woensdag 1 augustus 2018

Alessandro Striplac Mermaid nails set


Sinds de ontdekking van Striplac is mijn collectie gewone nagellakjes een beetje eenzaam, al die mooie kleuren worden nog amper gebruikt. Wegdoen kan ik niet over mijn hart verkrijgen maar het Striplac bied enorm veel voordelen, en dan kwam deze leuke limited edition set ook nog eens op mijn pad, die moest ik dus hebben.


Zal ik het Striplac systeem nog even kort aan je uitleggen? (Vooruit ik zal mijn best doen, ik ben soms nogal langdradig). Het grote verschil tussen Striplac en gewone lak is de UV\LED lamp waarmee je de laklaag in 60 seconden laat uitharden. Na die 60 seconden is de lak droog en heeft een mooie glanzende finish.

Je maakt eerst je nagels schoon met een speciale cleansing pad, dit schijfje is voorzien van een reiniging die je nagels ontvet en heerlijk naar sappige perzik ruikt. Dan breng je een laagje twin coat aan en laat dit 60 seconden onder de lamp uitharden. Daarna twee laagjes kleur en tenslotte weer een laagje twin coat óf de shimmer shell, dat is namelijk ook een top coat. Uiteraard moet elk laagje onder de lamp. Als laatste stap maak je je mooi gelakte nagels schoon met een cleansing pad en je bent voorlopig voorzien van mooie glanzend gelakte nagels.


Striplac is als gel manicure uniek in zijn soort, de meeste gel systemen moet je verwijderen door je nagels in de aceton te weken, Stiplac gelukkig niet. Je verwijderd Striplac simpelweg door de laklaag van je nagels af te trekken. Even een hoekje losmaken met een bokkenpootje en je trekt dan de gehele laklaag weg.

Striplac is dus niet alleen praktisch in meerdere opzichten, als je het goed plant is het systeem ook nog eens tijdbesparend, ik lak mijn twee handen én voeten in nog geen 20 minuten. Dat is wel een kwestie van goed doorwerken en kunnen lakken met twee handen trouwens. Als alle nagels gelakt zijn heb ik tot een paar dagen plezier van mijn manicure en zeker 6 weken plezier van de pedicure. Ik ben er nog niet achter waarom het op mijn handen niet zo lang blijft zitten maar zelfs een professionele gel manicure overleeft nog geen week op mijn handen dus ben ik dik tevreden met een paar dagen. Mijn buurmeisje heeft er trouwens tot wel 3 weken plezier van....


Terug naar de Shimmer Shell en Peachy Cinderella set, dit leuke setje bevat een 5ml flesje van beide producten. Naast deze flesjes heb je dus wel de Twin Coat als basis en de reinigingspad en natuurlijk een lamp nodig. Ik had eerst een lamp van een ander merk gekocht uit verkeerde zuinigheid. Die werkte voor geen meter dus heb ik mijzelf alsnog getrakteerd op een echte Alessandro. Deed wel even zeer in mijn portemonnee maar heb er nu erg veel plezier van.


Peachy Cinderella is een mooie oranje koraaltint, heel erg zomers en doet mij denken aan mijn zomerfavorieten Essie Tart Deco en Kure Bazaar Bikini & Co. Toen ik aan het lakken was viel het mij op dat het penseeltje verbetert is, het is langer en breder geworden ten opzichte van de penseeltjes van een paar seizoenen terug. Hij lakt erg fijn!

Ook 'krimpt' Peachy Cinderella niet. Sommige Striplac kleuren krimpen een beetje waardoor de toppen van je nagels niet meer bedekt zijn (kwestie van goed de toppen een keertje extra inpakken en weer onder de lamp om uit te laten harden). Na twee laagjes is Peachy Cinderella mooi egaal en dekkend. Wat een heerlijke kleur!


De Shimmer shell topcoat was een beetje eigenwijs, deze bleef zelfs na twee reinigingspads een beetje dof en plakkerig. Iets wat ik heb opgelost door een extra laagje Twin coat aan te brengen.  Misschien lag het aan de temperatuur die dag (ik ga zoiets dus uittesten als het in huis 31 graden is... Dan is het misschien logisch dat een lakje een beetje vervelend doet).


Shimmer Shell is een transparante top coat met blauwe en groene glinsterende deeltjes, ik ga deze ook eens proberen over een lichtblauwe en mintgroene lak. Ik was even bang dat het niet echt een match was met de warme Peachy Cinderella maar eenmaal samen valt het niet op dat de glinsterende deeltjes een koele ondertoon hebben. Ik denk dat ik de Shimmer Shell ook eens solo ga proberen, leuk als je wel een beetje glamour op je nagel wil maar geen kleur.

Hieronder zie je twee laagjes Peachy Cinderella en één laagje Shimmer Shell.

Alessandro Striplac Peachy Cinderella & Shimmer Shell

Deze set is een limited edition, de kans is dus groot dat hij al uitverkocht is bij je Alessandro verkooppunt maar niet getreurd, beide tinten zijn ook gewoon los verkrijgbaar! Je kan ze samen shoppen maar los van elkaar zijn ze ook erg mooi.

Peachy Cinderella en Shimmer Shell maakten beiden al deel uit van de vaste collectie Striplac tinten alleen met deze set heeft Alessandro ze even in de spotlights gezet. Briljant idee al zeg ik het zelf. Nu hoop ik dat er ook een lak à la shimmer shell komt maar dan met roze/peachy glinsterdeeltjes.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)