zondag 16 juni 2019

Nieuw onder de zon


De dames en heren van de parfumerie en schoonheidssalon zullen het weer druk gehad hebben om alle nieuwe suncare producten van een mooi plekje te voorzien. Er verschijnen elk jaar wel weer nieuwe en soms serieus unieke producten. Ik heb er een paar van de nieuwkomers voor je op een rijtje gezet.

Ja daar is hij weer, de Body Shield van hannah, het product werd vorig jaar gelanceerd en was een instant succes. Afgelopen winter hebben ze de formule nog fijner gemaakt dus verdiende hij ook een plekje bij de nieuwkomers, gewoon omdat het zo'n fantastisch product is. Body Shield bevat een harmonieuze mix van UV filters die er samen voor zorgen dat het zonlicht gereflecteerd en geabsorbeerd wordt terwijl verzorgende bestanddelen ervoor zorgen dat de huid in goede conditie blijft. Een mix van vitaminen en voedende ingrediënten gaan vroegtijdige huidveroudering tegen en houden de huid lekker soepel. De subtiel naar amandel geurende crème laat zich heel goed over de huid verdelen, een heel fijn product voor het hele gezin. Voor dit fijne product kan je terecht bij een hannah huidcoach bij jou in de buurt.


Australian Gold is een vrij bekende naam op het gebied van suncare en dit jaar is er een speciale nieuwe lijn geïntroduceerd. Australian Gold Botanical Outdoor is een lijn van 5 producten op basis van minerale zonnefilters en verzorgende botanische extracten. Ze zijn cruelty free en niet schadelijk voor het koraal in de zee. Zink en titaniumdioxide reflecteren het zonlicht terwijl vitamine E en extracten van rode algen, Australische eucalyptus en kakadu plum kalmeren en verzorgen. De lijn bestaat uit twee lotions (SPF 15 en SPF30), twee sprays (SPF 15 en SPF30) en een getinte verzorging voor het gezicht met SPF50.

De combinatie make-up en hoge temperaturen zorgen vaak voor de nodige stress bij beauty addicts. Een SPF product aanbrengen voor de make-up zorgt meestal niet voor problemen maar gedurende de dag wil je je huid toch ook kunnen beschermen zonder dat je je make-up ruïneert, De ultrafijne sprays van Australian Gold Botanical bieden de uitkomst, je kan deze probleemloos óver je make-up sprayen. Manlief vind deze spray ook ideaal want een gezicht met baard insmeren is wel een beetje lastig, even sprayen en easy does it. Deze mooie lijn shop je bij de drogist en via de Australian Gold webshop.

Collistar is een al jaren persoonlijke favoriet wat suncare betreft, Italianen zijn dol op zonnen én een zongebruinde huid en Collistar is dan ook heel goed in het ontwikkelen van producten die niet alleen beschermen maar ook het bruiningsproces versnellen. De nieuwe Intensive Ultra-Rapid Supertanning treatment SPF20 is voorzien van het speciale Unipertan complex dat zorgt voor een diepere bruining dankzij extracten van wortel, bètacaroteen en oleoyl tyrosine. De aanmaak van melanine wordt versnelt, zelfs als de zon niet fel schijnt, je hoeft dus niet hele dage in de felle zon te 'bakken' om mooi bruin te worden en dat is natuurlijk ook veel gezonder voor je huid.


Vitamine E, glycerol en plantaardige oliën beschermen de huid tegen het uitdrogende effect van wind, zeezout en zwembadwater. Als je dit product al een paar dagen voor blootstelling aan de zon gebruikt bereid je je huid al preventief voor op het bruinen.

Nog een nieuwkomer uit het suncare assortiment van Collistar is de Protective Crystal Stick, een transparante stick met een SPF50+ die geschikt is voor het beschermen van de kwetsbare zones zoals de oogcontour, pigmentvlekjes, littekens en moedervlekken. Deze stick kan ook ingezet worden om de kleuren van je tattoo te beschermen tegen vervaging door de zon.

Er zijn maar weinig producten geschikt voor de oogcontour omdat zonnefilters heel erg kunnen prikken in de ogen, eigenlijk wel jammer want juist die zone heeft de bescherming zo hard nodig. Ik ben benieuwd of het product door de geltextuur goed op zijn plaats blijft waardoor dat geen probleem zal zijn. Wordt vervolgd.... Collistar shop je bij parfumerie, drogist en via de Collistar webshop.


Clarins heeft niet een paar nieuwe producten voor in en na het zonnetje gelanceerd maar een volledig nieuwe lijn van suncare producten. De nieuwe lijn van maar liefst 12 milieuvriendelijke producten respecteert de oceanen, heeft verpakkingen van gerecycled plastic en is zeer goed bestand tegen transpiratie en water dus ook geschikt voor degenen die graag actief zijn in de buitenlucht. Een bijzondere nieuwkomer is het compact waarin een getinte emulsie schuilt die je met behulp van een silicone sponsje aanbrengt. Deze bescherming met minerale filters is enorm handig voor on the go dankzij de knoei-proof verpakking en het spiegeltje in de compact.

Uiteraard beschermen de producten tegen UV straling en voorkomen ze veroudering als gevolg van zonlicht. Een speciaal SunPlantComplex beschermt de cellen en versterkt de werking van de filters. De twee aftersun producten (een soothing balm en cooling gel) kalmeren, hydrateren en voeden en zorgen ervoor dat je langer plezier hebt van je zorgvuldig opgebouwde zongebruinde tintje. Clarins is verkrijgbaar bij salons, counters, parfumerie en via de nieuwe Clarins webshop.


Ook Wella lanceerde dit voorjaar een compleet nieuwe verzorging die het haar helpt om te herstellen na blootstelling aan de schadelijke invloeden van zonlicht, zee- en zwambadwater. De lijn bestaat uit een verzorgende shampoo die het haar reinigt na blootstelling aan zand, zee en zwembad, een rijke conditioner met die in een paar minuten je haar weer zacht en soepel maakt en een beschermende spray. Die spray mag je zo vaak je wil aanbrengen op het haar om je lokken te beschermen.

De Wella Invigo producten bevatten het Sun-Blend complex dat bestaat uit een mix van vitamine E, B5 en de frisse geur van oranjebloesem. Je haar is verzorgt en ruikt ook meteen heerlijk na gebruik van deze producten. Ook fijn, de shampoo en conditioner zijn ook verkrijgbaar in een travelsize. Wella shop je bij de Wella Professional salon.

Qua bescherming zit ik deze zomer wel goed dacht ik zo, nu maar hopen dat de zon zich regelmatig laat zien.