woensdag 7 maart 2018

Lancôme French Temptation spring collection 2018


In Nederland en België zijn er gelukkig steeds meer patissiers waar je niet alleen heerlijke maar soms zelfs beeldschone gebakjes (van het niveau "eigenlijk te zonde om op te eten") kan kopen maar Frankrijk blijft natuurlijk hét land van de patisserie. Lancôme is natuurlijk ook op en top Frans en heeft de moderne, wat gedurfdere patisserie gebruikt als inspiratiebron voor de lentelook.

Deze smakelijke make-up collectie bestaat uit (om de woorden van Lancôme te gebruiken) heerlijke kleuren en appetijtelijke texturen wat zorgt voor een resultaat om van te smullen. De collectie is een mix van zongebleekte pastels met parelmoer finish en felle suikerzoete tinten. Dit contrast zorgt ervoor dat deze collectie zo lekker speels oogt. Laten we even in  vogelvlucht de producten bekijken.


De maracon vormde de inspiratiebron voor de blush en wat is het resultaat leuk! De Macaron Blush & Blender zit verpakt in een doosje dat sprekend op een macaron lijkt alleen is deze macaron niet om in te bijten maar om je wangen te voorzien van een mooie frisse blos.

Ook de Jelly flower lip tint kreeg een hele mooie verpakking. De natuurlijke tint van de lippen wordt extra benadrukt door de Jelly flower lip tint, een glanzende lippenmake-up die de lippen voorziet van een smakelijk glazuurlaagje.

Een palette dat bestaat uit maar liefst 10 verschillende tinten met 3 verschillende finishes (mat, iriserend en met glittertjes) staat garant voor heel veel verschillende looks en urenlang speelplezier (niets leuker dan verschillende effecten en looks uitproberen). De speciale poedertextuur smelt op de huid tot een zachte crème.


Er zijn ook twee duo cushions om je huid mee te perfectioneren, de cushion foundations van Lancôme zijn een enorme hit en deze krijgen een vervolg met deze twee bijzondere duo's. Het groene doosje bevat een pistachekleur die onregelmatigheden en rode vlekjes corrigeert en de abrikooskleurige tint verheldert en egaliseert de huid. Duo nummer twee bevat een abrikooskleurige highlighter en een rode tint voor een frisse blos. Uiteraard kan je deze tinten door de cushion formule heel erg gemakkelijk in elkaar laten overlopen voor een heel natuurlijk resultaat.

Een beetje een apart product is de Sourcil styler, een wenkbrauwproduct voor pastelkleurige wenkbrauwen, ik weet niet of ik me daar nu zo snel aan zal wagen.... Je kan ze ook gewoon als basis voor je oogmake-up gebruiken of solo als oogschaduw. Bijzonder is het natuurlijk wel, een gedurfde zet van Lancôme. Iets wat mij minder intimideert zijn de nagellakjes, er zijn drie pastelkleurige jelly's met een "Sugar Frost" topcoat die de nagels voorziet van witte speelse witte vlokjes.

Ik vind het leuk dat een traditioneel Frans merk als Lancôme met een pittige collectie als deze komt, ze zijn al een tijdje een beetje aan de weg aan het timmeren om een jonger en meer trendy publiek te trekken en met collecties als deze zal ze dat zeker lukken en zolang ze trouw blijven aan hun klassiekers zoals de crayon khôl en Définicils mascara juich ik het alleen maar toe.


Ps: Ik nog een nieuwtje van Lancôme, er is nu ook een eau de toilette van La Vie est Belle L'éclat. Deze eau de toilette is het perfecte accessoire voor de aankomende lente en zomer want de geur belooft een zonnige variant op de zoete La Vie est Belle te zijn. Hout, amber, muskus en vanille, iris en patchouli doen meteen denken aan La Vie est Belle maar door de topnoten van mandarijn, pompolmoes, bergamot, thee en roze peper heeft de geur een frissere vibe.

Ik draag de klassieke La Vie est Belle altijd tijdens de winter maar ben stiekem wel toe aan iets lichters, ik ben enorm benieuwd naar deze variant. Het flesje alleen al is mooi genoeg om de geur aan te schaffen nietwaar?