vrijdag 21 juni 2019

Travelsize skincare treasures


Joepie er is weer een vakantie in zicht dus tijd om alvast na te denken over de inhoud van de koffers en beautycase. Ik ben vooral erg blij dat veel van mijn favoriete merken veel fijne travelsize producten in het assortiment hebben. In de kleinere formaatjes zit doorgaans voldoende product voor een vakantie en dankzij hun kleine formaat kan ik toch veel verschillende meenemen zonder dat mijn beautycase meer plaats inneemt dan mijn kleding...

De Dermalogica travelsize producten zijn in verhouding met de fullsize producten vrij prijzig maar om een product een paar weken te kunnen uittesten of mee te nemen op vakantie zijn ze ideaal. De meeste travelsizes zijn in verhouding wel ietsje duurder, net als bij parfums geldt: hoe groter de flacon hoe "voordeliger" de inhoud (als je omrekent dan hè?). Beautyproducten zijn namelijk niet zo dol op hoge temperaturen dus neem ik liever niet mijn grote potten en flacons mee op reis. Alleen voor zonbescherming maak ik een uitzondering.


Transparante flesjes van drogist of parfumerie hebben al iets te vaak teleurgesteld dus vertrouw ik liever op de stevige mini's van Dermalogica zelf. Die gebruik ik trouwens gewoon opnieuw, even goed reinigen en laten drogen en ze zijn klaar voor de volgende reis. Er zijn twee nieuwe travelsize producten bijgekomen, stiekem beetje jammer dat het twee tubes zijn dus niet geschikt voor hergebruik. Maar ik heb inmiddels een hele collectie van mijn favoriete Dermalogica producten dus ik red mij wel en deze formaatjes zijn toch heel fijn om het product eerst even uit te proberen.

De twee travelsize nieuwkomers zijn de Prisma protect moisturizer die met behulp van het daglicht je huid een gezonde en stralende uitstraling geeft. Je huid is de hele dag gehydrateerd en bovendien beschermt tegen UV straling, vrije radicalen en luchtvervuiling. De Prisma protect heeft een luchtige textuur, een typische Dermalogica kruidengeur en een iriserende finish die een mooie gloed aan de huid geeft.


De Intensive moisture cleanser is een romige reiniger voor de huid die de huid mild reinigt terwijl ze ervoor zorgt dat de huid soepel blijft, de lipidelaag wordt versterkt en de huid gerevitaliseerd wordt dankzij Muru-muru boter en extracten van citrus, kokos en jasmijn. Dit product zal de essential cleansing solution gaan vervangen. Ik hou altijd erg van het vertrouwde dus vind het nooit zo fijn als een product plaats moet maken voor een nieuw, ook al is het nieuwe ook fijn in gebruik.

De intensive moisture cleanser gebruik je bij voorkeur samen met de intensive moisture balance moisturizer om zo niet alleen het vochttekort in de huid aan te pakken maar ook om ze samen de lipidelaag te laten herstellen waardoor je huid minder vocht zal verliezen en minder snel uitdroogt. De ideale combinatie is de Prisma protect overdag, de Intensive moisture balance 's avonds en de reiniger na het ontwaken en voor het slapengaan. De Intensive moisture balance is er trouwens ook in een travelsize, maar die heb ik niet (meer) want die is op.


Ook huidverzorgingsfavoriet hannah heeft mooie mini's in het assortiment. Mijn favorieten voor de zomer zijn de Juvi protect, een huidverbeterend product met een hoge bescherming tegen UV straling en de Touch of Colour, een finishing product dat foundation eigenlijk overbodig maakt en dat is tijdens de zomer erg fijn.

De Juvi protect zet het zonlicht om zodat de huid beschermt is tegen verbranding en bevat ook verzorgende bestanddelen zoals vetzuren, aloë vera, macadamia olie en vitamines C en E die de huid kalmeren en voeden. Een fijne verzorging voor gevoelige huidtypes of voor de reeds gebruinde huid die ook een hoge bescherming nodig heeft in fel zonlicht (zeker tijdens de zomermaanden of je nu in de lage landen verblijft of in tropische oorden).

De Touch of Colour is nu al een iconisch beautyproduct wat mij betreft. Dit is echt dé finishing touch van je verzorgingsroutine die meteen een foundation overbodig maakt. De mix van siliconen en hoogwaardige pigmentpoeders zorgt voor een soft focus effect en verdoezelt fijne lijntjes, kleine littekens en imperfecties. Het product past zich aan aan je huidskleur en zorgt voor een prachtige gebronsde glow en een matte finish. Hieronder zie je hoe mooi het product is op de huid.


De full lips is een lipverzorging dus die heeft van zichzelf al een compact formaat. Deze verzorging is voorzien van een zonnefilter met SPF15 en beschermt lippen het hele jaar door tegen uitdroging, UV straling en weersinvloeden. Een fijn product voor soepele en beschermde lippen die ze meteen van een mooi subtiel glansje voorziet.

Juvi Protect verkrijgbaar in handbag size 10ml en fullsize 75ml en Touch of Colour is er in een 10ml handbag size en 30ml fullsize. Je shopt ze bij Hannah huidcoaches en via de webshop. Ik stapte voorheen niet zo snel een salon binnen maar sinds ik hannah gebruik ga ik toch regelmatig even langs voor een huidmeting om te weten of ik nog steeds de juiste producten gebruik. Ik bel even voor een afspraak als ik iets nodig heb en tijdens de meting kan de huidcoach meteen zien of ik nog goed bezig ben. Altijd fijn een korte check-up om te weten hoe de conditie van je huid is.


Ik ben dol op de duurzame cosmetica van Dr Hauschka en was dus ook erg benieuwd naar de nieuwe oogmake-up remover. Ik heb de Dr.Hauschka 20ml oogmake-up remover, deze mini was helaas een limited edition dus niet meer te koop maar de fullsize ligt uiteraard nog wel bij Dr. Hauschka verkooppunten.

De oogmake-up remover is een milde remover die de huid verzorgt en reinigt met lichte oliën. Kalmerend rozenwater en extract van ogentroost (dit kruid is de natuurlijke remedie tegen rode ogen en wallen) en venkel kalmeren de tere huid rond de ogen. Ook aan de wimpers en wenkbrauwhaartjes is gedacht, olie van sesamzaad en zonnebloem beschermen niet alleen de hydrolipidenlaag van de huid (dat belangrijke beschermlaagje) maar zijn ook heel goed voor sterke en soepele wenkbrauw en wimperhaartjes.


Het flesje moet voor gebruik even goed geschud worden zodat alle werkstoffen even goed gemengd worden. Daarna mag er een kleine hoeveelheid op een wattenschijfje dat je heel zachtjes van binnen naar buiten over het oog strijkt. Ik gebruik de wasbare wattenschijfjes van Imse Vimse. Als je zwaardere make-up draagt dan is het verstandig om het wattenschijfje even te laten rusten op het oog zodat het product alle make-up goed kan oplossen.

Na gebruik zie ik wel heel kort een beetje wazig maar dat heb ik altijd bij oogmake-up removers en het is bij dit product maar van heel erg korte duur. Zelfs hardnekkige waterproof make-up laat zich prima verwijderen. Ik ben tevreden en shop ook meteen een fullsize bij Dr Hauschka als deze mini leeg is, het glazen flesje ga ik uiteraard opnieuw vullen zodat die weer mee kan op de volgende reis dit jaar. Als je flesjes hergebruikt moet je natuurlijk wel even opletten dat je de houdbaarheid van het product even goed in de gaten houdt.


Op vakantie wil ik graag kunnen kiezen uit meerdere geuren en ook in het dagelijks leven heb ik regelmatig een nieuwe 'fling' die ik dan graag in mijn handtas wil hebben. Navulbare tasverstuivers slingeren dan ook overal rond, in de auto, handtas en toilettas zijn meerdere exemplaren te vinden. Ik ben een tijdje fan geweest van de travalo maar punt is dat je met dat systeem niet kan wisselen van geur en bij een klassieke navulbare verstuiver wel. En aangezien ik op een paar vaste signature scents na nogal eens wissel van parfum is het voor mij toch fijner als ik zo nu en dan een ander parfum in de verstuiver kan doen. Bij de meeste drogisterijen en parfumeriezaken vind je wel leuke navulbare exemplaren.

Soms brengen merken ook zelf mooie travelsizes op de markt, het ene merk doet dit dan als exclusief cadeautje en bij sommige merken kan je ze ook los kopen. Berdoues heeft een aantal mooi geprijsde travel sprays in het assortiment. Mijn favoriet is Assam of India, een geur waarin verkwikkende citrusvruchten heel mooi samengaan met de rustgevende geurnoten van thee en sandelhout. Heerlijk voor op warme dagen en hij is heel goed door zowel de mannen als vrouwen te dragen.

Voor dit parfum reisden de parfumeurs van Berdoues af naar de theeplantages in Assam, Noord-Oost India. Omdat deze thee op zeeniveau groeit krijgen de theeblaadjes een heel speciaal aroma. Citroen uit Menton en Sandelhout uit Mysore vullen die elegante noten van thee heel mooi aan. Dit is echt een one in a million geur, eigenlijk heel eenvoudig maar juist daardoor zo ontzettend uniek. Voor €12 shop je bij geselecteerde parfumerie of de Berdoues online shop een travel spray van 10ml.


Veel cosmetica bestaat voor het grootste deel uit water, een fles shampoo bijvoorbeeld bevat tot wel 80% water, ik wist niet dat dat zoveel was! Bij Balade en Provence vonden ze dat eigenlijk zonde, dat water moet vervoerd worden en is bovendien gevoelig voor bacteriegroei waardoor er vaak chemicaliën aan cosmetica worden toegevoegd om dit proces tegen te gaan. Dan moet er ook nog een plastic flacon om het product... soms leidt frustratie tot mooie dingen en in dit geval tot de compacte zero waste producten van Balade en Provence. De solid skincare bars zijn goed voor ons lijf en voor de planeet.

Alle producten worden middels koude persing vervaardigd, dat vraagt om tijd en geduld maar levert wel een heel mooi zuiver product op. De verzorgende zepen op basis van biologische bestanddelen bevatten niets waar je vraagtekens bij hoeft te zetten en dat zorgt naast de goddelijke ontspannende geuren van de zepen voor extra rust. Zo bestaat de Organic body bar uit slechts 6 ingrediënten!


De minimale hoeveelheid verpakking is biologisch afbreekbaar en de inkt is zelfs van plantaardige afkomst. Dit zijn dan ook eigenlijk geen producten die enkel in het rijtje vakantie vakantie en reisfavorieten thuishoren want ze verdienen het hele jaar door een ereplaatsje in de badkamer. Maar aangezien ze een bescheiden hoeveelheid ruimte innemen zijn ze zeer geschikt om mee te nemen op reis.

Toen ik de zeepjes net in huis had heb ik een serieuze zoektocht moeten houden, ze zaten in de bagage voor een kort reisje en steeds als ik door de hal liep waar de tas stond rook ik lavendel, citrus en een waanzinnig rijk boeket van oranjebloesem maar ik begreep niet goed waar het vandaan kwam... Tot ik mij realiseerde dat het de zeepjes waren (ja lach mij maar uit dat doe ik zelf namelijk ook). Ik kan je melden dat ze heel goed in de smaak vielen bij het volledige reisgezelschap, zelfs bij mijn kritische echtgenoot. Er is een rijke body soap, shampoo voor heren en dames en een scheerzeep voor heren en dames. Dit Vegan en bio merk is echt een aanwinst voor de Nederlandse en Belgische markt, je shopt de heerlijke zeepjes online en in de winkels van Holland & Barrett


Je zou ze bijna vergeten maar ook de dagelijkse essentials gaan mee en ook die vind je vaak in handige mini's. De grote bekende A Merken hebben allemaal wel een travelsize in de aanbieding in de zomermaanden maar eigenwijs als ik ben wil ik toch altijd iets waar ik achter sta qua samenstelling en gedachtengoed. De Salt of the Earth travelsize is stiekem net zo groot als de roller maar de inhoud is zo wel voldoende voor mijzelf plus manlief dus er hoeft maar één deodorant mee op vakantie.

De deodorants zijn gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten, zijn niet op dieren getest en ook vegan. Ze zijn daarnaast vrij van chemicaliën en laten geen strepen of vlekken achter op je kleding. Dankzij de aloë vera zijn ze ook geschikt voor de gevoelige huid, ik kan ze zelfs probleemloos gebruiken na het scheren. Ik vind eerlijk gezegd niet alle natuurlijke deo's even effectief maar deze doet zijn werk prima.


Blue®M combineert de krachten van honing en actieve zuurstof om verschillende problemen in de mond effectief te bestrijden. De unieke formule helpt niet alleen bij het schoonmaken van je gebit maar ondersteunt ook bij het bestrijden van diverse tandvleesproblemen. Honing is niet alleen heerlijk in je thee of yoghurt maar word in de geneeskunde ook regelmatig ingezet bij wondgenezing. Dus als je kwetsbaar tandvlees hebt of last van wondjes in je mond is Blue®M een aanrader.

Het volledige systeem leg ik binnenkort uitgebreid uit maar in het kort zorgt de combinatie van de speciale tandpasta (er is een variant met en een variant zonder fluoride) en de zachte tandenborstel ervoor dat je tanden perfect schoon zijn na de poetsbeurt zonder je tandvlees te irriteren of zelfs te beschadigen. Een team van kaakchirurgen, impnantologen en tandartsen ontwikkelden deze formules dus je kan er zeker van zijn dat je mond in goede handen is bij Blue®M. Thuis ligt de grote tube in de badkamer en de handige travelsize zit in de toilettas. De producten zijn verkrijgbaar bij tandartsen, apotheken, online drogisterijen en de Blue®M webshop.


Last but not least, de pleisterbrigade. Ik neem altijd een royaal assortiment aan pleisters mee voor kleine (bijna) ongelukjes want een leuke pleister lijkt altijd vrij snel een oplossing te vormen voor kleine verdrietjes. Als peuterdiva dan nog kan kiezen uit haar Disney favorietjes dan is het helemaal goed. Dit jaar heb ik iets nieuws ontdekt, een pleister die jeuk van muggenbulten direct verzacht waardoor je niet hysterisch hoeft te krabben maar je huid intact kan laten. De pleisters van Moskinto zitten in een compact klein doosje dus passen prima in elke tas. Aangezien wij naar een beruchte streek op vakantie gaan als het om muggen gaat is elk hulpmiddel om de jeuk te verzachten mooi meegenomen.

Ook al zijn de verpakkingen klein van formaat is het toch elke keer weer een flinke hoeveelheid flesjes, potjes en doosjes. Ik heb een opbergsysteem waarbij ik meerdere toilettasjes gebruik, eentje voor de dagelijkse basics, eentje voor make-up en eentje voor de SOS producten voor kleine (beauty)ongelukjes. Zo kan ik toch vlot het product vinden dat ik nodig heb.De leuke toilettasjes heb ik trouwens vorig jaar geshopt bij Pam's Atelier, een toffe webshop met accessoires en leuke hebbedingen, dit jaar zijn er ook weer heel veel leuke printjes verkrijgbaar.