ik de vitaliserende bodyolie met citroengras en citroen 's morgens vroeg en de Regeneratie bodymilk 's avonds om het zelfherstellende vermogen van mijn huid optimaal te ondersteunen.


Niet alleen mijn lijf krijgt tijdens de herfst extra aandacht, ook mijn gezicht vertroetel ik extra en dan het liefst met de rozencrème van Dr. Hauschka, waarschijnlijk hun meest iconische product. Deze bijzondere crème is een heerlijk geurende bescherming voor een droge en/of gevoelige huid, zelfs een huid met een neiging tot roodheid en couperose.

Deze crème werd in 1967 door Dr. Hauschka op de markt gebracht en is sindsdien bij velen geliefd door de kalmerende en voedende werking. De basis van sheaboter, rozenbloesemwas en avocado olie voorkomt het uitdrogen van de huid. Rozen, heemst en sint-janskruid versterken de huid en geven haar nieuwe energie. Extracten uit wilde rozenbottels en edelrozen beschermen de huid en stimuleren het zelfherstellend vermogen.

De rozencrème is een beschermende verzorging voor het hele gezin, ik gebruik deze crème ook met een gerust hart op het tere gezichtje van mijn peuterdiva als het wat droog en gevoelig is. Al sinds haar geboorte is de lijn op basis van rozen een favoriet, uiteraard omdat de producten van Dr. Hauschka zo fijn in gebruik zijn maar vooral omdat het zuivere natuurcosmetica is die vrij is van chemicaliën zoals kleur en geurstoffen, conserveringsmiddelen, siliconen, PEG en minerale oliën.

Dat de producten dierproefvrij zijn is natuurlijk heel erg belangrijk, net als het respect voor mens en milieu bij alle facetten van de productie. Deze (h)eerlijke producten shop je bij Dr. Hauschka verkooppunten en via de officiële Dr. Hauscka webshop.