zondag 4 november 2018

Hannah Clear skincare routine


Ik heb een aantal favoriete merken en verzorgingsproducten en hoewel ik na lang zoeken en proberen wel het idee had dat ik niet veel meer te ontdekken had ben ik enorm verrast door de Clear lijn van Hannah. Een lijn van verzorging die twee van mijn voorkeuren combineert. De producten van Hannah zorgen voor duurzame huidverbetering en de Clear lijn combineert dit met zo zuiver mogelijke formules. Nu is het mij opgevallen dat alle Hannah producten die ik tot nu toe getest heb vrij zijn van onnodige opvulling maar de Clear lijn gaat dus nog net een stapje verder.

Het systeem is al net zo helder als de samenstellingen, een reinigende olie, een hydraterende spray die de huid voorbereid op de werkstoffen van de voedende producten, een rijke crème en een voedend serum in de vorm van een rijke olie.


Stap één is de reiniging, je huid reinigen doe je met behulp van de Cleansing oil, een zuivere hydrofiele olie (dat betekent dat deze olie met water vermengbaar is) die heel diep maar heel mild vuil en make-up van het huidoppervlak verwijderd. Sojaboon olie heeft een sterk reinigende werking en deze reinigende olie heeft sojaboon olie als basis.

Je brengt de olie aan op een droge huid, vervolgens maak je je handen vochtig en vermengd het water op je vingertoppen met de olie. Daarna verwijder je de olie én al het vuil van je gezicht, dit kan met een flinke plens water of met een microwave kompres (hiervoor gebruik je een vochtige kompresdoek uit de magnetron, zorgt voor een instant wellness gevoel). De olie is zo mild dat je deze ook kan gebruiken voor de gevoelige huid en je oogmake-up. Voordeel van een olie is dat deze niet het beschermende laagje van je huid verwijdert maar wel vuil, make-up en talg. Juist een olie trekt vettigheid aan dus dat werkt perfect. Ook oogmake-up is voor de olie geen uitdaging, ik gebruik wasbare 'wattenschijfjes" om de restjes oogmake-up mee te verwijderen en dat gaat perfect.


De tweede stap is de sprakling spray, een hydraterende mist die je huid voorbereid op de volgende stap. Ik ben nogal geneigd om deze stap over te slaan (gevalletje gemakzucht) maar ik ben toch braaf aan de slag gegaan met de Sparkling Spray en ik merk duidelijk verschil als ik deze stap uitvoer. De spray bevat een hoog gehalte aan aloë vera die niet alleen de vochtbalans een boost geeft maar er ook voor zorgt dat het transport van de belangrijke werktoffen uit je moisturizer soepeler verloopt. Daarnaast bevat de spray antioxidanten en zorgt voor een matte finish.

De spray gebruik je na de reiniging, vlak voor je je verzorging aanbrengt. Ik merk dat de crème prettiger aanbrengt als ik de spray gebruik en ik heb nog een slimme toepassing voor de Sparkling spray ontdekt. Ik gebruik een foundation op basis van mineralen en de spray is ideaal om make-up te fixeren en de matte finish is natuurlijk een heel fijn pluspunt.


Aan de Clearity Cream moest vooral ikzelf even wennen, mijn huid werd er volgens mij al vanaf de eerste keer aanbrengen erg blij van. Dit is een een product voor de onzuivere en geïrriteerde huid. Voor ik dit product leerde kennen waren dat twee problemen die ik niet echt met elkaar in verband bracht maar nu ik deze crème heb leren kennen is het eigenlijk heel erg logisch. Het is ook heel erg Hannah dat ze niet in hokjes denken in hun no-nonsense oplossingen voor een mooie, gezonde huid die in balans is.

De innovatieve formule combineert dus een kalmerende en zuiverende werking.  Pompoenextract is slechts één van de vele bestanddelen van deze crème en zorgt ervoor dat de huid beschermt is tegen invloeden van buitenaf dankzij hoge concentratie antioxidanten en essentiële vetzuren. Daarnaast bevat de crème een mix van arganolie en sesamolie die de talgproductie reguleeren en de weerstand van de huid versterken.

Dit is een hele fijne verzorging waar geen bestanddelen in verwerkt zijn die niet nodig zijn, dus geen parfum of "smeerverbeteraar". Dat laatste kan even wennen zijn bij het aanbrengen maar als je wel vaker een vrij zuiver cosmeticaproduct gebruikt weet je niet beter. Het product smeert niet even fluwelig als de gemiddelde crème vol onnodige toevoegingen en dat voelt gewoon anders maar ik vind het een heel erg fijn idee dat ik geen bestanddelen op mijn huid smeer die ik er liever niet zou hebben voor dat ene moment van comfort. De Clearity cream is qua textuur net iets lichter dan een crème, het is meer een wat vollere fluide.

De Clearity cream nog even in het kort: zorgt ervoor dat je huid zichzelf kan beschermen, reguleert de talgproductie, verzacht een beschadigde huid, verminderd jeuk en irritatie en is ook nog eens hydraterend. Ik wou dat ik deze crème had toen ik 15 was en erg geplaagd werd door onzuiverheden die alleen maar erger werden door dikke lagen foundation en verkeerde reiniging en crèmes. Maar ook de 37-jarige ik is er erg blij mee. Mijn huid neigt niet echt naar onzuiver al willen er op maandelijkse basis wel eens wat onzuiverheden opduiken. Sinds ik de Clearity cream gebruik is dit niet meer voorgekomen (duidelijk bewijs van de effectiviteit nietwaar?) Ik vind dit een ontzettend fijn product die zowel mijn inner neuroot (ik kan mij nogal druk maken om wat er allemaal in cosmetica zit) als mijn huid kalmeert.


Toen het ineens heel erg koud begon te worden merkte ik wel dat mijn huid wel een extraatje kon gebruiken, het perfecte moment om de Skin Conditioner te testen. Dit intensieve serum is vrij van allergenen maar zit vol met werkstoffen die je huid helpen en vertroetelen. Vitamines A, E, F, omega vetzuren en golden seaweed zorgen ervoor dat je huid een dosis vocht binnenkrijgt en dat de huid zichzelf optimaal kan herstellen. Ook pakt het serum een verstoorde talgproductie en vetstofwisseling aan en bevat het beschermende eigenschappen.

Het serum kan je inzetten als het nodig is, bijvoorbeeld als kuur tijdens de seizoenswissel, als kuur tijdens het weekend of zelfs dagelijks als de huid vermoeid is en behoefte heeft aan extra verzorging.
Ik heb het serum als kuur gebruikt en pak het ook af en toe als ik merk dat mijn huid een beetje vervelend doet. Spaarzaam gebruiken is wel aan te raden want anders lijkt het alsof de olie een beetje op de huid blijft liggen.

Al met al ben ik erg positief over de Clear lijn van Hannah, ik sluit niet aan dat ik tijdens de hele koude wintermaanden een ander product zou moeten gebruiken om mijn huid extra te voeden en beschermen maar tijdens de wat mildere maanden voldoet de Clearity cream ruimschoots. De reinigende olie is perfect om het hele jaar door te gebruiken, net als de Sparkling spray trouwens. De olie was het enige product waar ik wat moeite mee had omdat ik nogal de neiging heb om royaal te zijn met de hoeveelheden maar dat is echt niet nodig, ook dat is natuurlijk een pluspunt dat de Hannah clear producten lekker zuinig in gebruik zijn.

De reinigende olie, sparkling spray en crème zijn verpakt in een royale 125ml verpakking. De Skin conditioner zit in een 30ml flacon. De Hannah Clear producten zijn verkrijgbaar via de Hannah webshop en Hannah huidcoaches, schoonheidsspecialisten die door Hannah zijn opgeleid en één doel hebben: jouw huid in topconditie krijgen. Ik zie dat mijn huid, ook al komt de 40 in zicht, er steeds beter uit gaat zien. Ik probeer wel eens iets uit uit nieuwsgierigheid maar ik merk dat ik steeds trouwer wordt aan de fantastische huidverbeterende producten van Hannah.