maandag 16 oktober 2017

Boss The Scent for her

Boss The Scent for her 

De dagen worden merkbaar korter en de zomer ligt echt achter ons dus is de tijd aangebroken om de luchtige en verkwikkende zomergeuren weer op te bergen zodat er plaats gemaakt kan worden voor wat warmere, zwoelere geuren. Ik pas mijn geurgarderobe, op een paar signature scents na, altijd aan op het seizoen.

Boss The Scent for her is het vrouwelijke vervolg op de herengeur Boss the Scent, een geur geïnspireerd op verleiding vanuit mannelijk perspectief. Deze herengeur heeft met Boss The Scent for her een krachtige vrouwelijke tegenhanger gekregen. De inspiratiebron werd gevormd door een klein maar geraffineerd item dat zowel mannen als vrouwen gebruiken om hun kostuum te voorzien van een persoonlijk tintje: de manchetknoop.

Jason Wu, de artistic director van Boss Womenswear legt dit graag uit, de manchetknoop is volgens hem een verbindende factor tussen mannen en vrouwen die maatkleding dragen. Een vrouw in mannelijke maatkleding is volgens hem enorm krachtig, vrouwelijk en sexy, juist door het onverwachte element. Het spel tussen mannelijk en vrouwelijk komt niet alleen terug in de strakke lijnen van de flacon maar ook in de geur.


De flacon oogt modern en een tikje mannelijk maar de roze vloeistof zorgt toch voor een vrouwelijke touch. De geur opent met zoete noten van perzik en fresia waarna Oosterse osmanthus de geur haar bloemige karakter laat onthullen en tenslotte zorgt cacao voor de gourmand finishing touch.

Boss The Scent for her zou ik niet direct omschrijven als een gourmand hoewel de cacao natuurlijk voor het 'eetbare' vleugje gourmand zorgt. Deze geur is vooral erg fruitig en zoet zonder complex te zijn. Een makkelijk draagbare geur voor overdag of s'avonds die een lichtzoete indruk achterlaat. Op mijn huid is het vooral de perzik die overheerst.

Dit is een typische Hugo Boss geur, draagbaar en waarschijnlijk voor een grote groep liefhebbers. Voor mij persoonlijk is dit meer een kortstondige flirt dan een langdurige liefdesgeschiedenis. Van mij mag een geur best complex en een beetje uitzonderlijk zijn en dat is niet het type damesgeur waar je bij Boss voor terecht kunt, maar zo nu en dan vind ik even ongecompliceerd ook wel erg lekker. De geur blijft een paar uur hangen op de huid voor hij langzaam verdwijnt. Voor de liefhebbers lanceerde Boss vorige maand ook een The Scent for her Intense, een 'vollere' variant op deze fruitige geur.

Na het zien van de video had ik het idee dat het om een zwaardere, meer typische avondgeur zou gaan dan dat het in werkelijkheid is gezien de setting. Maar het is wel weer een hele mooie campagne geworden. The Scent for her is verkrijgbaar in een 30,50 en 100ml eau de parfum. PS Boss heeft een nieuwe Man of Today, ditmaal hebben ze de indrukwekkende Chris Hemsworth als gezicht van Boss Bottled gestrikt....laat de beelden voor zich spreken...