dinsdag 11 juni 2019

Jane iredale amazing base foundation review


Ik heb jarenlang een hele serieuze relatie gehad met de Purepressed base foundation maar er kwamen barstjes in onze relatie. Al weet ik niet of barstjes de juiste benaming is, het waren eerder flinke barsten want ik heb op een paar jaar tijd iets teveel exemplaren uit mijn handen laten vallen en ze zijn nogal kostbaar dus het werd een iets te dure hobby.

Ook mijn huid was veranderd, door een andere huidverzorgingsroutine is mijn huid minder vaak het slachtoffer van onzuiverheden maar de jaren beginnen te tellen dus zijn er her en der wat fijne lijntjes aan het ontstaan. Iets wat door de de matte Purepressed base soms extra benadrukt leek te worden als ik iets te royaal in de weer was geweest met mijn penseel. Ik weet dat ik soms wat terughoudender moet zijn in het gebruik van poeders maar in de haast gaat het soms wel eens mis.


De Amazing base heeft als voordeel dat het een losse poeder is, eigenlijk hoor je deze foundation met een ander penseel aan te brengen dan de Handi brush maar daar moest ik eerst even aan wennen. Ik ben een gewoontedier, de overstap naar een andere foundation was al heel wat dus stapje voor stapje graag. Het door jane iredale aanbevolen Chisel powder brush staat inmiddels op de verlanglijst voor mijn verjaardag. Door de losse poederstructuur in combinatie met de satijnen finish krijg je een mooi naturel effect met de Amazing base die daarnaast ook fijne lijntjes optisch verminderd door een soft focus filter.

Qua huidtype sluit de Amazing base momenteel beter aan op mijn behoeften en ik hoop dat de nodige ongelukjes bij deze verpakking ook niet tot grote problemen zullen leiden. Ik ben eigenlijk wel heel blij met deze losse poeder want die laat zich prima in een klein potje stoppen waardoor je je grote verpakking niet mee op reis hoeft te nemen. Er kan zelfs een heel klein potje mee in de handtas mocht dat nodig zijn, ideaal!


Minerale make-up heeft al jaren mijn voorkeur, de make-up is niet belastend voor de huid maar door toegevoegde extracten uit planten zelfs verzorgend. Het is niet de bedoeling om met je make-up op te gaan slapen maar als ik een keer uitgeput naast mijn peuterdiva in slaap val voel ik me de volgende  dag niet al te schuldig.

Het aanbrengen van de Amazing base is easy peasy, schudt een beetje poeder uit de verpakking in de deksel, doop die vervolgens in het poeder, klop een beetje af en breng aan op het gezicht. Kleurverschillen (een pigmentatie dingetje waar ik sinds een paar jaar erg last van heb), pigmentvlekjes, oneffenheden, zelfs donkere kringen onder de ogen zie je allemaal verdwijnen onder het laagje Amazing base. What's not to love about that?


Sommige foto's zeggen meer dan duizend woorden en je weet dat ik nogal langdradig kan zijn maar hier ga ik het gewoon kort houden. Op de eerste foto zie je mijn 'naked face' en op de foto daarnaast een laagje amazing base en een vleugje blush (jane iredale Purepressed blush copper wind) Meer moet het soms niet zijn. Ik draag de kleur Golden glow, een tint voor medium huidtinten met een gouden ondertoon. Fijn is dat ze de kleuren zo hebben ingedeeld dat je zowel met een warme als koele ondertoon een geschikte kleur vind.

Ik had altijd enorm veel moeite met het vinden van de juiste kleur maar bij iredale gaat het eigenlijk altijd wel goed. Ook zijn de kleuren onderling prima te mixen tot de juiste kleur. Zo heb ik de Latte al op de wishlist gezet omdat ik aan het eind van de zomer een flink stuk bruiner ben (zelfs als ik continu braaf een SPF50 smeer) en voor de winter zet ik de Amber op de verlanglijst. Zo kan ik het hele jaar door de juiste tint mixen. Ik ben heel erg blij dat ik de overstap heb gemaakt van Purepressed base naar Amazing base.

Beide foundations bevatten een medium bescherming tegen UVA/UVB straling, zijn cruelty free en vegan. Jane iredale 'clean beauty' producten shop je bij de schoonheidssalon.