donderdag 25 oktober 2018

Lolita Lempicka Lolitaland


Lolita Lempicka wou dat  Lolitaland een bijzondere, eigenzinnige geur zou worden, een parfum dat tot de verbeelding spreekt en uitnodigt tot dromen. Eigenlijk is dat bijzondere niet zo bijzonder want al haar parfums hebben een uniek en eigenaardig karakter.

Lolitaland is een zoete cocktail die flirterig en speels overkomt maar heerlijk is voor de herfst en winter want door het spel van zoet fruit en een warme basis heeft de geur ook iets dat zich moeilijk laat omschrijven maar wat ik misschien het beste kan benoemen als knus, of comforting. Het gevoel van het warme herfstzonnetje op de huid, een warme zachte sjaal waar je nog een vleugje parfum in waarneemt, of een beker warme chocomel of thee waar je je handen aan warmt.


Lolitaland opent fruitig door fris citrusfruit waaronder mandarijn (altijd een serieus feel-good element in parfums), grapefruit, citroen en sinaasappel. De Italiaanse Bellini cocktail (een goddelijke mix van prosecco en verse perzik) zorgt alvast voor een vleugje perzik en een sprankelende, feestelijke touch.
Jasmijn, jasmijn absolu en perzik vormen het hart van de geur waarna de basis van vanille en muskus volgt.

Direct bij het verstuiven van de geur vallen vooral de perzik en vanille op, daardoor was mijn eerste indruk niet direct een overtuigende. Ik vond de geur erg meisjesachtig maar ik was toch nieuwsgierig hoe de geur zich zou ontwikkelen.


Op mijn huid blijft vooral de perzik heel erg waarneembaar, de vanille die in het begin zo aanwezig is is naar de achtergrond verdwenen. De ontwikkeling geur op mijn huid heeft een interessante wending genomen. Het is nu een sprankelende peachy geur met een romig maar subtiel vleugje vanille. Ik vind het nog altijd erg 'girly' maar dit is een type 'girly' die ik wel kan waarderen. Maar uiteraard is het mooie van parfums dat ze zich op elke huid volkomen anders kunnen ontwikkelen.

De flacon is, zoals ik van Lempicka gewend ben, een waar kunstwerkje. De perzikroze inhoud van de wulpse flacon heeft een prachtige dop als kroon gekregen. Het hertje op een flacon is niet helemaal uniek want ik meen mij te herinneren dat Disney ook ooit een parfum heeft gehad met Bambi als sierlijk kunstwerkje op de dop maar het is prachtig om te zien en daar draait het om.


Ook de bloemige, dromigerige verpakking en visual nemen je echt even mee naar de droomwereld van Lolita Lempicka. Ik vraag mij ineens af of ze wel eens in de Efteling is geweest, zij zou de Droomvlucht attractie geweldig vinden denk ik.

De parfums van Lolita Lempicka zijn verkijgbaar bij geselecteerde parfumeriezaken. Voor meer info over verkrijgbaarheid van de geur kan je terecht bij Beautylux, check ook zeker de Beautylux Facebook pagina want je kan momenteel een grote flacon Lolitaland winnen!