zondag 23 juni 2019

YSL Black Opium Intense


Opium van YSL is het type geur dat je uit duizenden herkent, één van de eerste Oriëntaalse geuren (de geur werd gelanceerd in 1977) die een wereldwijde bestseller werd en nog altijd kan rekenen op een trouwe fanbase. Inmiddels zijn er tientallen 'flankers' van de geur gelanceerd en Black Opium is het Rock 'n Roll antwoord op de klassieker. Black Opium zoekt de donkere kant van YSL op door een spannende melange van koffie, vanille, patchouli, peer, peper, jasmijn, neroli en amandelbloesem.

De eerdere Black Opium geuren heb ik eigenlijk niet veel aandacht geschonken omdat ik ze niet echt origineel vond. Vooral de aanwezigheid van patchouli zorgde voor mijn terughoudende houding. Black Opium Intense leek mij wel interessant door de compositie van absinthe, bessen, jasmijn, oranjebloesem, zwarte koffie, vanille, zoethout en sandelhout. De geur is een ode aan de uitdagende en zelfverzekerde vrouw.


Direct na het aanbrengen was ik een tikkeltje teleurgesteld, het leek er toch even op dat dit weer een typische dertien in een dozijn gourmand was maar na een paar uur gebeurde er iets interresants. Toen de ietwat scherpe eerste indruk plaatsmaakte voor een zoet aroma van vanille en koffie werd ik enthousiast. Na een paar uur is de geur op mijn huid op zijn best, vanille en een vleugje koffie en geen alledaagse patchouli toestanden maar een sensueel aroma dat iets energieks maar ook iets spannends heeft. 

De geur is uitdagend, verleidelijk en toch krachtig op een hele moderne manier. Een onverwachts fijne geur die ook heel erg goed op de huid blijft hangen. De nachtblauwe flacon met glitters die glinsteren als sterren aan een heldere hemel is een plaatje om te zien en heeft uiteraard de vorm van de klassieke Opium. Black Opium Intense leek op de zoveelste variant op een bestaande geur maar pakt op mijn huid toch bijzonder goed uit. Dat bewijst maar eens dat niet alle 'flankers' snelle trendsetters zijn die net zo snel weer uit de schappen verdwijnen als dat ze komen maar dat er ook interessante parfums tussen zitten. Misschien moet ik de andere Black Opium varianten toch ook maar eens proberen, wie weet....