donderdag 8 november 2018

Clarins SOS primer


Een kleurcorrigerende basis voor je huid, zo kan je de nieuwe SOS Primers van Clarins het beste in het kort omschrijven. Laat ik meteen even vervelend doen, ik hou niet van tig laagjes op mijn huid dus toen ik deze producten uit de presskit haalde was ik niet direct enthousiast. Waarom zou je naast je huidverzorging en make-up nóg een laagje willen smeren? Ik heb het uitgetest en ben er toch achter gekomen dat het de moeite loont.

Zeker nu het zonnige zomertintje langzaam vervaagt merk ik dat mijn spiegelbeeld s'morgens toch vaak wat flets oogt en wel wat extra's kan gebruiken.


De verzorgende kleurcorrigerende balsems zijn er in 6 verschillende tinten voor een resultaat op maat. De gekleurde primer zorgt ervoor dat je make-up beter houdt en dat je huid nét dat beetje extra krijgt waardoor ze er stralender en egaler uitziet.

Wit is voor meer uitstraling, roze tegen vermoeidheid, koraal verdoezelt pigmentvlekken, perzik camoufleert kleine imperfecties zoals adertjes, kringen en littekens, groen vervaagt roodheid en lavendel neutraliseert geelheid (erg mooi op een donkere huid of verhelderend voor vale rokershuid).

Ik heb de roze (tegen vermoeidheid) en de perzikkleurige (kleine imperfecties zoals gesprongen adertjes en kringen) primer getest aangezien vermoeidheid, kringen onder de ogen en kleine gesprongen adertjes rond mijn wangen mijn grootste beauty concern vormen.


De SOS Primer zit verpakt in een tube met een inhoud van 30ml. Deze verpakking is enorm praktisch en fijn in gebruik, de tube met doseerpomp zorgt voor een perfecte dosis primer, met één pompje kom je al heel erg ver en ik gebruik de primer met name op het midden van mijn gezicht. De primer voelt gewichtloos aan op de huid

De primer combineert de kracht van corrigerende pigmenten met verzorgende bestanddelen. Extracten uit biologische zandlelie en camelia zorgen voor 24 uurs hydratatie en het speciale anti-pollution complex van Clarins beschermt je huid tegen milieuvervuiling.

De textuur van de primers is heel erg licht en ze laten zich makkelijk over de huid verdelen waarna ze een onzichtbaar en niet voelbaar corrigerend laagje achterlaten. Ze corrigeren op subtiele wijze de zichtbare probleempjes. Uiteraard kan je de primers prima als basis voor een foundation gebruiken om de basis nog meer te egaliseren maar eigenlijk vind ik een mooi vleugje transparante poeder zoals de Poudre Multi eclat al voldoende om mijn huid er fris en stralend uit te laten zien.


Eindoordeel? Juist dit in mijn ogen 'extra' laagje zorgt voor tijdsbesparing, s'morgens breng ik een dagverzorging, primer en vleugje poeder aan het dat is mijn basis. Als het wat meer mag zijn vervang ik die losse poeder door een vloeibare foundation of minerale foundation voor een dekkender resultaat. Wat ik ook als tweede stap gebruik door de textuur van de primers voelt het nooit alsof ik tig laagjes op mijn gezicht heb en dankzij de transparante finish ziet het er ook niet overdreven opgemaakt uit. Mijn vlekkerige of juist vermoeide delen zien er na een vleugje SOS primer stukken gezelliger uit. Ik gebruik ze ook op specifieke zones, zo overweeg ik om de groene corrector ook nog aan te schaffen want tijdens extreme kou kunnen mijn wangen ook wel eens flink rood worden en de groene SOS primer van Clarins corrigeert ongewenste roodheid. 

Deze en de andere verkrijgbare tinten shop je bij Clarins verkooppunten waaronder parfumerie, warenhuis en schoonheidssalon. Ga zeker eens kijken en probeer ze eens uit, ik denk dat je net als ik aangenaam verrast zal zijn.