zondag 21 januari 2018

Clarins Winter SOS care


Hoewel de echte barre kou nog niet is voorgekomen deze winter zijn mijn vaste winterse beauty probleempjes wel al duidelijk voelbaar. Mijn scheenbenen, handen en lippen zien altijd het meeste af door de kou buiten en de verwarming binnen. Gelukkig zijn er veel fijne producten verkrijgbaar die een handje helpen en de problemen serieus aanpakken.

Ik ben nogal een gewoontedier in de dagelijkse routine maar qua cosmetica probeer ik wel graag nieuwe dingen uit. Juist daarom vind ik het grappig dat ik toch vaak bij dezelfde merken terugkom. Ik heb een voorkeur voor merken die zich vooral richten op plantaardige werkzame stoffen en Clarins is toch wel een pionier op dat gebied. Op de Clarins website vind je zelfs een hele pagina die is gewijd aan uitleg over de plantenextracten die ze in hun producten verwerken. Erg interessant om eens te bekijken.

Clarins is ook niet het type merk dat hun producten continu uit het assortiment haalt en vervangt voor nieuwe, iets wat mij als gewoontedier dan ook wel weer erg aanspreekt, hoewel ik wel eens 'vreemdga' vind ik het toch fijn als mijn vertrouwde product dan gewoon nog in de schappen ligt en niet vervangen is voor een flashy nieuwkomer. Veel Clarins producten zijn al decennia verkrijgbaar, zo kwam de Crème Jeunesse des Mains uit in 1979 en is sinds de lancering niet gewijzigd, simpelweg omdat de formule niet beter kan.


De Baume Corps Super Hydratant is zo'n Clarins product dat al heel wat jaartjes bestaat en in die jaren een trouwe groep fans heeft verzamelt. Terecht ook want dit is een product dat de huid direct comfortabeler doet aanvoelen en bij regelmatig gebruik zichtbaar verbetert.

Deze bodylotion heeft een stevige textuur maar laat zich toch goed uitsmeren, ook heeft deze bodylotion een fijne subtiele plantaardige geur die ik zou omschrijven als 'typisch Clarins'. De vaste gebruikers weten dan wel wat ik bedoel. Als je het merk nog niet kent zou ik het eens uitproberen in de parfumerie dan begrijp je het ook, de meeste Clarins producten hebben hele fijne, niet kunstmatige geuren maar ruiken subtiel naar bloemen en planten.

Que verzorging zit je met dit product ook helemaal goed, extracten uit perzik, shea butter en olijven hydrateren en kalmeren de huid. Fruitzuren zorgen voor een mooi egaal huidoppervlak en oranjebloesem en kemirinoot hebben een licht verstevigende werking. Die fruitzuren zijn trouwens echt een fijn extraatje want die schilfertjes op mijn scheenbenen zijn echt rampzalig en een grote bron van ergernis en deze bodylotion helpt echt om dat probleem te verminderen. Als ik echt heel braaf elke dag smeer zijn ze vrij snel helemaal verdwenen.


Je ziet het meteen aan je huid als je het product hebt aangebracht, de rijke lotion wordt direct gulzig door mijn huid opgenomen en laat geen vettig of kunstmatig glad laagje achter. Deze bodylotion bevat wel siliconen zie ik aan de ingrediëntenlijst (dimethicone) maar die is vooral bedoelt om het product smeerbaar en verzorgend te maken. Ik vind het altijd erg storend als een lichaamsverzorging een glibberig en onnatuurlijk laagje achterlaat, dat is bij deze bodylotion niet het geval.

Wel bevat dit product minerale olie, als je dat liever vermijdt wel een aandachtspunt. Ik ben op zich geen felle tegenstander van dit bijproduct van petroleum (aardolie is de basis) maar een plantaardige olie had misschien beter op zijn plek geweest bij Clarins. Minerale olie is gekend vanwege de verzorgende eigenschappen en zit in vrij veel cosmetica (paraffinum liquidum/mineral oil).


Probleemzone 2: mijn handen. De handcrème van Clarins richt zich niet alleen op de huid van de handen maar ook op de nagels. De meeste handcrèmes zorgen er vooral voor dat de huidzone op de rug van de hand weer soepel en zacht wordt, deze romige crème bevat bestanddelen die op verschillende punten zorgen voor mooie verzorgde handen. 

Aan de rug van de hand kan je direct zien hoe het met de huidconditie gesteld is, pigmentvlekken, een droge doffe huid of zelfs kloofjes zijn tekenen dat de handen wat extra liefde nodig hebben. Zeker tijdens de koude tijd van het jaar waarin de weersinvloeden duidelijke sporen achterlaten is een rijke verzorging die de natuurlijke beschermlaag ondersteunt een must. 


Soms is het zo erg dat ik na het wassen van mijn handen de huid voel trekken en jeuken door het contact met water, ik ben dus erg veeleisend wat een handcrème betreft want ze moeten echt hard werken om mijn droge en gevoelige handen te kalmeren. De Crème Jeunesse des mains van Clarins bevat karitéboter en sesamolie om de dunne huid op de rug van de hand te voeden en beschermen. Extraxten uit witte moerbei maken de huid egaal en helder en eventuele pigmentvlekjes minder zichtbaar. 

De handpalm bevat in tegenstelling tot de rug van de hand aanzienlijk veel talgklieren, de handpalm zal dus niet zo snel even droog worden als de rug van de hand maar soms doet zich wel een ander probleempje voor... de gevreesde zweethanden.... Gelukkig bevat deze handcrème absorberende cassavewortel die het klamme, zweterige gevoel helpt te verminderen. 


Mijn nagels zijn doorgaans wel in goede conditie maar de laastste weken is het echt een ramp, ze breken en scheuren af zodra ze een beetje lang worden dus ook die hebben wat extra zorg nodig. I heb wel aparte verzorgingen voor de nagels en nagelriemen liggen maar die vergeet ik eerlijk gezegd nogal vaak... Mirre heeft een versterktende werking op de nagels en de verzorgende bestanddelen uit de handcrème zorgen ervoor dat de nagelriemen en nagels verzorgd en gevoed worden. Hydrateren is erg belangrijk als je nagels snel afbreken (of soms gewoon afbrokkelen) want vaak zijn ze zo kwetsbaar omdat ze niet flexibel genoeg zijn door de droogte. 

De Crème Jeunesse des mains trekt lekker vlot in en laat geen vettig laagje achter, mijn handen voelen comfortabel en zacht aan en dat gevoel blijft ook totdat ik mijn handen was en het water mijn huid weer irriteert. Nu merk ik wel dat dat steeds minder wordt dus de huid van mijn handen knapt echt op van dit product. Nu volhouden en trouw blijven smeren... Het is trouwens erg fijn dat het een royaal formaat tube is, met een 100ml kan je tenminste eventjes voort. 

Nog een tip: als je echt extreem droge handen hebt dan is het heel erg fijn om drie druppels van de Clarins Booster Repair door je handcrème te mengen. Dit product is zo fijn en veelzijdig, het is eigenlijk bedoelt om door je dag of nachtverzorging te mengen maar ik meng het ook door mijn aftersun of handcrème als mijn huid daar om vraagt. De Boosters zijn kleine flesjes met sterk geconcentreerde 'boosters' die de werking van je product versterkten en hun eigen unieke eigenschappen aan je verzorging toevoegen. 


Als laatste wel een belangrijke zone: de mond. Of je nu wel of niet een lipstick addict bent ruwe lippen vol pijnlijke velletjes wil je gewoon niet en de tere huid van je lippen heeft niet de capaciteit om zichzelf voldoende te beschermen tijdens de hele koude maanden.

Clarins vertrouw ik altijd het meeste wat lipverzorging betreft, de getinte Éclat minute is al een hele fijne herstellende balsem maar de Moisture replenishing lip balm gaat nog een stapje verder. Deze lippenbalsem is herstellend en geeft direct comfort aan droge gebarsten lippen. Rozenwas en shea butter verminderen ruwheid en scheurtjes, beschermen en hydrateren de dunne huid van de lippen. Rijstolie kalmeert en voedt.


De balsem is transparant maar is voorzien van een tintje die ervoor zorgt dat de natuurlijke kleur van je lippen mooier uitkomt. Deze balsem plakt niet maar voelt lekker glad en comfortabel aan op de lippen. Al bij de eerste keer aanbrengen voelen ze comfortabeler aan en na een paar dagen regelmatig smeren verminderen velletjes en ruwe plekjes zichtbaar.


Deze reddingsbrigade helpt mijn huid de winter wel door, al verlang ik nu al naar de lente...het is zo saai in huis zonder de kerstboom dus ik ga volgende week maar eens naar een tuincentrum voor een paar gezellige planten in mooie gekleurde potten. Ik wil graag een Bromelia ananas die vind ik er zo leuk uitzien en hij is nog nuttig ook. Het nadeel aan planten is alleen dat ik niet echt groene vingers heb dus dat ik echt mijn best moet doen om ze in leven te houden...

Anyway, al dit moois van Clarins shop je bij Clarins schoonheidsinstituten en parfumeriezaken. Ik ga een lekkere wandeling maken vandaag want het zonnetje schijnt! Fijne dag vandaag.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)