maandag 30 oktober 2017

Miss Dior 3.0


De eerste Miss Dior geur was in 1947 een bijzondere nieuwkomer, het coutureparfum met een destijds gewaagde bloemige en groene noot vol levenslust zorgde destijds voor de nodige opschudding in geurenland. Maar een beetje sensatie veroorzaken was Dior niet vreemd, Christian had het parfum laten ontwikkelen om zijn revolutionaire New Look, een sensueel nieuw vrouwelijk silhouet dat ook al voor de nodige commotie had gezorgd, te vergezellen.

De New Look was het uitbundige antwoord op de bescheiden mode die het straatbeeld tijdens de oorlog domineerde en een vrouwelijke tegenhanger van de jongensachtige looks uit de jaren 20. De ruisende rokken en slanke taille waren op en top vrouwelijk en elegant, net als Miss Dior destijds. Een parfum vol allure dat vandaag de dag nog altijd verkrijgbaar is (en het ontdekken meer dan waard is). Na prachtige geuren als Dune, Dolce Vita en de verschillende Poison varianten begon het toch te kriebelen bij Parfums Christian Dior en werd Miss Dior Cherie gelanceerd, een subtiele zoete geur voor de 'jeugdige' Dior fans. Een aantal jaar later volgde Miss Dior 2.0 een moderne update van de klassieker waarin vooral patchouli de hoofdrol speelde.

Nu weer 5 jaar verder en 70 jaar na de lancering van de eerste Miss Dior is er Miss Dior 3.0 een geur die is opgedragen aan het gevoel van verliefdheid en een liefdesverklaring van Dior aan de bloem. Het doel was het creëeren van een geur die toegankelijk moest zijn maar ook weer niet te braaf. Parfumeur François Demachy heeft de klassieke formule nauwkeurig bestudeerd en alle 'aardse' noten verwijderd en een paar sprankelende, levendige noten toegevoegd zodat de geur bij de eerste waarneming inslaat als een bliksemschicht, zoals liefde op het eerste gezicht.


De klassieke Miss Dior is een persoonlijke favoriet (ik ben juist dol op die aardse componenten in parfums, dat gevoel van 'vroeger' trekt mij de laatste tijd erg aan in parfums), de bloemige, 2.0 versie heb ik ook gedragen en ik ben erg nieuwsgierig naar de vernieuwde levenslustige versie vol bloemen waarin de sensuele roos een hoofdrol speelt.

Turkse Damascusroos, honingachtige Meiroos en noten van sappige citrusvruchten waaronder bloedsinaasappel (bloedsinaasappel? Ik ben DOL op bloedsinaasappel), mandarijn en bergamot uit Calabrië zorgen voor de sprankelende en sensuele kant van het parfum. Roze peperbessen en rozenhout zorgen voor een licht kruidige prikkelende touch en zijn mooi in evenwicht met de bloemige kant van de geur. Miss Dior wordt door Dior omschreven als een verleidster die niets forceert.

What would you do for love? Miss Dior is verkrijgbaar in diverse formaten, van een bescheiden maar handzame 30ml eau de parfum tot een decadente 150ml flacon voor eindeloos geurplezier. Als de geur net zo indrukwekkend is als de campagne dan kan dit wel eens een nieuwe klassieker worden. Ik ben er nog niet aan toegekomen om de geur te gaan ontdekken maar dat moet maar snel gaan gebeuren.