zondag 15 september 2019

System Professional Inessence: pure haarverzorging


Als de natuur en de wetenschap samenkomen kunnen er hele mooie dingen ontstaan, zo lanceerde System Professional onlangs de Inessence lijn die werd geïnspireerd op de kracht en energie van de natuur met als doel het herstellen van de natuurlijke energie en levendigheid van het haar.

Deze nieuwe lijn bevat tot 96% aan ingrediënten van natuurlijke oorsprong en is vrij van sulfaten, parabenen en siliconen maar wel rijk aan natuurlijke extracten, vitaminen en mineralen die je haar vertroetelen waardoor het haar glans en levendigheid terugkrijgt. Het is de eerste "bewuste" lijn qua ingrediënten voor verzorgd en gehydrateerd haar en ik hoop dat dit concept op alle lijnen toegepast gaat worden want een verzorging die beter is voor je haar én voor het milieu is natuurlijk dubbel zo fijn.

Inessence helpt om je haar tegen externe factoren te beschermen dankzij een extract uit Açai bessen. De lijn bestaat uit een verzorgende shampoo, hydraterende conditioner, extra voedend masker en een beschermende mist spray.


De shampoo reinigt het haar, vermindert pluizig haar en maakt het haar beter handelbaar, ideaal als je je haar graag gladmaakt met föhn of stijltang. De conditioner is een licht hydraterend product dat je haar ook voorziet van UV bescherming en bescherming tegen mechanische schade. Net als de shampoo voorkomt de conditioner pluis en zorgt ervoor dat je haar makkelijker handelbaar en te ontwarren is. Een fijne lichte verzorging voor alle haartypen.

Als je haar meer verzorging nodig heeft dan is het masker een uitkomst, deze rijke crème kalmeert het haar en maakt het soepel en makkelijk handelbaar zodat het ook na het stylen mooier blijft zitten zonder snel te gaan pluizen. Het masker breng je wekelijks na het wassen aan en laat je 5 minuutjes intrekken waarna je het zorgvuldig uitspoelt.

De verzorgende mist verminderd frizz en beschermt het haar daarnaast ook tegen UV straling en mechanische schade. Je brengt 6 à 8 pompjes aan op handdoekdroog haar waarna het het doorkamt en aan de lucht laat drogen of met behulp van een föhn.

De producten zijn prettig in gebruik (de flipdop op de shampoo en conditioner zijn ideaal, geen geklungel onder de douche met doppen draaien) en na gebruik voelt mijn haar zacht zonder glibberig te zijn (iets wat ik normaal ervaar na gebruik van producten met siliconen) en is lekker veerkrachtig en soepel. Ik vind de geur van deze lijn een beetje overheersend (vrij Oriëntaals) en dat maakt het gebruik wel iets minder fijn maar dat is echt een kwestie van smaak. Ik ben meer van de citrusgeuren, helemaal 's morgens vroeg op een nuchtere maag maar als je dit type geuren graag ruikt dan maakt het je verzorgingsritueel juist extra fijn.

Inessence is verkrijgbaar bij de System Professional kapper bij jou in de buurt.