donderdag 18 oktober 2018

Murad Nutrient-Charged water gel


De zomer is echt voorbij, vanmorgen was het mistig en fris buiten en na de koude plens water op mijn gezicht (dat heb ik echt even nodig om wakker te worden en bij te trekken) voelde mijn gezicht ook weer trekkerig aan. Dat niet zo comfortabele gevoel dat soms ook gepaard gaat met een lichte jeuk en gevoeligheid is echt het startsignaal van de herfst. Tijd om het huidverzorgingsregime weer aan te passen op een nieuw seizoen.

De Murad Nutrient-charged water gel is een ware hydratatie-en vitaminenbom voor de huid, met deze luchtige gel-cream pak je meerdere issues grondig aan. Murad specialiseert zich in high-performance skincare wat resulteerde in deze wel heel bijzondere moisturizer. Al heb ik een beetje het gevoel dat de term moisturizer dit product een beetje tekort doet. Deze unieke op water gebaseerde formule is zo ontwikkeld dat hij direct een vochttekort tot wel 5 dagen aanvult. Een serieuze belofte nietwaar?


De formule is dan ook flink uitgerust met de nodige actieve bestanddelen om dit doel te bereiken, de Nutrient-charged water gel bevat een mix van 5 peptiden (zorgen voor de stevigheid van de huid), 5 vitamines(B3, B5, B6, B9, C en E) en 5 mineralen (silicium, ijzer, zink, koper en magnesium). Deze bestanddelen werken samen om de huidbarrière te versterken en verstevigen. Murad heeft de nodige onderzoeken uit laten voeren om te testen of het product ook aan zijn eisen zou voldoen.

Na drie weken continu gebruik is het vochtpeil in de huid dusdanig optimaal dat ze een paar dagen zonder zou kunnen voor ze in de problemen komt (dat gaan we natuurlijk niet doen maar stel dat je pot leegraakt en je kan pas na een paar dagen aan een nieuwe beginnen dan is het niet meteen een drama). Ook zorgde de hydraterende supergel bij 20 personen al na 30 minuten voor huidherstel, en dat al bij de eerste keer smeren.


Omdat het product olievrij is is de gel geschikt voor vrijwel alle huidtypen, ook een vette, gecombineerde huid. De gel is op waterbasis en de tweede stof is dimethicone, een bestanddeel op basis van siliconen. Dit bestanddeel zie ik ook terug op het etiket van mijn favoriete producten voor een hypergevoelige huid. Het heeft een gladmakend effect, geeft weinig kans op reactie en dimethicone is hypoallergeen (zorgt niet voor verstoppingen).

Door naar de test, je brengt de Nutrient-charged water gel aan op een gereinigde huid, dit mag zowel s'morgens als s'avonds (uiteraard liefst allebei zodat je een soort 24-uurs hydratatieboost aan de huid geeft) op gezicht, hals en décolleté.

De frisse gel brengt prettig aan, vanwege de dimethicone is het wel raadzaam om spaarzaam te zijn met de hoeveelheid product die je gebruikt anders kan je gezicht wat glibberig aanvoelen in plaats van glad. Dat gladmakende effect is een bonus want zo heb je direct een mooie basis voor je make-up. Als je huid gevoelig is gebruik dan het liefst een mooie minerale foundation in poedervorm zoals die van Youngblood of Jane Iredale.


Wel fijn dus dat het product heel erg zuinig in gebruik is, zelfs als je van voorhoofd tot borst smeert. Na het aanbrengen is dat kriebelige, trekkerige gevoel direct verdwenen. De rode plekjes in mijn gezicht werden na een paar dagen smeren ook minder net als die vervelende fronsrimpel tussen de wenkbrauwen en geloof mij, die is heel erg diep want blijkbaar frons ik nogal vaak.

Dit product scoort echt een dikke voldoende, het was even zoeken naar de juiste hoeveelheid die ik nodig had maar dat is dan ook het enige nadeel dat ik kan bedenken, alhoewel een tweede is misschien dat het geparfumeerd is, de geur is niet overdreven aanwezig maar als je gevoelig bent voor parfum loop je dit waanzinnige product mis en dat is jammer. Als je daar geen last van hebt is deze gel ideaal om je huid de seizoenswissel vlekkeloos door te helpen.


Murad skincare is ontstaan vanuit de wens van dermatoloog Howard Murad. In zijn praktijk heeft hij de nodige hulpmiddelen als lasers, medicatie en high-tech apparatuur maar hij wou dat zijn patiënten en iedereen die niet in zijn behandelstoel kan plaatsnemen ook een stap dichter bij de huid kan komen die ze graag willen. Om die ideale huidconditie te bereiken helpen de producten van Murad bij het transformeren van de huid maar je moet er zelf ook iets voor doen. De inclusive health® benadering van Dr. Murad staat voor het motto "Look better, live better, feel better".

"Look better": zorg voor je huid. "Live better": zorg voor alle cellen in je lichaam door middel van gezonde en hoogwaardige voeding, supplementen en beweging. "Feel better" draait om de tijd nemen voor jezelf zodat jij en je cellen de dagelijkse stress beter aankunnen.

Murad huidverzorging is verkrijgbaar bij erkende Murad verkooppunten en via de officiële webshop. Mijn eerste Murad ervaring was dus zeer positief, dat smaakt naar meer. Ik zag dat ik toe ben aan een nieuwe oogverzorging dus ik ga even op verder onderzoek uit. Wordt vervolgd....