zondag 11 november 2018

Thierry Mugler Aura eau de toilette


De eau de parfum versie van Aura was niet meteen liefde op het eerste gezicht, de compositie van vanille, rabarber, ylang-ylang, oranjebloesem, sandelhout en amberhout is een beetje vreemd maar wel lekker. Typisch gevalletje Mugler, een geur waar je even aan moet wennen. Toch werd het nooit echt een serieuze romance maar dat was bij de eau de toilette een heel ander verhaal.

Aura Eau de Toilette heeft wel een beetje dezelfde mystieke amazone vibe over zich (zowel het regenwoud als de mythische vrouwelijke strijders) als Aura eau de parfum maar dan op een subtielere wijze. Aura is een geur van het instinct, vandaar mijn verwijzingen naar het tropische regenwoud en de vrouwelijke strijders. De geur lijkt het zelfbewustzijn te prikkelen, iets wat ik heel erg bijzonder vind aan deze geuren.


Nu was dat ook de intentie van Mugler, Aura zou de levensenergie van de vrouw onthullen, haar strijdbaarheid (ha! Daar is die inner warrior princess dus) en haar tedere sensualiteit. Het is aan jezelf om te bepalen tot welke horizon je ontdekking gaat. Nu zijn mijn ontdekkingen niet echt van legendarische aard, ik vind het al spannend om iets nieuws op tafel te zetten s'avonds (lastig hoor een gezin van 5 waarin ieder wel iets anders niet lust) maar ik merk wel dat ik het met iets meer trefzekerheid doe op de dagen dat Aura mij subtiel herinnert aan mijn eigen kunnen.

Wat maakt deze geur dan zo enorm bijzonder? De geur heeft iets ongrijpbaars door een knisperend groen karakter en als tegenpool een sensueel maar subtiel vleugje zoet. De geur bestaat ook niet uit uit de traditionele opbouw (de piramide, top, hart en basis, in die volgorde ontwikkeld een geur zich meestal) maar uit drie akkoorden. Het instinctieve hart bestaat uit wilde liaanolie, die voor een bijna dierlijke, amandelachtige geurbeleving zorgt. Het bloemige hart is een samenspel van sappige peer en hibiscuszaadjes. Het dierlijke hart zorgt voor de verleiding dankzij Tahitiaanse vanille, wolfhout en iriswortel.


Wat een prestatie weer van Mugler om weer een typisch verwarrende Mugler geur te creëren. Je houdt ervan of je haat het maar hoe dan ook zijn geuren zijn stuk voor stuk uniek in hun soort. Net als bij de andere Mugler geuren moest ik echt wel even wennen aan Aura eau de toilette, waar het eau de parfum iets te stevig is voor mij is de lichtere eau de toilette wel een goede match. Wat ik vooral toejuich is dat het niet weer de zoveelste dertien patchouli in een dozijn geur is geworden waar de parfumeriezaken momenteel mee overspoeld worden. Mugler blijft lekker zichzelf en dat is volgens mij ook precies de boodschap die hij de draagsters van zijn geuren wil meegeven.

Mijn allergrootste Mugler liefde is én blijft Alien, maar ik merk dat ik momenteel toch vaak naar de flacon van Aura grijp. De geur heeft iets intrigerends en het frisgroene maar o, zo sensuele karakter staat zo mooi in contrast met het steeds killer wordende herfstweer. Trouwens, de flacon is toch ook een juweeltje om te zien! De groene kleur valt enorm op en dat terwijl de M van Mugler zo subtiel in het ontwerp is verwerkt. Mugler parfums shop je vrijwel bij elke parfumeriezaak. De Aura eau de toilette is verkrijgbaar in een 30, 50 en 90ml en ze zijn allemaal navulbaar.