donderdag 23 mei 2019

Fijne suncare voor kidsHet zonnetje laat zich soms al goed zien dus heb ik al een voorraadje bescherming in huis gehaald. Dit jaar ben ik goed geslaagd bij de apotheek waar ook een steeds groter aanbod in huidverzorging te vinden is. La Roche Posay en Louis Widmer zijn daar al heel wat jaar te vinden en Vivaiodays is een vrij recente aanwinst voor de apotheek in de Benelux. 


Wat ik een mooie ontwikkeling vind is dat merken steeds meer verantwoording nemen voor hun impact op het milieu. La Roche Posay zet zich in om onderzoek uit te laten voeren naar de impact van zonnefilters op het koraal, Vivaiodays is ontstaan toen jonge ouders duurzame en veilige verzorgingsproducten voor hun kindjes zochten en ook bij Louis Widmer doen ze hun best om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Het is natuurlijk heel erg belangrijk om niet alleen de gezondheid van de volgende generatie te beschermen maar ook de wereld die we aan hen doorgeven.


Anthelios 50+ van La Roche Posay is een bijzondere onzichtbare gel die een waterafstotend laagje op de huid vormt, zelfs als je het product op een vochtige huid aanbrengt. Vorig jaar had ik een soortgelijk product van Lancaster Kids, die crème kon je ook op een vochtige huid aanbrengen maar de XL formaat tube van La Roche Posay en mijn tevredenheid over de Lipikar producten die ik ook al jaren voor mijn kleine meid gebruik gaven de doorslag om dit jaar voor La Roche Posay te kiezen (sorry Lancaster).

Dat het product op een vochtige huid aangebracht kan worden is natuurlijk fantastisch, helemaal als je de huid van een ongeduldige kleine zeemeermin wil aanbrengen die het liefst de hele ochtend en late namiddag ('s middags blijven wij uit de felle zon en doen wij een lekker dutje of kijken binnen een film) in het zwembad ligt. Nu hoef ik haar niet eerst af te drogen, in te smeren en het product te laten intrekken. Ideaal!

Deze gel bevat een hele uitgebreide UVA- en UVB bescherming en kalmerend thermaal bronwater van La Roche Posay dat rijk is aan mineralen en antioxidanten die de gevoelige kinderhuid verzorgen.


De Tumeric Broad spectrum sunscreen bevat minerale filters die de huid van groot en klein optimaal beschermen Bij deze beschermende lotion is niets aan het toeval overgelaten lijkt wel, de formule is "Coral Reef safe" dus als je kleine ermee in zee zwemt komen er geen belastende chemicaliën in het zeewater terecht die het leven in zee kunnen aantasten (iets waar ik ook nooit bij had stilgestaan...), vrij van synthetische bestanddelen, bevat geen nano deeltjes die in de huid kunnen dringen en bevat kurkuma als krachtige antioxidant.

Kurkuma is nu helemaal hip maar werd al door een nomadenstam uit Borneo gebruikt als bescherming tegen zonnestraling. Door biologische kurkuma te combineren met exctacten uit duindoorn, calendula, shea butter en het minerale filter zinkoxide krijg je een product dat beschermt en de huid ook optimaal verzorgt tijdens blootstelling aan de zon.

Daarnaast zijn de verpakkingen van Vivaiodays gemaakt van volledig recyclebaar suikerriet en de ingrediënten van de cruelty free producten zijn van biologische oorsprong. Een merk met mooie producten en een mooie boodschap.


Waar Zwisterse technologie en farmaceutische productienormen elkaar tegenkomen, daar vind je het productieproces van Louis Widmer. Bij Widmer nemen ze de huid al sinds 1960 heel erg serieus en streven naar een optimale huidtolerantie en kwaliteit. Dat zie je ook duidelijk terug aan de suncare van Widmer,

Voor de allerkleinsten zijn er een paar fijne producten waaronder de Creme protectrice SPF25, een bescherming die vrij is van chemische filters maar bomvol verzorgende bestanddelen zit en natuurlijk voorzien is van de nodige beschermende filters. De minerale filters reflecteren de schadelijke UV straling terwijl vitamine E en panthenol de huid kalmeren en verzorgen. De crème is water- en zweetbestendig en vrij van parfum en kleurstoffen. Daarom is deze bescherming ook ideaal voor volwassenen met een gevoelige huid. Sharing is caring zal ik maar zeggen, toch handig als je tijdens een dagje uit samen één tube kan gebruiken dat scheelt in die toch al overvolle handtas vol peutersnacks en speeltjes.

Ik voel me altijd een beetje bezwaard om dit te herhalen maar ik blijf het toch zeggen, hoe briljant je zonbescherming ook is ga niet de hele dag de zon in met je kleintjes maar ga selectief om met de uurtjes die je met ze in het zonnetje doorbrengt. Ikzelf gebruik de meest stralingsrijke uren tussen half 12 en half 4 voor een lunch en lekker middagdutje, als het even kan ook voor mijzelf als we op vakantie zijn, dan is kleine tuttebel 's avonds energiek genoeg voor een gezellig etentje en de kinderdisco. La Roche Posay, Vivaiodays en Louis Widmer shop je bij de apotheek.