dinsdag 24 juli 2018

Empty, op, finito....


Als een verpakking van een fijn product leeg is vind ik dat echt een beetje sneu, ik ben niet goed in afscheid dus daarom vandaag een post die een eerbetoon is aan deze fijne producten, hierna kan ik de verpakkingen met een gerust hart laten recyclen (ja zelfs glazen flacons gaan in de glascontainer, uiteraard alleen als het pompje eraf kan en het glas daarvoor geschikt is)

De voorraad Aftersun producten slinkt momenteel snel met het mooie zomerweer maar dit was toch wel één van mijn favorieten. Dr. Hauschka's After Sun Lotion is een niet vette aftersun die de huid kalmeert en verzorgt zonder dat je je druk moet maken over vervelende chemische bestanddelen, daar doen ze bij Dr. Hauschka namelijk niet aan. 


De gele lotion bevat onder andere wortel (vandaar waarschijnlijk die kleur), rozenbottel, amandelolie, sheatboter, wondklaver, kweepeer en rozenwas die de huid kalmeren en hydrateren. De textuur is misschien even wennen als je anders geen natuurcosmetica smeert (reguliere cosmetica bevat vaak vluchtige stoffen die ervoor zorgen dat een product lekker 'smeert' maar deze stoffen kunnen ook voor irritatie zorgen). Natuurcosmetica kan ietsje stroever aanvoelen bij het smeren maar het verschil is minimaal vind ik, de aftersun smeert prima, trekt snel in en heeft een frisse ietwat kruidige geur maar die is niet overheersend en vervliegt vrij snel.

Dit product smeer ik ook met een gerust hart op mijn peuterdiva. Ik ben heel erg voorzichtig met mijn kleine dame en de felle zon en tijdens de zomer vervang ik de gewone bodylotion door deze tube van Dr. Hauschka. Kleine meid haar huid neigt naar droog met soms wat eczeem en deze lotion is heerlijk verzorgend en kalmerend. Ik hou zo van dit merk, een nieuwe tube is al onderweg (ik shop hem gewoonlijk bij de plaatselijke reformzaak maar was het vorige week vergeten dus heb er snel eentje online geshopt).


Dermalogica Skin Smoothing cream is een  hydraterende en voedende crème die de vochtbalans herstelt en de huid voorziet van de nodige vitaminen dankzij onder andere komkommer, aloë vera, camelia. bittere sinaasappel, vitamine A en E. Een fijne moisturizer voor winter, herfst en lente maar voor nu te vol dus het kwam eigenlijk goed uit dat hij op is. De crème is wat voller van textuur en is een vrij complete verzorging voor een goed gehydrateerde en soepele huid.

Nu gebruik ik overdag de olievrije Active moist, een lekkere luchtige moisturizer met komkommer, citroen en salie en s'nachts gebruik ik de Sound sleep cocoon, een hele fijne nachtverzorging die je huid helpt bij het nachtelijk herstel maar er ook voor zorgt dat je beter slaapt dankzij essentiële olie van lavendel.

Clarins Lait buste is een product waar ik de afgelopen jaren meerdere flacons van heb opgemaakt, het helpt de huid van je borsten tijdens perioden van toename en afname van volume. Deze verstevigende en hydraterende verzorging bevat extracten die de collageenvezels (en dus de stevigheid van je huid) versterken en helpt bij het herstel van de huid. De huid van je borsten en décolleté heeft het best zwaar, ze is dun maar heeft soms serieus gewicht te dragen, als de huid dan nog eens opgerekt wordt vanwege toename (zwangerschap, borstvoeding) of moet krimpen vanwege een dieet dan kan dat verslapping tot gevolg hebben.

Nu ging ik tijdens mijn zwangerschap van een D naar een F en zit inmiddels weer op een prima C, de huid is zichtbaar slapper maar het is niet zo dramatisch als ik zelf had gedacht, zelfs niet na twee jaar borstvoeding. Er is dus hoop en voor mij werkte een routine van een paar push-up oefeningen per dag, goede voeding en smeren met deze frisse lotion die ook tijdens de borstvoeding gebruikt mag worden. Een fijn product dat ook zuinig in gebruik is, een flacon gaat echt heel erg lang mee, nu vergeet ik wel eens een dagje te smeren zeg ik eerlijk maar een half jaar doe ik er zeker mee.


Deze fles van Redken was sneller leeg dan de bedoeling was maar niet alleen ik was fan van deze shampoo, het hele gezin vond hem erg fijn. Een shampoo die geen silicone en sulfaten bevat maar wel zorgt voor lekker fris en kraakhelder schoon haar is de Clean Maniac van Redken.

Het principe van de Clean Maniac is gebaseerd op dat van de populaire micellaire reinigers voor het gezicht. De shampoo maakt gebruik van zogenaamde 'micellen' die vuil en talg aantrekken en afvoeren zodat je haar heerlijk schoon en fris aanvoelt. Deze shampoo is mild genoeg voor dagelijks gebruik maar mijn haar blijft zeker 5 dagen lekker luchtig aanvoelen. Nu deze op is gebruik ik de UV rescue shampoo van Redken maar die verstop ik want die vind ik stiekem veel te fijn om te delen haha.


Eigenlijk hoort de jane iredale Purepressed base foundation Golden Glow niet helemaal thuis in dit rijtje want ik heb dit product niet opgemaakt, ik heb het voor elkaar gekregen om binnen 3 maanden tijd tot tweemaal toe de compact uit mijn handen te laten vallen. Een dure hobby, dus ik denk dat het tijd is dat ik overstap op een andere foundation.

De Purepressed base is een foundation in de vorm van een compact poeder die je aanbrengt met een speciaal 'kabuki penseel'. De Purepressed is een foundation die dankzij de minerale pigmenten en  matte finish erg geschikt is voor een gemengde tot vette huid. Imperfecties en ontstekingen worden niet verder verstikt door de minerale deeltjes maar wel mooi gecamoufleerd. Nu heb ik geen hele vette huid maar ik glim wel erg snel althans, dat deed ik. Na de zwangerschap is mijn huid een stuk droger dus de tijd is rijp om over te stappen op de Amazing base, ook een foundation van iredale maar dan eentje met een meer satijnen finish die roodheid camoufleert en dankzij een soft focus filter meteen fijne lijntjes camoufleert.

Nu nog bedenken wat ik met de lege compact ga doen, het grote voordeel van de Purepressed base is dat je navullingen kan kopen als je product op is. Een foundation ga ik er niet meer in stoppen maar de bronzers van iredale passen er ook in en die zijn ook heel, heel erg mooi.... Nu nog een keuze maken maar en hopen dat ik die niet laat vallen...


Zo, dat waren een aantal hele fijne producten, ik ben benieuwd wat de volgende lege verpakkingen zullen zijn...