maandag 8 oktober 2018

Feelgood bodycare: Treaclemoon bodylotions


De zonvakantie is inmiddels alweer 3 weken geleden en het is te merken dat mijn bovenste huidlaag aan vervanging toe is. Ik scrub en smeer braaf om mijn benen nu het nog zo lekker zonnig is toch nog zonder gêne te laten zien. Het is té mooi weer voor een lange broek dus draag ik nog graag een rok of jurk maar dat kan alleen als ik mijn huid goed verzorg anders ben ik net een slang die zijn oude huid verwisselt voor een glanzend nieuw velletje. 

Na de vakantie en na de start van een nieuw schooljaar mag het soms wel wat minder kosten maar ik hou wel van producten die qua samenstelling toch wel huidvriendelijk zijn. Toen ontdekte ik het merk Treaclemoon, tijdens het boodschappen doen shopte ik een romige shower foam (daarover binnenkort meer) omdat ik me liet verleiden door de geur en toen besloot ik ook eens een bodylotion te proberen na het lezen van het etiket. De prijzen van Treaclemoon zijn net als de samenstelling erg vriendelijk. 


Die ene bodylotion, daar bleef het dus niet bij, en dat is ook wel een beetje logisch want volgens mij zijn het bij Treaclemoon op de afdeling research & development echte zoetekauwen, dat zie je terug aan het assortiment geuren. Van Warm apple pie hugs tot My coconut island en Iced stawberry dream of Those lemonade days. 

Ik heb nu inmiddels drie geuren getest en vind ze alle drie geweldig, Calming Sea secrets is een zacht geurende bodylotion die doet denken aan een frisse zeebries op een zonnige dag. Lekker subtiel en fris. My coconut island ruikt naar kokos, niets meer en niets minder en ik hou er zo van! Happy melon sorbet ruikt naar sappige meloen, toen ik de flacon opende en de lotion rook dacht ik meteen aan het moment dat je een meloen aan het snijden bent, de geur is zoet en zomers. 

Dan het belangrijkste, doen ze wat ze moeten doen? Het antwoord daarop is jazeker! De lotions zijn luchtig maar je moet wel je best doen bij het insmeren waarna ze een zachte maar zeker geen plakkerige of glibberige huid achterlaten. Dankzij de voedende en hydraterende werking van shea butter, avocado en druivenpitolie glanst mijn huid weer en kunnen de benen nog even bloot. 

Treaclemoon producten zijn verkrijgbaar bij drogisterijen zoals Etos, Kruidvat en Trekpleister en bij de Albert Heijn. Ik zag ze net ook voorbij komen in de Kruidvat folder, je shopt alle Treaclemoon nu 1+1 gratis bij het Kruidvat. Morgen moet ik daar toch zijn om afdrukken van de vakantiefoto's op te halen. Ik ga alvast even bedenken welke geur ik ga shoppen, of misschien neem ik alvast wat producten mee voor de Decemberperiode, dit zijn onwijs leuke cadeautjes! 

Voor alle info over Treaclemoon en het complete assortiment check je de Treaclemoon website