maandag 30 juli 2018

IKKS Little Woman


IKKS is een fashion label dat een casual en tijdloze uitstraling heeft. Qua look speelt het met de grens tussen formeel en urban wat een hele relaxte stijl oplevert. Maar ook in de wereld van parfums is het een uniek merk, ze zijn namelijk het enige merk dat een geurlijn heeft voor baby's, kinderen, tieners én volwassenen. 

De verpakkingen  en flacons zijn qua vormgeving zo goed als identiek, het grote verschil zit hem in de kleur van de flacons en een klein verschil in vormgeving van de doosjes van de geuren voor de kids en volwassenen. De geuren voor de kleine parfumliefhebbers zitten in een kartonnen doosje dat qua vorm doet denken aan een melkpak, het doosje van IKKS Little women is uitgevoerd in een frisse roze tint met gouden accenten en de flacon is al net zo mooi roze. 


IKKS Little Women is een koket parfum voor speelse jonge diva's die net als mama een geur willen dragen. Laat ik nu alvast vooropstellen dat dit een hele fijne geur is, ook als je als mama mee mag genieten van het parfum. Sommige geuren voor jongedames zijn nogal overdreven zoet en fruitig maar IKKS Little women is een sophisticated mix van lavendel, viooltjes, perzik en jasmijn.

Ik was aangenaam verrast toen ik deze geur probeerde, ik heb altijd een grote liefde gehad voor de wat luxere kinderparfums, Bvlgari Petits et Mamans, Petit Guerlain, Versace Baby Blue, allemaal van die lekkere poedergeurtjes met fruitige twist. De laatste jaren waren de jongere geuren vooral zoet, zoeter, zoetst en niet altijd op een aangename manier. IKKS Little woman laat je niet bedwelmd achter als je je kleine prinses ermee parfumeert en stiekem is hij ook zeker fijn genoeg voor jezelf als je graag bloemige geuren draagt met een fruitige en poederachtige touch.


Ik vind IKKS Little Woman echt een aanrader, ik ga ook de geur voor tienerdames eens proberen, dat is een mix van mandarijn, sinaasappel, appel, karamel, pioenroos en witte muskus. Klinkt ook erg goed nietwaar?

Er is trouwens ook een hele leuke limited edition van Little Woman verkrijgbaar, Pink Malibu is verpakt in een zachtroze doosje met sappige stukken watermeloen als zomerse twist. Het parfum is aan de geurnoten te zien ook niet direct vergelijkbaar met de 'standaard' Little Woman. Pink Malibu is een fruitige geur met appel, zwarte bes, roos, lychee, muskus en amber. Ook weer een combinatie van geurnoten die mij erg aanspreekt... IKKS shop je onder andere bij Planet Parfum, IKKS boutiques en via de IKKS webshop.