woensdag 18 september 2019

SOS herfstplan: Widmer Remederm lichaamsverzorging


De overgang van zomer naar herfst zorgt meestal voor de nodige stress. Wat mijn huid betreft dan want ik ben dol op de zomer, maar de herfst vind ik eigenlijk nog veel fijner. Mijn huid is het daar niet altijd mee eens, de maxidress maakt plaats voor een jeans en luchtige topjes worden weer ingeruild voor vestjes en longsleeves terwijl de verwarming af en toe weer aangaat en de huid uitdroogt. Tel daarbij de gure wind en nog af en toe een straal zon op en het is logisch dat je huid een beetje in de war raakt en overgevoelig en prikkelbaar kan reageren.

Ik was zo tevreden over de suncare van Louis Widmer dat ik eens verder ben gaan snuffelen in hun assortiment. Zo ontdekte ik de Remederm producten, een lijn die de droge en gevoelige huid beschermt en verzorgt. Door invloeden van buitenaf (zeep, schurende kleding, kou, verwarming en zo door) kan de barrièrefunctie van de huid verstoord raken. Het beschermende laagje raakt uit balans en is niet meer in staat om vocht binnen te houden en de huid te beschermen. De huid droogt steeds verder uit, komt in een neerwaartste spiraal, en wordt schilferig, rood, trekkerig en gevoelig soms zelfs met jeuk als bijkomende bonus.


Remederm van Louis Widmer is zo samengesteld dat het langdurige bescherming tegen uitdroging biedt, het natuurlijke herstel en beschermlaagje ondersteunt en de huid intensief van vocht voorziet. Door de barrièrefunctie te herstellen en gelijktijdig het vochtgehalte op peil te brengen zorgt remederm snel voor voelbaar resultaat. De hypo-allergene samenstelling zorgt er daarnaast voor dat de producten heel goed door de huid verdragen worden (je zit immers niet op nog meer prikkels en irritatie te wachten) en toch heel prettig in gebruik zijn.

Ik heb drie Remederm producten aan een uitvoerige test onderworpen, niet alleen mijn huid maar ook die van mijn peuterdochter knapten heel erg op van dit Remederm drietal. Onder de douche begon ons ritueel, dankzij de licht geparfumeerde Remederm doucheolie werd onze huid schoon terwijl zes plantaardige oliën de tekorten in de beschermlaag van onze huidjes aanvullen en de huid intensief voeden. Ik vind douchen met een doucheolie echt bijzonder fijn, het is een fijn gevoel om zonder trekkerige huid onder de douche vandaan te stappen.

Op dagen dat ik een beschermend zonneproduct tegen UV straling gebruik vind ik een reinigende olie sowieso veel fijner dan een ontvettend en schuimend doucheproduct, ik heb het gevoel dat een olie in combinatie met water de restjes filter veel beter van mijn huid verwijderd, vooral als het om minerale producten gaat. De mix van olie uit zonnebloemen, castor, pinda, komkommerkruid, amandel en jojoba reinigt mild en verzorgt.


Na het douchen verzorgen we onze huid met de Remederm lichaamscrème of Crème fluide. Het ligt een beetje aan het moment en de conditie van onze huid welk product de voorkeur heeft. Beide beschermen, voeden en verzorgen de droge geïrriteerde huid en versterken de barrière. Verschil is dat de crème fluide wat makkelijk aanbrengt dan de crème, dus die is heel fijn als je je van top tot teen wil insmeren en ook voor mijn ongeduldige peuterdiva is die heel erg fijn want ze wil tegenwoordig alles graag "zelluf doen". De hydraterende verzorgingen bevatten onder andere jojoba olie, vitamine E en ureum.

De crème is een stuk rijker van samenstelling en heeft iets meer aandacht nodig wat het smeren betreft maar deze heeft ook als bonus dat hij zelfs striae verzacht en voorkomt en ideaal is als bescherming tegen kou. Nu wil ik daar nog niet over nadenken maar als het gaat vriezen is deze crème ideaal om je huid hiertegen te beschermen. De Crème fluide en lichaamscrème zijn er in een geparfumeerde en ongeparfumeerde variant en de crème is in twee formaten vekrijgbaar, een praktische tube met 75 ml inhoud en een XL formaat pot met 250ml crème. Louis Widmer huidverzorging is verkrijgbaar bij apotheek en drogist.