woensdag 11 april 2018

Dr. Hauschka Liquid lip color


Weer twee mooie producten uit de nieuwe Purple light look van Dr. Hauschka. Ik ben al een aantal jaar team lipstick maar merk dat ik soms qua textuur wel eens wat lichters wil dan een romige lipstick. En toen was daar de Liquid Lip Colour van Dr. Hauschka, een vloeibare tint voor de lippen die je bijna niet voelt zitten maar toch een heel intens kleurtje aan de lippen geeft. 


Subtiel Nude of intens bessenrood? Dat is de enige vraag die ik mijzelf steeds moet stellen, ik neig persoonlijk naar nude omdat dat echt een kleur uit mijn comfortzone is maar de laatste tijd durf ik steeds vaker een mooie bessentint te dragen.

De Liquid Lip Colour is verkrijgbaar in kleur 01, de veilige nude, en een frisse bessentint 02. De nude is echt een mooie subtiele roze/beige tint en de bessenrode tint zorgt voor een natuurlijk vleugje glamour. De kleur is een stuk aanweziger dan de nude maar toch oogt de kleur heel fris. De kleur blijft bij mij een uur of twee zitten en vervaagt dan geleidelijk.


De vloeibare lip colour zit verpakt in een mooie huls en heeft een zachte applicator waarmee je je lippen mooi kan inkleuren. Fijn is ook dat de vloeibare textuur goed hecht aan de lippen en niet uitloopt. De lip colour heeft een licht kruidige geur maar die is niet overdreven aanwezig en ik ervaar deze ook niet als storend. Liever dit dan een overduidelijk geparfumeerd product.

De finish is dekkend maar met een licht glanzende finish, het is eigenlijk een lipstick maar dan in een hele lichte en prettig draagbare vorm. Ik hoop stiekem dat het niet bij deze twee limited edition kleurtjes blijft maar dat er snel meer tinten Liquid Lip Colour komen


Om het plaatje compleet te maken is deze fijne make-up uiteraard een samenstelling van minerale pigmenten en verzorgende extracten uit planten. Het is natuurlijk wel Dr.Hauschka! Wondklaver, mango en abrikozenpitolie zorgen voor zachte en goed verzorgde lippen. Zelfs als de kleur vervaagt is voelen mijn lippen nog zacht en heel erg glad aan. En dat terwijl mijn lippen snel uitdrogen van lipproducten, bij Dr. Hauschka heb ik daar eigenlijk nooit last van bedenk ik me terwijl ik dit schrijf.

Ach het is gewoon een heerlijk merk, of je nu wel of niet bewust voor een natuurlijker product kiest, Dr. Hauschka make-up en verzorging horen eigenlijk thuis in elke beauty routine. De producten zijn fijn in gebruik en de zuivere samenstelling en duurzame werkwijze van het merk zorgen ervoor dat ik deze producten met een goed geweten gebruik en de verzorging zorgeloos op mijzelf en mijn peuterdochter smeer (vooral de rozen bodyproducten zijn echt heerlijk).

Dr. Hauschka shop je bij natuurwinkels, biologische supermarkten en schoonheidsinstituten maar je kan het ook bestellen via de Dr. Hauschka webshop. Op die site vind je ook alle info over het gehele assortiment en een overzichtje van de verkooppunten.