zondag 25 maart 2018

Twee nieuwe Dermalogica Ultracalming helden


Als je hoort dat je favoriete huidverzorgingsmerk niet één maar zelfs twee nieuwe producten binnen je favoriete productlijn lanceert dan wil je die zo snel mogelijk uitgebreid testen en dat heb ik dan ook gedaan. Dermalogica's Ultra Calming producten zijn er voor de meest gevoelige huidjes, ze zorgen ervoor dat deze prikkelbare huidjes weer sterker worden, direct kalmeren, en minder snel last krijgen van nieuwe irritaties.
Mijn liefde voor Dermalogica begon toen mijn moeder haar rocasea onder controle kreeg met de Dermalogica Ultracalming producten. En ze had al heel wat geprobeerd voor ze die producten ontdekte. Sindsdien zijn we allebei fan en we waren dan ook allebei heel erg nieuwsgierig naar de nieuwkomers. Ik zal je vast verklappen dat de producten inmiddels in allebei onze badkamers te vinden zijn.


De Barrier defense booster zorgt er, zoals de naam al doet vermoeden, voor dat het beschermende laagje van je huid, de barriere, versterkt wordt. Deze booster heeft op drie verschillende manieren een positief effect op de huid, squalaan voedt de huid, havermout kalmeert en het Triple defense complex zorgt ervoor dat de barrière versterkt wordt zodat je huid sterker wordt en minder snel gevoelig zal reageren.

Deze booster heeft een hele vloeibare textuur en zit in een hele fijne flacon waar een druppeltje uitkomt als je op de bodem duwt. Je kan een paar druppels over je gezicht en hals verdelen of de booster met je verzorging mengen. Deze booster heeft een vrij kruidige geur maar dat is iets wat je bij Dermalogica wel vaker tegenkomt en wat natuurlijk het resultaat is van de bestanddelen. Zo bevat de Barrier defense booster olie uit katoen, druiven, havermout, kiwi, zonnebloem, passiebloem, lavendel, eucalyptus en rozemarijn. Een ware vitaminebom voor je gevoelige huid, je hebt dan ook echt maar een paar druppeltjes nodig van deze olie die heel goed door de huid wordt opgenomen.n


De Calm Water Gel is een hele luchtige moisturizer om de gevoelige huid te hydrateren terwijl het een gewichtloos beschermend laagje over de huid vormt. Hyaluronzuur zorgt voor de nodige hydratatie, extracten uit appel en glycerine verzachten de huid en beschermen de huid tegen uitdroging. Cactusfruit kalmeren de gevoelige zones en ondersteunen de vochtbalans. Lavendel en aloë vera beschikken over kalmerende eigenschappen.

Deze moisturizer heeft een goed smeerbare textuur dankzij een neutrale basis van glycerine en silicone. In dit geval zijn siliconen juist een plus voor de huid omdat ze vrijwel geen reacties uitlokken en de andere bestanddelen goed kunnen 'dragen' en een beschermend laagje op de huid leggen. Persoonlijk gebruik ik ze liever niet dag en nacht dus gebruik ik s'nachts een andere moisturizer van Dermalogica.

De Booster is dus vooral bedoelt om direct te kalmeren en de barrière te versterken terwijl de Calm water gel er vooral op gericht is om de vochtbalans te verbeteren. Dat maakt deze twee producten tot een perfect aanvullend duo! Ik ben niet zo dol op hele volle crèmes dus een tijdje terug merkte ik dat mijn huid toch weer wat gevoeliger reageerde. De lancering van deze twee nieuwe producten kwam mij dus heel erg goed uit.

Al na de eerste maal gebruik nam die gevoeligheid (trekkerige huid, jeuk op mijn voorhoofd) sterk af en na een paar dagen had ik nergens geen last meer van. Nu gebruik ik overdag enkel de Calm Water gel en s'avonds meng ik de booster met de Skin smoothing cream van Dermalogica. Ik ben vooral onder de indruk van de directe vermindering van de gevoeligheid dankzij deze producten en de fijne texturen.


Een gevoelige huid kan diverse oorzaken hebben, nu ik 36 ben snap ik pas dat ik dit probleem al op jonge leeftijd had als ik te vaak van huidverzorging wisselde of te agressieve reiniging en moisturizers gebruikte. Een te hevige reiniging haalt niet alleen vuil van je gezicht maar ook het o zo belangrijke beschermlaagje. Als dit laagje verdwijnt begint de ellende en vaak is het begin van een snel geïrriteerde, soms zelfs pijnlijk gevoelige huid.

Als je vermoed dat je huid gevoelig is maar je niet meteen een kostbaar volledig nieuw huidverzorgingssysteem aanschaffen begin dan eens met de overstap naar de Dermalogica Ultracalming cleanser. Deze zit in het speciale Ultracalming startersetje met travelsizes (adviesprijs €44,90) maar is ook los als travelsize van 50ml verkrijgbaar voor €14,90. Als ik merk dat mijn huid wat droger aanvoelt of een beetje jeukt dan stap ik altijd meteen even over op deze reiniger en dat scheelt direct al heel veel. Tijdens vakanties of periodes van extreme kou of griep is dit sowieso mijn standaard reiniging maar omdat ik de voorkeur geef aan schuim gebruik ik gewoonlijk de special cleansing gel. Ik weet dat iedere huid anders is en dat dit niet persé voor jou hoeft te werken omdat ik er zoveel succes mee heb maar ik weet hoe vervelend die gevoelige huid dus daarom ben ik zo enthousiast over de Ultracalming lijn.


Dermalogica is qua prijs vergelijkbaar met de meeste merken uit de parfumerie en schoonheidssalon maar het blijft toch wel een investering. Daarom is het zo fijn dat je bij de Dermalogica Skin Bars of één van de 600 salons in Nederland en België terecht kan voor een gratis Face Mapping huid analyse. Dan laten de Dermalogica specialisten je vrijblijvend kennismaken met de producten die geschikt zijn voor jouw huid nadat ze je gezicht zone voor zone hebben bekeken. Ook zijn er fijne skin kits met travel sizes verkrijgbaar maar ik denk dat je ook gerust een sample kan vragen na je face mapping want de kans is groot dat je terugkomt als je die eenmaal gebruikt hebt.

Dan heb ik eigenlijk nog één laatste verzoek aan Dermalogica.... alhoewel eigenlijk zijn het er twee, Een Ultracalming verzorging voor het lichaam en als jullie dan toch bezig zijn ook ééntje met SPF. Mijn kleine meid heeft snel last van eczeem en ook ik heb soms een hele droge kriebelende huid, vooral op mijn scheenbenen. Dus het zou echt een schot in de roos zijn Dermalogica, jullie zijn de beste!