woensdag 11 september 2019

Thierry Mugler Alien Fusion


Tijdens mijn ochtendwandeling is er geen ontkennen meer aan, de lucht is frisser en de herfst hangt echt al in de lucht. De frisse zomergeuren maken langzaamaan al plaats voor het stevigere werk. Op warme dagen draag ik nog graag een licht bloemige geur met een flinke dosis citrusvruchten maar op de wat kille dagen biedt een geur met wat meer body een soort van zoete troost.
Alien Fusion is de jongste telg in de Alien familie van Thierry Mugler en weer nét even anders dan haar voorgangers. Alien is een geur waar ik niet direct voor warmliep maar intussen is het één van mijn all time favorite parfums. De klassieke Alien eau de parfum is een licht bedwelmende mix van jasmijn, amber en kasjmierhout.


De vurig rode flacon in de vorm van de kenmerkende Alien talisman verraad al een beetje dat het om een warme en flamboyante geur gaat. De dieprode flacon dankt zijn kleur aan het verhaal achter de geur, uiteraard speelt het ontstaan van het parfum zich, net als bij alle andere Alien geuren, af in de woestijn. Ditmaal tijdens een eclips, het moment dat de zon en de maan elkaar ontmoeten.

Alien Fusion laat de meer mystieke en opvallende kant van de Alien draagster zien, Fusion is een bijzondere 'clash' van sensuele vanille en tuberoos enerzijds en pikante gember en kaneel anderzijds. 
Deze verwarmende versie van Alien doet het heel erg goed op dagen dat ik behoefte heb aan een beetje warmte en een geur met en beetje "va-va-voom".


Gember en kaneel zorgen voor een pikant tintje, tuberoos en oranjebloesem vormen de bloemige verleiding en vanille en witte amber zorgen voor een sensuele basis. Alien Fusion  is een briljant vervolg op de eerdere Alien 'flankers'. Momenteel draag ik ook de Alien eau de toilette en Flora Futura nog graag maar die worden binnenkort verruilt door de Alien eau de parfum en Essence Absolu. Fusion vormt een mooie overgang tussen de wat luchtigere Alien varianten en de zwoelere intensere varianten. 

Alien Fusion is net als alle andere Alien geuren verkrijgbaar bij erkende Thierry Mugler verkooppunten.