dinsdag 6 maart 2018

Dermalogica oogverzorging favorieten


Oef, afgelopen weekend was de kleine dame ziek, koorts, overgeven in bed die toestanden. Zo ontzettend zielig voor het kleine meisje dat ze zich zo slecht voelde. Het waren een paar onrustige nachten en dat is aan mijn gezicht te zien. Ik moet er eerlijk bij vertellen dat ik mezelf dan ook een beetje vergeet als de kleine ziekjes is. Toen ze eenmaal sliep en ik uitgeput mijn kussen raakte dacht ik nog even "sjips gezicht verzorgen" maar het volgende moment lag ik volgens mij al hartstochtelijk te snurken.

Dus dan wordt je wakker met een beetje vlekkerig gezicht met wat ruwe plekjes en natuurlijk een paar prachtige donkere kringen onder de ogen. Het gezicht krijg ik wel snel weer fris met de Dermalogica Daily Microfoliant, een milde exfoliant die je dagelijks mag gebruiken voor een egale, frisse huid. De rode vlekjes worden snel minder dankzij de Ultracalming verzorging alleen hebben die kringen onder de ogen wat meer zorg nodig.

Qua oogverzorging zweer ik bij een vast trio van Dermalogica, ik heb een verzorging voor overdag, eentje voor s'nachts én een echte troubleshooter voor als de donkere kringen richting niveau pandabeer gaan. Laat ik beginnen bij de dagelijkse verzorging voor overdag. 


De Total eye care SPF15 is zoals de naam al doet vermoeden een hele fijne complete verzorging voor de ogen. Zo zorgen milde alpha-hydroxy zuren en plantenextracten ervoor dat zwellingen en fijne lijntjes zichtbaar verminderen. Lichtreflecterende bestanddelen zorgen ervoor dat donkere kringen minder zichtbaar zijn en een zonbescherming zonder chemische filters (deze bevat het minerale filter titanium dioxide dat een beschermend laagje op de huid legt en niet in je huid dringt zoals chemische filters) beschermt tegen mogelijke toekomstige schade.

Deze oogverzorging zit in een tube met draaidopje, met je ringvinger breng je voorzichtig kloppend een kleine hoeveelheid aan onder je ogen waarbij je begint in de ooghoek en naar de buitenste ooghoek toe werkt. Ik breng deze oogverzorging aan na mijn moisturizer en begin dan aan mijn dagelijkse make-up. Het gebeurt regelmatig dat ik mijn concealer helemaal vergeet omdat deze oogverzorging de donkere verkleuringen onder de ogen al een stuk minder zichtbaar maakt.


S'avonds gebruik ik het milde UltrasSmoothing eye serum uit de heerlijke Ultracalming lijn van Dermalogica. Dit vloeibare, bijna waterachtige serum vermindert wallen, zorgt voor hydratatie en helpt om gevoeligheid te verminderen. Bruine en rode algen en kamille minimaliseren wallen, hyaluronzuur zorgt voor hydratatie en het speciale Ultracalming complex zorgt ervoor dat de huid minder gevoelig is. Ik vind dit serum echt geweldig, de lichte textuur is alleen een plus maar ook een minpunt. Vooral tijdens warmere maanden is de dunne vloeistof heel fijn alleen bij het doseren en aanbrengen moet je wel even opletten anders druipt het serum zo van je vingers af. Beter is het om een druppel in je handpalm te laten vallen en vervolgens je ringvinger daarin te 'dippen' en kloppend onder je oog aan te brengen.


Als dit allemaal niet voldoende effect heeft wegens té weinig uren vitamine zzzz dan heeft Dermalogica nog een troef die je kan inzetten om die kringen aan te pakken voor je naar de concealer grijpt. De Stress Positive eye lift is een "leave on" oogmasker dat zwelling en donkere kringen vermindert, de barrièrefunctie van de huid versterkt en een liftend effect heeft.

De verkoelende gel krijgt een extra verkwikkend effect dankzij de speciale applicator. Ik herinner mij een concealer van Sisley die ook dit type applicator had en dat werkt heel erg prettig want door de koel aanvoelende metalen applicator schrikken je wallen meteen wakker. Ik moet er wel aan te denken de tube niet te stevig vast te pakken want anders gebruik ik teveel product en dat is zonde. Na het aanbrengen van het oogmasker laat je het even inwerken en daarna verdeel je het overtollige product met kloppende bewegingen rond de oogcontour. Uniek aan dit product is dat je het zowel onder het oog als op het bewegende ooglid mag gebruiken. Na het gebruik zijn bij mij de zwellingen echt minder, qua lift kan ik niet veel zeggen want daarvoor is de huid daar nu nog te stevig voor.

De beste remedie tegen die donkere kringen en wallen blijft natuurlijk voldoende slaap maar zolang ik een lichte slaper ben die overal van wakker word en snel wakker ligt (pieker pieker) ben ik heel erg blij met deze hulptroepen. Vooral ook om dat Dermalogica huidverzorging geen onnodige ingrediënten bevat. Je shopt deze fijne producten bij Dermalogica verkooppunten waaronder de stores, counters en de Dermalogica schoonheidsspecialist.