woensdag 3 oktober 2018

Thierry Mugler giftsets & Angel Fruity Fair


Over 9 weken is het alweer pakjesavond en over 12 weken is het 2e kerstdag. Ik moet altijd serieus lang nadenken over de verlanglijstjes want er is zoveel moois. Van thierry Mugler zijn er nu al hele mooie giftsets verkrijgbaar. Deze mooie set met een navulbare 25ml flacon, geurkaars en 50ml bodylotion is zowel van Angel als Alien verkrijgbaar.


Ik kocht deze set online bij Douglas en tot mijn verrassing mocht ik een extra cadeautje van Mugler uitkiezen. De set is een cadeau en ik twijfelde even of ik stiekem de Alien miniset voor mijzelf zou kiezen maar ik vond het eigenlijk leuker om een extra cadeautje bij het grote cadeau te kunnen geven dus werd het het mooie lichtblauwe doosje met 30ml bodylotion en showergel van Angel. 


Angel is een geur die misschien geen verdere introductie nodig heeft maar ik zal haar toch nog even kort omschrijven. Angel is een geur die uniek is én blijft in haar soort. Toen Mugler de geur lanceerde zorgde dat voor de nodige opschudding in de parfumwereld. Mugler durfde het aan om 'eetbare' elementen zoals praliné, chocolade, karamel, honing én suikerspin in een parfum te gebruiken.

Het eerste "gourmand" parfum was een doorslaand succes en velen probeerden het voorbeeld te volgen maar er zijn er maar heel erg weinig in geslaagd om het succes van Mugler ook maar enigzins te evenaren (naar mijn bescheiden mening zijn Lolita Lempicka le Premier parfum, Lancôme's La Vie est Belle, Le Petit Robe Noire van Guerlain en Nilang van Lalique de enigen die ook gourmand klassiekers zijn).

Ondanks al die mierzoete elementen is Angel niet overdreven zoet, de compositie is heel erg genuanceerd zodat de zoete indruk zeker aanwezig is maar die blijft heel mooi in balans met de meer sensuele kant van Angel waar onder andere patchouli, muskus, tonkaboon en roos voor zorgen. Angel is ook één van de weinige geuren waar je echt langer dan een dag plezier van hebt.


Angel en ik hebben een hele lange romance achter de rug maar na een paar jaar was het over, ik zal altijd warme gevoelens koesteren voor Angel maar ik heb een nieuwe liefde. Voor ik Angel droeg was Angel Innocent mijn vaste geur, daarna werd het Angel en nu is Angel Fruity Fair aan de beurt. Een geur die mij bij de eerste kennismaking deed denken aan een combinatie tussen die twee geurliefdes. 

Angel Fruity Fair bestaat uit drie verschillende akkoorden, lychee en sappige rode bessen zorgen voor een fruitige touch, rozendoornen en 'pomarose' (een synthetische geurnoot die doet denken aan rozen, pruimen en tutti frutti) en een onmiskenbaar zoet en sensueel akkoord van, patchouli slagroom en vanille. 

Angel Fruity Fair is meer flirty en speelser dan de meer glamorous en sensuele Angel. De flacon is hetzelfde van vorm maar heeft een prachtige turqouise tint gekregen. 


Angel Fruity Fair is verkrijgbaar in een 50ml flacon en is een limited edition. Angel is er in meerdere varianten, zowel navulbaar als niet navulbaar (navulbaar is in aanschaf ietsje duurder maar verdient zich snel terug want navullen kost veel minder en scheelt verpakkingsmateriaal, een duurzame oplossing van Mugler). Zowel Angel als Alien zijn verkrijgbaar in een mooie geschenkset. Ik denk dat ik de Alien geschenkset toch maar op mijn verlanglijstje ga zetten...