zaterdag 14 juli 2018

Summer foundations


De combinatie van hoge temperaturen en een subtiel zongebruind tintje zorgt er bij mij voor dat ik niet teveel make-up wil dragen en ik pas mijn foundation daar ook op aan. Qua textuur liever niet te vol maar graag wel een beetje dekkend en liefst ook nog een beetje verhelderend voor als het toch nog een kort nachtje was. Je bent veeleisend of je bent het niet.
Er zijn zoveel verschillende soorten foundation te koop dat het soms bijna niet meer mogelijk is om een vlotte keuze te maken. Daarom heb ik drie hele verschillende typen foundation op een rijtje gezet die ik heel erg fijn vind om tijdens de warmere maanden te gebruiken. Mijn huidtype is normaal tot droog met een neiging naar gevoelig en zo nu en dan een onzuiverheid (die van het maandelijkse soort). 


Lancôme was de eerste die in de parfumeriezaak een Cushion foundation lanceerde. De cushion trend kwam uit Azië en inmiddels zijn er foundations, blushers en zelfs parfums in cushion verpakking verkrijgbaar. 

De miracle cushion combineert de voordelen van een vloeibare foundation met de verpakking van een compact. De foundation zit in het kussentje en zodra je daarop duwt met je vinger, een sponsje of penseel komt de foundation vrij. Deze foundation heeft het meest weg van een BB cream wat finish en gevoel betreft. De foundation voelt heel erg koel en fris aan bij het aanbrengen en zorgt voor een lichte dekking en geeft een mooie glow. Direct na het aanbrengen zie je best wel veel glim maar niet meteen in paniek raken, als het product even op de huid zit zal je zien dat de glans verdwijnt en plaats maakt voor een mooie satijnachtige finish.


Annayaké's Nude mattifying fluid foundation is een mooie foundation die zorgt voor een natuurlijke matte finish maar toch ook nog wat oneffenheden wegwerkt terwijl hij de huid verzorgt en beschermt met een SPF10 (dat is natuurlijk niet voldoende op een hele zonnige dag maar net genoeg om s'avonds bij zonsondergang van een mooie zomeravond te genieten.

Deze foundation in handige pompflacon kan je voor het aanbrengen ook erg mooi mengen met een highlighter voor een nog transparanter effect met een mooie glow. De vloeibare textuur brengt het beste aan met de vingertoppen of met een sponsje zoals de beautyblender. Met de laatste heb je gegarandeerd een flawless resultaat.


Minerale foundation heeft veel voordelen ten opzichte van traditionele foundations, zeker als je een hele gevoelige huid hebt of een huid die last heeft van ontstekingen en onzuiverheden. Minerale pigmenten trekken niet in je huid en verstoppen de huid niet en zorgen daarom minder snel voor reacties. Ik was blij verrast dat ook Babor een minerale foundation in het Age ID make-up assortiment heeft. De foundation zit in een chic zwart potje verpakt.


Deze luchtige poeder foundation breng je het beste aan met een speciaal 'kabuki' penseel, een vol maar plat penseel dat het poeder mooi over het huidoppervlak verspreid. Het grote voordeel van een losse poeder als foundation is dat je de dekking fantastisch kan doseren voor een perfect resultaat. De Babor mineral foundation geeft een mooie satijnen finish aan de huid. Ik gebruik de kleur Medium 02, een mooie neutrale tint die geschikt is voor medium of zongebruinde huidkleurtjes. Er is ook een lichtere tint verkrijgbaar. 

L-R Lancôme , Annayaké & Babor

Deze foundations zijn alledrie heel erg fijn in gebruik, ieder op zijn eigen manier. De cushion is heel erg fris en zorgt voor een mooie glow, de Annayaké is mooi mat en toch dekkend en de ultralichte poederfoundation brengt heel fijn aan. Ook is een minerale poederfoundation perfect te mengen, ik heb van andere merken meerdere tinten zodat ik het hele jaar mijn kleur kan customizen. Het ligt een beetje aan de dagelijkse planning welke de favoriet heeft.

Als basis voor een complete make-up vind ik de vloeibare heel fijn, de cushion gebruik ik eerder voor een mooi natuurlijk resultaat met een beetje mascara en een aangezette wenkbrauw en de minerale poederfoundation is de middenweg. Die gebruik ik eigenlijk het meest, lichtjes met de poederkwast over mijn gezicht, dan wat blush en highlighter, wenkbrauwen aanzetten en eventueel wat mascara en lipstick.

Ik hoop dat je iets aan deze informatie hebt, ik ben pas rond mijn 30e gestart met foundations omdat ik het eerlijk gezegd altijd een ramp vond om een fijn product te vinden. Er is simpelweg zo ontzettend veel aanbod. Laat je niet verleiden tot impulsaankopen of een promo met een leuke gift (mijn grote valkuil) denk er rustig over na, laat het product desnoods eerst een keer aanbrengen en kijk dan gedurende de dag hoe je je erbij voelt.

Annayaké shop je exclusief bij Planet Parfum, Babor bij de schoonheidsspecialist en Lancôme bij de meeste parfumeriezaken.