vrijdag 4 mei 2018

La Vie est Belle L'Éclat eau de toilette


Laatst had ik mijn parfumgarderobe al helemaal geupdate en toen werd het ineens weer koud, en bewolkt en leek de lente ineens weer heel ver weg. Gelukkig had ik La Vie est Belle L'Éclat om de belofte van een zonnige lente toch nog een beetje waar te maken. 

Ik herinner mij nog goed de eerste kennismaking met de eerste La Vie est Belle geur, een snoeperige maar ook bloemige geur die eigenlijk geen gourmand maar ook net geen floriental is, La Vie est Belle is namelijk vooral zichzelf, een lekker langhoudende geur vol bloemen en een vleugje zoete sensualiteit. La Vie est Belle eau de parfum is een trouwe bondgenoot geworden tijdens koude herfstdagen en de winter maar tijdens de lente en zomer vind ik haar iets teveel van het goede. De eau de toilette en L'Éclat eau de parfum vind ik fijn maar toch miste ik iets. Toen was daar de eau de toilette van de L'Éclat en ik werd ineens weer verliefd op een geur.


La Vie est Belle L'Éclat is een zonnige en zomerse interpretatie van de klassieke La Vie est Belle maar toch een geheel nieuwe geur. In de verte herken je er wel iets in maar deze geur draagt heel anders. De geur opent met frisse citrusnoten van mandarijn, pompelmoes en bergamot. Een vleugje thee en roze peper zorgen voor een lekkere twist. Iris en oranjebloesem uit het oorspronkelijke boeket krijgen gezelschap van zonnige neroli essence die de frisse verleiding van oranjebloesem op een hele fijne manier accentueert. 

De basis van iris en patchouli kreeg ook een aanpassing, er werd honingachtige ambroxan, amber en muskus aan toegevoegd waarmee de geur perfect wordt afgerond. De basis en het hart zorgen ervoor dat de geur wel doet denken aan La Vie est Belle maar door de frisse opening en lichtere compositie is deze geur perfect voor de lente en zomer, of het hele jaar door als je La Vie est Belle wel heel lekker vind maar een tikje too much. Ik vind dit echt één van de beste geurlanceringen van dit jaar, de geur is zonnig, bloemig en heel erg vrouwelijk. 


Een heuse lente favoriet dus, maar er zijn nog een paar geuren waar ik erg nieuwsgierig naar ben. Jil Sander Sunlight is de nieuwe zomerse belofte van Jil Sander. Ik betwijfel of deze geur de legendarische Sun gaat evenaren maar je weet maar nooit. De geur opent fris dankzij roze peper en grapefruit waarna een boeket van zonnige bloemen (jasmijn, oranjebloesem, pioenroos) langzaam overgaat in een warme basis van cederhout, muskus en ambrox. Jil Sander omschrijft het eigenlijk heel erg mooi, de geur is als een lichtstraal die de huid parfumeert, een intrigerende gedachte.

Nog een zonnige nieuwkomer is Arizona van Proenza Schoeler, een bijzondere geur die bestaat uit twee akkoorden. De Lis (familie van de iris) en cactusbloem. De cactusbloem kwam ook al voorbij in de compositie van Alien Flora Futura maar is een vrij nieuwe geurnoot. Dit komt omdat de cactusbloesem één nacht per jaar bloeit, dankzij de moderne technologie zijn parfumeurs erin geslaagd de geur van deze zeldzame bloem in een parfum te verwerken zonder de natuur te beschadigen. De Lis is een bloem die al eeuwenlang in parfums voorkomt dus het is een mooi contrast tussen de twee. De witte cactusbloem heeft gezelschap gekregen van zwoele jasmijn, sinaasappel en zonnige geurnoten. De lis zorgt samen met muskus en cashmeran voor een sensuele noot. Een geur die volgens de omschrijving één wordt met je huid.


Er is ook een spannende nieuwkomer voor heren, een nieuwe variant op mijn all-time favorite herengeur. Acqua di Giò Absolu, wat gebeurt er als de iconische herengeur van Giorgio Armani in aanraking komt met de sensuele, aardse geurnoten van hout? Deze sensuele, krachtige nieuwe dimensie in het Acqua di Gió universum is een temperamentvolle geur die fruitig, zoutig en aromatisch is door de combinatie van de aquatische zilte geurnoten, patchouli en hout. Ik hoop dat de omschrijving mijn verwachtingen waar zal maken.

Maar nu nog even terug naar mijn huidige zonnige favoriet, La Vie est Belle l'Éclat eau de toilette, vertolkt door de nog altijd prachtige Julia Roberts.


La Vie Est Belle Franse uitdrukking
 [1]. Levens- en geluksfilosofie of universele ode aan de schoonheid van het leven. 
[2]. L’Éclat L’Eau de Toilette met een tintelfris hart van de edelste natuurlijke grondstoffen [Absolu van Oranjebloesem, Absolu van Sambacjasmijn, Essence van Bergamot] verhelderd door een glimlach van zalige vruchten. 
[3]. Eerste Zalige Neroligeur exclusief voor Lancôme gecreëerd door twee van de grootste Franse parfumeurs.