donderdag 22 augustus 2019

L'eau D'Issey shade of sunrise


Geurliefdes komen en gaan en is een hele mooie zomerliefde, L'eau D'Issey Shade of Sunrise maakt deel uit van de Shades of Paradise reeks en dit is de geur die een zomerse zonsopgang in het paradijs als inspiratiebron had. Verre herinneringen aan de klassieke L'eau D'Issey eau de parfum vermengen zich met een geheel nieuw scala aan exotische geurnoten die een echt zomerse vibe aan de geur geven.

De flacon en verpakking stralen de warmte van de eerste zonnestralen uit, dat moment dat de opkomende zon alles verwarmt en de geuren van de zomer het meest intens zijn in de stilte van de ochtend.


De geur opent met frisse citroen en bergamot die samen met frangipani en jasmijn zorgen voor een bloemige maar frisse touch. Delicate osmanthus en rozenknopjes voorzien de geur van een bescheiden bloemenaroma terwijl Ylang-Ylang en heliotroop juist zorgen voor een exotisch tintje.

Dat exotische gevoel komt nog meer tot uiting dankzij kokosmelk dat samen met ceder en sandelhout de basis van de geur vormt. Een basis die doet denken aan de zoutige geur van een sunkissed huid na een dagje strand. De geur is echt anders dan de klassieke L'eau D'Issey maar toch herken ik de geur ergens ver op de achtergrond wel, alleen dan met een fijne zomerse twist. De combinatie van ylang-ylang en een aquatisch frisse bloemengeur doet het bij mij toch erg goed, de eerste indruk die ik van deze geur had was dat hij mij deed denken aan Ralph Lauren Summer Blossom uit 2012.

De Issey Miyake Shades of Paradise lijn bestaat uit twee geuren voor dames en twee voor heren en zijn net als de klassiekers verkrijgbaar bij de parfumerie.