vrijdag 13 april 2018

Spring is in the air!


Als de lente begint is één van de eerste klusjes het opruimen van de kasten, kleding, make-up, parfums, alles wordt even flink onder handen genomen. Ik heb een lade met parfums en elk seizoen wissel ik van parfumgarderobe, ik heb de meeste typische wintergeuren terug in de lade gedaan en er een paar frisse bloemige varianten voor teruggezet op mijn dressoir.

Gewoonlijk ben ik niet zo dol op opruimen maar dit vind ik een leuk klusje. Het is fijn om de "oude bekenden" van vorig jaar terug te zien maar het is ook fijn om nieuwe dingen te ontdekken. Ook in de parfumerie hebben ze het druk met verschuiven om alle nieuwe parfums een mooi plekje te geven. Ook hier zijn er een paar nieuwkomers en die stel ik graag aan je voor.


De geur waar ik het meest naar uitkeek was Flora Futura van Thierry Mugler, ik ben een echte Alien fan dus ik kon niet wachten om deze geur te proberen. Ik heb bijna alle varianten van Alien en deze hoort dan uiteraard ook bij de collectie. En de inhoud van de mooie peachy roze flacon is heerlijk!

Alien Flora Futura is een nieuwe kijk op het Alien universum, het verhaal dat Mugler rond de geur Alien verzon was dat van een dorre woestijn waar een Alien verscheen. Deze oogverblindende verschijning was half vrouw half godin en Flora Futura is de Alien die licht brengt aan het eind van de duisternis, deze bloem van de toekomst kreeg daarom ook een flacon in de kleur van het zachtroze ochtendlicht.


Nu kan een verhaal nog zo mooi gebracht zijn, als de geur het dan niet heeft houdt het toch een beetje op. Alien Flora Futura is een hele andere compositie dan de oorspronkelijke Alien maar heel in de verte ruik je toch de vertouwde Alien touch. De opening bestaat uit de noot van Boeddha's hand, een citrusvrucht met waterachtige lichtzure frisheid. De voor Alien typische jasmijn maakt plaats voor de 'Queen of the night' een cactusbloem die alleen voor één nacht bloeit voor de nachtvlinders van de jungle. Deze futuristische witte bloem heeft een bedwelmende geur die heel goed bij Alien past.

De basis bestaat uit witte amber die voor deze nieuwe geur gezelschap heeft gekregen van de romige en aardse geur van sandelhout.  De geur opent heel fris en luchtig maar als de geur zich volledig heeft ontwikkelt dan blijft er een hele 'romige' basis achter op de huid, sensueler dan de opening deed vermoeden. Dit is een geur die heel geleidelijk transformeert op de huid, wat een hele mooie geurbeleving oplevert. 


La Vie est Belle L'éclat eau de toilette is de jongste variant in de La Vie est Belle reeks, ditmaal is La Vie est Belle zonniger dan ooit door een lichtere meer zomerse compositie van onder andere thee en citrusvruchten zoals grapefruit, mandarijn en bergamot. Het bloemige hart is frisser door de neroli en oranjebloesem die de roos en jasmijn gezelschap houden en de basis is de vertrouwde La Vie est Belle mix van muskus, iris en patchouli.

In de wintermaanden ben ik dol op de warme zoetheid van La Vie est Belle maar voor de warmere dagen vind ik het ietsje too much, deze geur is gewoonweg perfect voor zonnige lente en zomerdagen en als de zon die dag achter een regenwolk schuilt dan zorgt dit parfum wel voor de nodige zonnestralen in je humeur. La Vie est Belle L'éclat eau de toilette is een geur om de lente en zomer mee te vieren en de prachtige flacon is een juweeltje! Trouwens, ook heel fijn aan deze geur is dat hij ook net als de andere La Vie est Belle parfums erg lang op de huid blijft hangen.

Givenchy Live Irrésistible Blossom crush is een zoete bloemige explosie van pioenroos en roos op een warm en zinnelijk bedje van muskus en cacao. Een speelse, flirterige geur waar je zeker verliefd op wordt als de combinatie van rozen met een zoete twist je kan bekoren. Ik kan vooral de geur van de pioenrozen goed waarnemen al hebben de zoetere geurnoten een beetje de neiging de rozen te overheersen.

De flacon met zoete zachtroze inhoud heeft dezelfde vorm als de eerste Irrésistible geur en de glazen studs verwijzen naar de studs die je veel op de hebberigmakend mooie Givenchy schoenen en handtassen terugziet.


Naast de nieuwkomers haal ik ook altijd een paar vaste lievelingen tevoorschijn in de lente. Alien eau de toilette is een vaste geurcrush tijdens de lente en zomer, deze geur begint bloemiger en zwaarder dan de nieuwe Flora Futura maar grappig genoeg is Flora Futura juist zwoeler en warmer dan ze Alien eau de toilette die frisser blijft door de sappige mandarijn, sensuele jasmijn en warme amber. De Alien eau de toilette is echt een luchtigere versie van de eau de parfum, Flora Futura een hele andere geur al herken je er de Alien signatuur wel in. Een fijne variant op een mooie geur, ook als je Alien zelf too much vind denk ik dat deze variant veel parfumliefhebsters kan bekoren.

Nilang van Lalique is de enige gourmand die ik kan dragen op een snikhete dag, deze 'aquatische gourmand' bevat onder andere zoete lekkernijen zoals meloen, perzik, vanille en mandarijn. Uiteraard ontbreekt ook de patchouli niet en een typische gourmand basis van sandelhout, muskus en amber maar wat de geur echt bijzonder maakt is de lotus. Dankzij die lotus is de geur dus heel erg draagbaar ook al is het een gourmand.

Guerlain's La Petite Robe Noire kent vele varianten maar ik vind de Eau Fraîche de allerlekkerste en dat komt allemaal door de heerlijke cocktail van citrusvruchten, amandelen, pistachenoten, amandelbloesem, zure kersen, patchouli, fresia, roos, oranjebloesem, jasmijn, vanille, framboos, aardbei en perzik. De geur doet denken aan een frisse lentebries maar ook aan macarons en gebakjes. Lekker fris en toch vol zoete verrassingen en een vleugje witte bloemen en zwoele patchouli.

Zo, mijn parfumgarderobe is er klaar voor, op naar een mooie geurige lente!


disclaimer: Sommige producten zijn mij toegezonden door het merk of PR bureau voor review doeleinden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)