zondag 26 mei 2019

Zomerse dorstlessers


Een fijne hydraterende verzorging voor de zomermaanden vind ik altijd een moeilijk punt. Ik transpireer en glim altijd enorm snel in mijn gezicht dus moet echt opletten wat ik smeer anders druipt de moisturizer zo weer van mijn gezicht.
Ik heb al veel geprobeerd, vaak werkt het voor mij het beste om op hele warme dagen enkel een serum te gebruiken zodat mijn huid in ieder geval voldoende vocht krijgt. Toch is het ook wel fijn om een moisturizer te gebruiken dus en als je geen last hebt van mijn issues dan is er heel veel fijn spul verkrijgbaar. En laat ik heel eerlijk zijn, een hittegolf komt wel eens voor maar het is (gelukkig) nog niet voorgekomen dat we een hele zomer lang temperaturen boven de 30 graden voorbij zien komen. Deze drie lichte hydraterende verzorgingen van Collistar, La Roche Posay en Murad zijn erg fijn en voelen lekker fris aan op zomerse dagen.


La Roche Posay producten bevatten allemaal het bijzondere bronwater dat rijk is aan mineralen en daardoor erg goed voor je huid. De Hydraphase lijn bestaat uit meerdere fijne hydraterende verzorgingsproducten en de légère is een hele luchtige fluide met hyaluronzuur en thermaal water. De fluide hydrateert en helpt de huid om het vocht langer vast te houden. Deze verzorging is geschikt voor elke huid, ook de gevoelige en mag zowel 's morgens als 's avonds worden aangebracht op een schone huid.

Deze lichte fluide trekt snel in en laat een matte finish achter, wat ook fijn is is dat hij niet glibberig of plakkerig aanvoelt of een duidelijk laagje op de huid achterlaat. Ook qua prijskaartje is dit product een lichtgewicht, de praktische flacon/tube bevat 50ml product en kost ietsje meer dan €20. La Roche Posay shop je bij de (online) apotheek


De Crema gelée idratatione fresca (in het Italiaans klinkt alles leuker toch?) heeft echt een hele compacte jelly textuur en laat zich goed over de huid verdelen. Deze moisturizer zorgt direct voor een heel fris gevoel op de huid en ook voelt de huid direct gehydrateerd en soepel aan. Ik persoonlijk vind hem ietsje té geparfumeerd maar dat ligt waarschijnlijk aan het steringrediënt van deze moisturizer namelijk extract uit Italiaanse pioenrozen. Samen met extract uit Néré en het Idro-attiva® complex van Collistar zorgt de pioenroos voor een huid met een frisse uitstraling, bescherming en hydratatie.

Deze frisse gelée met een prijskaartje van €35,99 is geschikt voor alle huidtypen, zelfs de gemengde huid. Collistar shop je bij (online) parfumerie en via de Collistar webshop.


De Nutrient Charged water gel van Murad heeft ook een aantrekkelijke frisse textuur en is daarnaast een bron van hydraterende bestanddelen en vitaminen. De high performance skincare van Murad is iets bijzonders en ook dit product laat even zien hoe high-tech de formules zijn. Een mix van maar liefst 5 mineralen, 5 vitaminen en 5 peptiden zorgt ervoor dat je huid wel toch 5 dagen vooruit kan wat vocht betreft (na een periode regelmatig gebruik) en daarnaast helpen ze om je huideigen barrière te versterken. Dus ook een huid die geïrriteerd is door een tekort aan vocht knapt er zichtbaar van op. Daar kan ik persoonlijk over meepraten, jeuk en rode plekjes verdwijnen al na een paar dagen gebruik, een serieuze moisturizer met benefits dus.

De Murad Nutrient charged water gel shop je voor €75 bij erkende Murad schoonheidsspecialisten en via de officiële Murad webshop.


Drie fijne dorstlessers voor de huid elk met haar eigen kenmerken en voordelen. Op de foto hierboven zie je van links naar rechts de Collistar, Murad en La Roche Posay. Ik vond ze alledrie heel fijn in gebruik, de Hydraphase heeft de fijnste textuur, de Collistar verfrist en verkwikt en de Murad doet ook iets voor mijn gevoelig reagerende huid.

Toch merk ik dat ook deze moisturizers op hele warme dagen of bij serieuze inspanning gaan glibberen op mijn huid. Ik vrees dat dat de combinatie van mijn transpiratie en de dimethicone in de producten de boosdoener is.

Deze drie moisturizers bevatten alledrie dimethicone, een hypoallegeen bestanddeel dat hydrateert en gladmaakt. Deze vloeibare siliconen leggen een flinterdun filmpje op de huid dat beschermt en een gladmakend effect heeft. Je ziet het vaak in moisturizers en egaliserende primers, dimethicone verstopt de huid niet dus het mag ook gebruikt worden bij een gemengde of acné huid. Dat onzichtbare filmpje kan alleen wat minder goed tegen transpiratievocht blijkt dus. Maar dat is eigenlijk het enige nadeel dus op niet te warme dagen gebruik ik deze moisturizers met veel plezier en als het té warm wordt pak ik enkel een hydraterend serum en tussendoor een hydraterende spray om mijn huid even een beetje te vertroetelen. En als je niet hetzelfde probleem hebt dan is er helemaal geen vuiltje aan de lucht.