maandag 19 augustus 2019

Clarins Suncare 2019


Een tijdje terug schreef ik al over de vernieuwde zonnelijn van Clarins en de afgelopen weken was het in eigen land helaas niet echt weer om lekker buiten te zitten (wij hebben een overdekte veranda dus op zich was het wel optioneel maar vond het toch wat frisjes..) maar als de weergoden ons goed gezind zijn komen er weer een paar hele mooie zonnige dagen aan. Zet de zonbescherming dus maar vast klaar!
Clarins is al jaren een persoonlijke favoriet op het gebied van suncare dus ik vond het wel even spannend dat ze hun zonnelijn volledig vernieuwd hadden maar ik ben heel erg tevreden over de nieuwe formules. De compacte lijn bestaat uit 12 producten die niet alleen ontwikkeld zijn om je huid optimaal tegen de zon te beschermen maar die ook mild zijn voor het milieu. De verpakkingen zijn gemaakt van gerecycled plastic en de formules zijn zo samengesteld dat ze het leven in zee niet aantasten.


De transpiratie en waterproof formules beschermen tegen UV-straling en beschermen tegen huidveroudering die veroorzaakt wordt door de zon. Het SunPlantComplex beschermt de cellen en versterkt de werking van de filters. De twee aftersun producten (een soothing balm en cooling gel) kalmeren, hydrateren en voeden en zorgen ervoor dat je langer plezier hebt van je zorgvuldig opgebouwde zongebruinde tintje. De producten zijn ook stuk voor stuk voorzien van een seal, zo weer je zeker dat je een nieuw product in handen hebt. 

De lijn is op zich vrij compact met in totaal 12 producten maar er is een heel uiteenlopend aanbod in texturen en alle producten zijn voorzien van een hoge bescherming (SPF30 of SPF50). 


Minerale filters in combinatie met extracten uit onder andere erwt, baobab, plataan en gouden korenaar zorgen ervoor dat de gevoelige zones van de huid optimaal beschermd zijn tegen UV straling. De Mineral suncare fluid is een fijne luchtige verzorging voor gezicht en décolleté waarvoor enkel minerale filters gebruikt zijn. 

Voor mijn lijf gebruik ik graag een SPF50 en de Sun care lotion spray laat zich vlot over de huid verdelen en is dankzij de spray heel erg prettig in gebruik. Zelfs na meerdere laagjes over elkaar blijft de huid prettig aanvoelen, niet kleverig of plakkerig door al die laagjes SPF. 


Zonnebloem, Aloë Vera en watermeloen zorgen ervoor dat deze frisse aftersun gel de huid lekker verkoelt na het zonnen en voorziet van een flinke dosis kalmerende bestanddelen. Of je nu veilig zont of niet, de hitte van de zon droogt de huid ook flink uit, deze frisse gel laat zich lekker over de huid verdelen en zorgt direct voor een fris en gehydrateerd huidgevoel. Een fijne dorstlesser voor na een dagje zonplezier. Er is ook een royale balsem maar ik persoonlijk vind de frisse gel heel erg fijn.

Met dit trio trotseer ik de zon de komende dagen, en een flinke fles water en een lekker boek natuurlijk! Er staat wel veel op de planning maar ik ga toch proberen om tussendoor wat zonnestralen te vangen. Clarins is verkrijgbaar bij salons, counters, parfumerie en via de nieuwe Clarins webshop.