woensdag 12 juni 2019

Hannah huidverbetering in de zon


Ik ben op zich een heel trouw persoon, als ik iets heb wat goed bevalt kan ik daar jaren heel tevreden mee zijn. Dat wil niet zeggen dat ik nooit iets nieuws probeer, ik wil natuurlijk op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen op cosmeticagebied en meestal kom ik dan in aanraking met het nieuwste van het nieuwste maar in zeldzame gevallen ontdek ik iets wat al jaren bestaat en mij volledig verrast.

Hannah bestaat dit jaar 40 jaar en zet zich al die jaren al actief in om de huid niet te voorzien van een snelle fix maar van duurzame huidverbetering. Iets wat duidelijk merkbaar is aan de samenstelling van de producten en de unieke slogan: geef je huid een kans. Het was voor mij even wennen toen ik aan de producten begon maar ik zag mijn huidconditie al vrij snel flink verbeteren. Ik heb geen extreem moeilijke huid maar er zijn toch een aantal zaken waarmee ik rekening moet houden. Niet alleen bij reguliere huidverzorging maar ook bij verzorging voor in het zonnetje. Ik bruin heel snel maar sinds een paar jaar heb ik snel last van pigmentatie in mijn gezicht, zelfs als ik een extreem hoge factor gebruik. Ook krijg ik sneller last van onzuiverheden als gevolg van transpiratie in combinatie met een te vol product. Je begrijpt het misschien al, ik ben nogal veeleisend.


Bij hannah zijn ze ook niet snel tevreden en durven huidverzorging op hun eigen manier te benaderen wat vaak voor hele unieke producten en denkwijzen zorgt. Hokjes bestaan niet bij hannah en daarom ben ik zo dol op dit merk. Ook de Sun Perfection lijn is er eentje die eerst uitgaat van wat jouw huid nodig heeft qua bescherming en verzorging, op basis daarvan kies je het passende product.

De Sun Perfection producten perfectioneren het zonlicht waardoor je huid kan profiteren van de goede eigenschappen van het weldadige zonnetje maar niet hoeft te lijden onder de negatieve effecten. Er zijn drie beschermende emulsies voor het gezicht, een beschermende stick voor de lippen en een speciaal beschermend product voor het lichaam.


Omdat ik eerst voorzichtig kennis wou maken met de zonverzorging begon ik met de handbag size van de Juvi Protect. Ik heb in het verleden wel vakanties onder een parasol doorgebracht omdat ik bij bepaalde producten last kreeg van de gevreesde Mallorca-acné ofwel zonneblaasjes. Deze jeukende blaasjes zijn vaak het gevolg van bepaalde ingrediënten in zonverzorging in combinatie met zonlicht. Iets waar ik altijd rekening mee houd en dus altijd heel voorzichtig mee ben als ik iets nieuws probeer. Gelukkig bleek dat ik bij hannah in goede handen ben en mij geen zorgen hoef te maken over die ellendige blaasjes.

De Juvi Protect is geschikt voor mensen met een licht en kwetsbaar huidtype die snel verbranden en nauwelijks bruinen en behoefte hebben aan een hoge bescherming. De Juvi protect is voorzien van die hoge bescherming en bevat daarnaast een cocktail van aloë vera, macadamia olie, vitamine C en E, vetzuren en lecithine die de huid kalmeren en voorzien van een flinke dosis antioxidanten.


De High Quality is een medium bescherming die zich richt op huidjes die gevoelig zijn voor de zon maar wel gemakkelijk bruinen en niet heel snel verbranden. Dit huidtype is wel gevoelig voor het verlies van voedingsstoffen dus de High Quality zorgt ervoor dat die aangevuld worden dankzij extracten uit goudsbloem en paardenkastanje, olie van macadamia en sojaboon, shea butter, aloë vera en vitamine A.

Voor de getinte of donkere huid die snel bruint en zelden verbrand is er een lage bescherming. Wel heeft dit huidtype vaak te maken met aanleg voor huidverkleuringen en pigmentvlekken, vochtverlies en een verstoorde barrièrefunctie. De Fade treatment bevat zoethout die hyperpigmentatie tegengaat, macadamia olie niacinamide (vitamine B3), vitamine C en E zorgen samen met de lage beschermingsfactor voor voeding, antioxidanten en extra weerstand.


Deze beschermingproducten gebruik je het hele jaar door over je geadviseerde verzorgingsproduct. Maar tijdens de zonnige maanden is het raadzaam om je gedurende de dag meerdere malen in te smeren met het beschermende product, zeker om de anderhalf à twee uur. Om ervoor te zorgen dat ik niet onverwacht zonder beschermingsproduct op een terrasje beland heb ik de handbag size Juvi Protect altijd in mijn handtas zitten.

De grote verpakkingen zitten in een tube met doseerpompje zodat zuurstof het product niet kan aantasten. Persoonlijk vind ik het doseerpompje ook heel erg prettig werken, dan hoef je niet met vette glibberhandjes een dopje op een tube te draaien (dat dan vervolgens in het zand valt...). Nu valt het met die vette glibberhanden reuze mee bij deze producten, het viel mij op dat al deze suncare producten van hannah zich heel goed over de huid laten verdelen en vlot intrekken. Geen glimmend gezicht dus maar een mooie naturel finish en een huid die lekker verzorgd aanvoelt.


De eerste dagen van een zonvakantie smeer ik uit voorzorg altijd een hoge factor. Ook al verbrand ik niet snel, een huid moet toch wennen aan een flinke dosis zon ineens en dan is voorkomen echt beter dan genezen. Het is toch jammer als je verbrand (waarmee je je huid flink beschadigd) en vervolgens de dagen daarna bedekt onder een parasol moet doorbrengen?

De vernieuwde Body shield met SPF50 is een prettige verzorging voor het hele gezin en mag ook op het gezicht gebruikt worden. Vijf verschillende UV-filters absorberen het zonlicht (daarom niet geschikt voor hele kleine baby's die smeer je in met een mineraal filter dat de hitte weerkaatst omdat ze hun warmte nog niet zelf kunnen reguleren. Uiteraard hou je die kleintjes zoveel mogelijk uit de zon maar zelfs onder de parasol smeerde ik mijn kleine dame in toen ze nog ieniemienie was). Andere filters reflecteren het zonlicht zodat je huid heel breed beschermt is tegen de straling. Verzorgende bestanddelen waaronder glycerine en vitamine E zorgen ervoor dat je huid lekker soepel blijft.

De niet plakkerige textuur brengt echt heel fijn aan en dit product heeft net als de andere hannah zonverzorging de subtiele geur van zoete amandelen. Bij felle zon breng je dit product minstens om de 2 uur in een royale hoeveelheid aan. Voor het gezicht zijn er de specifieke Sun Perfection producten maar de eerste dagen is een SPF50 op zich geen overbodige luxe. Zeker als je tijdens de warmste uren in het zonnetje vertoeft.

Na een dag zon verwijder ik al die filters eenvoudigweg met de reinigingsolie uit de hannah clear lijn en de verzorgende shower oil. Ik ben echt een serieuze hannah fan en terecht, ik ben erg kritisch en veeleisend maar hannah doet precies wat moet en zorgt goed voor mijn huid, dag in dag uit, ook op vakantie. Nu nog even samen met mijn huidcoach bekijken welk product ik het beste kan gebruiken na het zonnen. Hannah huidverbetering shop je bij de gediplomeerde hannah huidcoach, een specialiste die er samen met jou voor zorgt dat je huid op haar mooist is en blijft.