zondag 12 augustus 2018

The scent of summer


Luchtige jurkjes, vrolijke sandaaltjes met daarin kleurig gelakte teennagels én een zomers parfum. Dat naast de zonnebril en een zonbescherming met hoge SPF de essentials op zonnige zomerdagen. Ik heb weer een aantal nieuwe geuren ontdekt en neem je graag even mee op ontdekking. Hoewel ze erg verschillen qua geur zijn al deze geuren op en top zomers!

Alien Flora Futura is de nieuwste aanwinst in mijn Alien collectie en dit is weer een geheel nieuwe benadering van de goddelijke Alien. De basis van sandelhout en amber is gebleven maar de jasmijn werd vervangen door de bijzondere Queen of the night, een cactusbloem die slechts één nacht per jaar bloeit. Om de natuur te sparen zijn ze bij Mugler aan de slag gegaan om een synthetische variant te creëeren en daarin zijn ze geslaagd. De citrusvrucht Boeddha's hand zorgt voor een frisse touch. Deze variant van Alien is sensueel en spannend door de bijzondere geurnoten maar toch fris en spankelend.


Lolita Lempicka Mon Eau is een nieuwe variant op Le Premier parfum want er zijn overeenkomstige geurnoten maar ik herken Le Premier er niet in. Vind ik dat erg? Nee eigenlijk niet want Mon Eau is op zichzelf een heel fijn en bloemig fris geurtje voor op warme dagen. De compositie is zacht en delicaat dankzij kamille, framboos, zwarte bessen, anijs en sandelhout.

Berdoues Peng Laï is een van de pareltjes uit de collectie van Parfums Berdoues, een parfumhuis dat hele mooie geuren creëert die opvallen door hun eenvoud en mooie draagbare composities zonder daarbij té mainstream te worden.

Peng Laï is een geur voor liefhebsters van bloemig met een vleugje fruit. De geur opent met de delicaat zoete noten van osmanthus en fris citrusfruit. Het hart van roos, perzik, oranjebloesem en benzoïne hars zorgt voor meer diepgang en een wat sensuelere touch waarna de basis van vanille, witte muskus en Tonka zorgt voor een verslavend lekkere finale die versmelt met je huid. Wat is dit een mooie geur, niet opdringerig of overheersend maar wel een geur die op een hele subtiele manier de aandacht trekt en vasthoud. Echt een geur om een blijvende indruk mee te maken.


Elk jaar kijk ik uit naar de Limited edition van D&G Light Blue, deze zomer is het geen Italiaanse bestemming die de inspiratiebron vormde maar 'Scorza di limone', ofwel de zest van Italiaanse citroenen. De geur opent met de kenmerkende geurnoten van Granny Smith appel en Sicilaans cederhout. Aan die opening is een royale dosis Italian zest toegevoegd. Het hart en de basis zijn vertrouwde geurnoten voor de liefhebbers van Light Blue, namelijk roos, jasmijn, muskus en amber.

Light Blue Italian zest lijkt heel erg op de originele Light Blue maar dan met een goddelijke overdosis citroen. Als je net als ik een echte liefhebber van citrusgeuren bent dan is Light Blue Italian zest een feestje. Een echte opkikker op regenachtige zomerdagen en een heerlijke verfrissing op snikhete zomerdagen, een geur om de hele zomer van te genieten.


Mugler zou Mugler niet zijn er als er niet weer een bijzondere twist aan de jaarlijkse limited edition van Angel gegeven zou worden. Dit jaar neemt hij ons mee naar een denkbeeldige wereld vol vreugde en plezier. Zijn Utopia is een plaats waar het feestje nooit stopt en om dat gevoel tastbaar te maken kreeg Angel een nieuwe fruitige vibe en kreeg de naam Fruity Fair. De flacon kreeg een heldere blauwe tint en de geur is minder sensueel dan de originele Angel maar eerder speels en flirty. Uiteraard wel met de kenmerkende zoete gourmand geurnoten.

Rode bessen, patchouli, slagroom, lychee, vanille, doornen van de roos en een speciaal rozen akkoord dat doet denken aan weelderige rozen met een vleugje appel, pruimen en rozijnen (ja echt waar vond het ook een beetje maf klinken maar dat hoort wel bij Mugler). De geur is wel typisch Angel maar een stuk lichter en fruitiger. Fruity Fair doet mij vooral erg denken aan Angel Innocent, een geur die ik jarenlang heb gedragen. Een vleugje jeugdsentiment dus dankzij Fruity Fair. Angel zelf zou ik niet snel dragen tijdens de zomer maar Fruity Fair leent zich daar wel goed voor.


Ook zijn er elk jaar een aantal vaste zomerfavorieten, deze geuren zijn mijn signature summer scents mag ik wel zeggen want ik gebruik ze niet alle drie dagelijks, ik haal ze wel elke zomer tevoorschijn. Jo Malone's Nectarine Blossom en Honey is zo fris als een lading vers wasgoed dat in de zon hangt te drogen. Beetje vreemde vergelijking misschien maar de geur is clean en toch zonnig. Zelfs op een snikhete dag is deze geur verkoelend als een fris briesje.

Alien Eau Extraordinaire is een typische Alien geur maar dan de meest lichte en zomers denkbare variant. Citrusvruchten zorgen voor dat frisse element, tiarébloesem geeft de geur een exotisch tintje en thee en neroli zorgen voor een bloemige maar cleane twist. Ik ben dol op deze geur!

Als het wat zwoeler mag zijn dan is Nilang van Lalique een bijzondere keuze, deze gourmand is sensueel en zoet maar toch voorzien van een frisse toets. Ik kan deze geur wel omschrijven maar eigenlijk moet je het gewoon eens ruiken. Van een geur met vanille, praliné en patchouli zou je verwachten dat hij best heftig kan overkomen maar hij is zo opgebouwd dat hij zelfs op de warmste avonden niet overheersend of bedwelmend overkomt. Het zal de combinatie van geurnoten zijn die het hem doet, naast de zoete gourmand elementen brengen meloen, lotus en waterjasmijn de geur in balans en zorgen voor die bijzondere beleving.

Heerlijk al die zomerse geuren! Ik hoop altijd dat de zomer lekker lang duurt dan kunnen de zwaardere geuren nog even in de kast blijven. Al verheug ik mij tegen Oktober wel weer op het stevigere werk wat parfums betreft, zo heeft elk seizoen zijn charme nietwaar?