zaterdag 18 augustus 2018

My travel favourites



De beautycase inpakken voor vakantie vind ik stiekem meer gedoe dan het inpakken van de outfits voor de vakantie. Ik ben altijd bang dat ik iets vergeet dus naast de standaard checklist van verzorgingsproducten gaan er toch ook wat samples mee als backup voor het geval dat.



Qua productkeuze is het inpakken gelukkig wel vrij simpel, ik heb een aantal vaste lievelingetjes en zo nu en dan komt daar een nieuwe liefde bij. Nieuwsgierig naar de producten die ik mee moet hebben op vakantie? Let's go!


Een goede aftersun is een must, of de zon nu wel of niet schijnt, de After sun lotion van Dr. Hauschka houdt mijn huid lekker gehydrateerd en voelt lekker verfrissend aan. De geur was iets waar ik een paar jaar terug als Hauschka beginneling aan moest wennen maar inmiddels doet de kruidige geur mij denken aan strand en vakantie.

Korres Equisetum deo houdt mij de hele dag fris, dit is de 24-uurs deo er is zelfs een krachtpatser die 48 uur frisse oksels belooft....

Op vakantie draag ik meestal gelpolish op mijn teennagels maar als ik voor vertrek toch mijn nagels gelakt heb vind ik het handig om een remover mee te hebben. Een flesje remover meenemen vind ik dan teveel van het goede voor die ene keer dat ik het nodig heb. De Wipe-off doekjes van OPI zijn dan heel erg handig. De zakjes bevatten een doekje dat gedrenkt is in aceton-vrije remover waarmee je prima 10 nagels weer brandschoon maakt.

Ook grote flacons parfum meenemen vind ik niet handig, ik doe mijn favoriete geurtjes in een navulbare reisflacon en zo heb ik ruimte bespaard maar toch een aantal geurtjes om uit te kiezen. Dit zilverkleurige exemplaar met strass steentjes shopte ik bij Douglas en is toch wel mijn favoriet. Deze is standaard gevuld met Alien Eau Extraordinaire. Dit jaar neem ik ook Dolce Lemon Zest en Alien Flora Futura mee in een navulbare flacon.


Qua gezichtsverzorging probeer ik ook zoveel mogelijk op het formaat van de producten te letten of ik shop een travelsize product voor in de beautycase. Dermalogica heeft veel producten ook in een handige mini uitvoering en hun skin kits zijn ook erg fijn om mee te nemen op reis. De Precleanse vind ik een fijne reiniging die de waterbestendige SPF removers en witte waas van sommige minerale filters prima verwijderd. 

Om de paar dagen gebruik ik een milde scrub om dode huidcellen te verwijderen zodat ik een mooi egaal zongebruind tintje kan opbouwen. Die van Clarins is heel fijn qua textuur en werkt op milde wijze en is toch lekker effectief. Na het gebruik heb ik een heerlijk zacht en glad huidje. 

De Clear lijn van Hannah is een favoriet geworden wat huidverzorging betreft, deze productlijn bevat echt alleen het hoognodige aan plantaardige bestanddelen wat hele zuivere verzorgingsproducten oplevert. De cream vind ik iets te vol voor warme dagen maar de Skin conditioner is een snel intrekkende olie vol krachtige werkstoffen waaronder vitamines, omega vetzuren en een speciaal zeewier. Dit serum moet je eigenlijk onder je crème gebruiken maar op tropisch warme dagen gebruik ik het s'avonds solo (overdag gaat er natuurlijk wel een SPF over) om een ongewenste transpiratie glow te voorkomen. Zo heeft mijn huid toch alle vitamientjes binnen hoewel het serum een olie is hoef je je geen zorgen te maken over een vettig laagje, deze olie versmelt direct met de huid. 

Collistar heeft de Idro-Attiva producten voorzien van een update en de eye-hydro gel is een hydraterende oogverzorging op basis van Italiaanse pioenrood, hyaluronzuur en bruine algen. Deze luchtige gel strijkt droogtelijntjes glad en verminderd zwellingen en blauwe kringen. 


Na een dag zon heeft mijn huid echt wel behoefte aan een flinke "slok" hydratatie maar zoals ik al eerder opmerkte vind ik een te vol product niet fijn. De Nutrient-charged water gel van Murad komt helemaal tegemoet aan mijn wensen om mijn huid intensief te hydrateren en meteen te voorzien van de nodige werkstoffen zonder te zwaar en vol aan te voelen op de huid.

Ik vind een frisse gel textuur altijd erg fijn maar sommige geltexturen hebben de neiging om heel kunstmatig glibberig aan te voelen op de huid. Dat is bij de Nutrient-charged water gel van Murad gelukkig niet het geval. Mineralen, vitaminen, peptiden en hydraterende bestanddelen herstellen de barrièrefunctie van de huid waardoor vocht in de huid blijft en niet verloren gaat. Dit zorgt ervoor dat droogtelijntjes zijn minder zichtbaar zijn en de huid lekker soepel aanvoelt.


Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je huid ineens helemaal niets meer verdraagt, verbranding, droogte of een combinatie van producten die je huid irriteren. Het is heel erg vervelend als je het gevoel hebt dat elk product dat je aanbrengt je huid in vuur en vlam zet, op een niet goede manier uiteraard. Of het nu een allergische reactie of eczeem is de First Aid van Hannah is dé oplossing als je liever geen corticosteroïden smeert maar toch een remedie zoekt tegen de jeuk en irritatie.

First Aid kalmeert, gaat de jeuk tegen en heeft een ontstekingsremmende werking dankzij een plantaardig ingrediënt. Ook bevat First Aid anti-irriterende bestanddelen en zorgt ervoor dat de natuurlijke beschermlaag wordt hersteld. First Aid is vrij van parfum en allergenen dus durf ik het product ook op eczeemplekjes van peuterdochter te smeren. Het is eigenlijk een product voor gezicht en hals maar daar zou je het product tekort mee doen, dit product is zo briljant dat ik het inzet voor elke vorm van irritatie of overgevoeligheid.


Qua reiniging neem ik niet heel erg veel producten mee, een reinigende olie en de jane iredale cleansing mitt (een washandje van een speciaal materiaal waarmee je je gezicht zonder cleanser schoonmaakt) zorgen voor een schoon en fris gezicht zelfs na al die lagen waterbestendige SPF.

Het verwijderen van oogmake-up gaat lekker vlot met de wasbare pads van ImseVimse. Na de geboorte van de kleine diva gingen er heel wat pakken wegwerp zoogcompressen doorheen, eigenlijk heel erg zonde. De wasbare varianten waren een gouden ontdekking. Die compressen heb ik inmiddels niet meer nodig maar door het ontdekken van het merk ImseVimse kwam ik ook tot de ontdekking van deze wasbare 'wattenschijfjes'. Ik was ze in een zakje bij de handdoeken en op de camping gaan ze in de Tupperware wasemmer mee. Ik wil nooit meer wegwerp dit is echt een uitkomst.


Ik heb meerdere toilettasjes, één voor de suncare, één voor de skincare en ééntje voor de make-up. Deze gaan allemaal in een speciale isolerende koeltas om ze tijdens de autorit een beetje koel te houden. In mijn handtas heb ik trouwens ook nog een toilettasje met een paar basics die ik altijd bij de hand wil hebben. 

Voor nu doe ik het met een paar toilettasjes met verschillende vakjes zodat ik alles toch een beetje kan sorteren. Ik heb overwogen om weer eens een beautycase te shoppen maar ben de perfecte nog niet tegengekomen, heb jij nog een suggestie misschien? 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)