vrijdag 9 augustus 2019

A star is born: Thierry Mugler Angel eau de toilette


"Huh er was toch al een Angel eau de toilette?" Dat was mijn eerste gedachte toen ik het nieuws over de nieuwe Angel eau de toilette hoorde. Maar er is inderdaad een nieuwe ster toegevoegd aan het universum van Thierry Mugler, deze ster ontstond onder een helderblauwe hemel en gaat de eau de toilette in de 'ronde' sterflacon vervangen.

Once upon a blue starry sky.... Een nieuwe ster, een nieuwe geur, hetzelfde maar toch anders, herkenbaar maar toch vol nieuwe belevingen. Mugler neemt ons ditmaal mee naar een heldere en levendige droom. Een droom waarin de verslavende zoetheid een vertrouwd element vormt maar de energie van deze nieuwe ster toch verrast.

Waar de revolutionaire classic uit 1992, een weelderige Oriëntaalse gourmand, op de huid smelt als een sensuele tweede huid, is de nieuwe stralende remake een speelse geur die dankzij drie facetten de show steelt. Een fruitige gourmand geur die uitdaagt om je dromen waar te maken, grenzen te verleggen en met volle teugen te genieten van elk moment.


De stervormige flacon is ditmaal een staande flacon die het licht vangt in al haar facetten. Een betoverene flacon met dito inhoud die uiteraard als basis patchouli en praliné heeft. Terug naar die drie facetten, Angel eau de toilette bestaat uit een stralend, verrukkelijk en zijdezacht facet. Het stralende facet is een 'sappig' en luchtig facet dankzij pioenroos en mandarijn, lichtzuur en helder.

Het verrukkelijke facet is een bijzonder samenspel van praliné en appel, laat het maar aan Mugler over om een tikje bizarre combinaties qua geur te bedenken maar op de een of andere manier werkt het wel altijd. De weelderige praliné krijgt een frisse tegenhanger dankzij die appel. Het zijdezachte facet is het sensuele facet van de geur, een facet waarin patchouli samen met cederhout en blondhout zorgt voor een zwoele touch.

Meteen na het opsprayen voel je de bekende Angel vibe maar al snel laat deze geur zich van haar speelse kant zien.  Al snel komt op mijn huid de frisse groene appel naar voren wat in combinatie met de andere twee facetten zorgt voor een typische Angel beleving maar dan sprankelender en minder heavy. Beide geuren laten een blijvende indruk achter maar de eau de toilette is meer een speelse flirt en de eau de parfum meer doelgerichte verleiding. De eau de parfum en ik hebben een hele lange en soms ietwat woelige geschiedenis samen en ik denk dat deze nieuwe eau de toilette een mooi nieuw hoofdstuk vormt, niet alleen voor mij persoonlijk, maar voor veel liefhebsters van Angel en ik denk zelfs ook voor parfumista's die zich niet aangetrokken voelden tot het Angel eau de parfum.


Thierry Mugler parfums zijn verkrijgbaar bij de parfumerie, check ook zeker eens de Mugler website waar je ook de unieke code uit je Mugler verpakking kan registeren om extra toegang tot exclusieve avant premières te krijgen.
The idea was to provide a new vision of Angel femininity: it is dazzling femininity that affects all of today's women, women who dare to live a life characterized by confidence, intensity, and sensuality.

Louise Turner, perfumer