vrijdag 20 oktober 2017

Clarins Double Serum 2.0


Als iets goed is dan moet je het niet veranderen is meestal de regel, maar Clarins besloot toch het iconische Double Serum te updaten. Het serum werd in 1985 ontwikkeld, door water- en vetoplosbare bestanddelen tegen huidveroudering te combineren in dit unieke 2-fasen doseersysteem help je je huid op maar liefst 5 verschillende gebieden.


Om de huid jong, stralend en vitaal te houden heeft het namelijk 5 verschillende dingen nodig: voeding, hydratatie, bescherming, zuurstof en herstel. Als we ouder worden of blootstaan aan veel stress dan heeft onze huid moeite om al haar herstelwerkzaamheden nog goed uit te kunnen voeren met veroudering als gevolg.


Om de 5 belangrijke functies toch goed uit te kunnen blijven voeren ontwikkelde Clarins de 8e generatie van het Double serum. Een formule die [20+1] bestanddelen bevat, elk van deze bestanddelen heeft zichzelf al ruimschoots bewezen op het vlak van effectiviteit en door de speciale formule kan elk afzonderlijk bestanddeel zijn beste beentje voorzetten. Het is namelijk niet zo dat je zomaar een aantal werkzame stoffen in een creme of olie kan doen en hopla het werkt, als dat zo was dan zou de ultieme anti-ageing formule al bestaan.

De moeilijkheid in huidverzorging is om ervoor te zorgen dat de werkzame stoffen daar komen waar ze nodig zijn en dat zonder al teveel onnodige ballast (want we willen ook geen onnodige chemicaliën op onze huid, althans, dat wil ik niet). Het is zelfs zo dat sommige bestanddelen niet samengaan in één flacon of pot en daarom heeft Clarins het doseersysteem bedacht waarbij de bestanddelen pas vlak voor het aanbrengen gemengd worden en dus niet de tijd hebben om onderling ruzie te maken en elkaar plat gezegd aan te vallen. Eenmaal op de huid gaan ze hun eigen weg om hun werk te doen.


Goed, dat klinkt dus allemaal heel erg spannend maar wat betekent dit nu allemaal precies voor je huid? Het Double serum helpt je huid op alle 5 essentiële vlakken waardoor je huid zichtbaar op zal knappen.

1) Regeneratie: Het huidvezelnetwerk wordt versterkt (elastine en collageen), het vermogen van de opperhuid om zichzelf te vernieuwen wordt beschermd en de formule biedt bescherming tegen invloed van dagelijkse stress.
2) Zuurstof: verbetering van aanvoer van zuurstof naar de cellen en bescherming van de microcirculatie.
3) Voeding: Verbetering van de voeding van de cellen (eiwitten, vetstoffen en koolhydraten).
4) Hydratatie: Verbetert vermogen om zelf vocht vast te houden en herstelt barrièrefunctie van de huid.
5) Bescherming: Verbetering van het antioxidant afweermechanisme en bescherming tegen schade door vrije radicalen.

Dan bevat de formule ook nog kurkuma extract, de kracht van kurkuma of geelwortel wint het aan bekendheid, deze krachtige ontstekingsremmende wortel is bijzonder goed voor je lijf en ook voor je huid doet het veel goeds.


De flacon is enorm gebruiksvriendelijk, je kan namelijk kiezen uit twee doseringen, standje 1 is voor de normaal tot droge huid en koud klimaat, standje twee voor de normaal/gemengde huid of warm klimaat. Ik ga voor de stevige dosis aangezien mijn gezicht, zeker als de herfst echt begint, echt wel een extraatje kan gebruiken. Als de zomer overgaat in de herfst dan merk ik dat meteen aan mijn huid, ze wordt gevoeliger en droger en voelt ongemakkelijk aan. Door een kuur met het serum pak ik deze problemen doelgericht aan en heb ik geen last van deze ongemakken.

Het serum laat zich makkelijk aanbrengen en laat geen vettig laagje achter op de huid. Direct na het aanbrengen voelt mijn huid lekker zacht en comfortabel aan. Clarins  Ook valt het mij op dat droogtelijntjes minder zichtbaar zijn en dat mijn huid er lekker fris en 'wakker' uitziet. Nu heb ik naast een vermoeid ogende huid nog niet echt heel erg last van huidveroudering maar preventief werken kan natuurlijk nooit geen kwaad. Met een beetje geluk (een een paar druppels Double serum) blijven die problemen ook weg haha.

Het serum is perfect te combineren met de verzorgende crèmes en fluides van Clarins, zo is het hydraterende gamma perfect voor een vochtarme huid en de multi-active jour producten zijn heel erg fijn als je huid al iets meer nodig heeft dan alleen vocht. Hieronder zie je een korte introductie over het serum en daarna volgt een interessant filmpje over de speciale manier van aanbrengen van het product.Heel fijn is trouwens dat Clarins nu ook gebruikt maakt van veel biologische bestanddelen en daarmee ook een signaal afgeeft aan de landbouw voor cosmetische doeleinden.  Ook zijn sommige bestanddelen van Fair Trade afkomst. Maar Clarins let niet alleen op de inhoud van de flacon, ook de verpakking is aanzienlijk minder dan voorheen waardoor er veel minder inkt en papier gebruikt word.

Promotie 1 336x280

Al met al vind ik deze make-over zeer geslaagd, de flacon is gebruiksvriendelijker geworden, de verpakking bevat minder papier en de formule zelf is ideaal om je huid een echte boost te geven. Clarins is verkrijgbaar bij de Clarins schoonheidsspecialist en parfumerie.