woensdag 15 augustus 2018

First look: Creative cosmetics Blush


Ik ben absoluut geen fan van de voorgestelde berichten op facebook en instagram want ik zie nog amper iets van de personen die ik wel graag wil volgen. Een geluk bij een ongeluk is het voorgestelde bericht van Creative Cosmetics, een Nederlands merk dat zich focust op minerale make-up.

Als groot liefhebster van minerale make-up moest en zou ik dat ontdekken en toen ik op de website aan het snuffelen was bleek er ook nog eens een sale te zijn. Een goed excuus om even iets uit te proberen en aangezien ik een zwak heb voor blushers belandde er binnen no-time een mooie perzikkleurige blush in mijn virtuele winkelmandje.


De Creative cosmetics blush is er eentje die bestaat uit losse poeder, iets wat heel erg fijn werkt maar bij mij vaak eindigt als een rommeltje dus heb ik uit zelfbescherming maar de helft van het beschermlaagje weggehaald.

Losse poederblush breng je hetzelfde aan als een geperste blush, alleen schud je nu eerst een beetje poeder in het dekseltje waarna je daar je blushpenseel in doopt.


Crux is een zachte peachy roze tint die volgens de Creative cosmetics website geschikt is voor een lichte huid met warme ondertoon. Nu ben ik een medium en inmiddels ook wel een beetje gekleurd door de zon en op mijn huid doet deze tint het ook nog goed als ik hem subtiel aanbreng.

Ik vind vooral de satijnen glans en kleine glinsterende deeltjes die zorgen voor een extra glow erg mooi. Ik ga eens lekker spelen met deze mooie blush, bij mijn bestelling zaten trouwens ook nog twee door mij gevraagde samples van twee andere tinten zodat ik die eerst kon uittesten.

Sunset is een mooie warme matte peachy koraaltint en Peaches een metallic aardetint. Hieronder staan de drie tinten op een primer en aangebracht met een vingertop dus qua dekking is dit zeker niet zoals ze er op je wang uit zouden zien maar zo zie je wel de tinten op standje intens. Als je ze met een blushpenseel aanbrengt zijn ze veel transparanter en Peaches is dan ook een stuk minder glinsterend. Ik kan mij wel voorstellen dat Peaches echt prachtig staat op een wat meer exotische huid.


Ik ben nog een beetje aan het twijfelen wat ik nog ga bestellen maar vind de blush Sunset toch wel erg mooi. Al heb ik op de website ook een andere mooie blush gezien namelijk de Crimson... En twee bronzers in de tinten Mocca en Ricotta... En dan nog een koraalkleurige lipstick met de zoete naam Sweet dream...Ik ben nog wel even zoet met twijfelen.

Ik heb net een nieuwe minerale foundation aangeschaft dus daarmee kan ik voorlopig vooruit maar wel heel erg interessant zijn de foundation testers van Creative Cosmetics. Voor slechts €7,50 bestel je een setje met 7 zakjes waarin een beetje foundation zit. Zo kan je 7 tinten uitproberen op een klein stukje huid. Bovendien zit er bij de set een voucher waarmee je je foundation zonder verzendkosten besteld. Ik denk dat ik de set voor de medium of zondebruinde huid nodig heb maar eerst nog eens even goed naar de blushers en bronzers kijken....


het product uit deze post heb ik zelf aangeschaft, dit is een spontane blog over een nieuwe ontdekking