maandag 8 mei 2017

Dermalogica Phyto replenish oilOlie is een fantastisch product voor huid en haar maar vaak wordt er toch een beetje huiverig over gedaan al is dat helemaal niet nodig. Velen hebben nog het idee dat een olie op je gezicht kan zorgen voor een glimmend velletje maar als je een zuiver product gebruikt is dat absoluut niet het geval. De eerste olie die ik voor mijn gezicht gebruikte was een plantaardige olie van Clarins, dit was zeker 20 jaar geleden en mijn vette onzuivere puberhuidje knapte enorm op van de olie want ook voor een vette huid is olie een wonderproduct.

Dermalogica heeft al een hele fijne lichaamsolie en sinds kort is er ook een speciale olie voor het gezicht, dit product mag je solo gebruiken, onder je verzorging en zelfs mengen met je verzorgingsproduct. De transparante olie trekt snel in de huid en 4 tot 6 druppels zijn voldoende voor het hele gezicht. De plantaardige oliën en extracten zorgen ervoor dat de lipides (huideigen vetstofjes die zorgen voor een soepele huid) worden aangevuld, de natuurlijke barrière van de huid wordt sterker, fijne lijntjes worden zachter en de huid is beter in staat vocht vast te houden.

De lipides zijn absolute noodzaak voor een jeugdige uitstraling, helaas nemen de lipides af in aantal als we ouder worden en ook stress, verkeerd eten en onvoldoende rust of verkeerde schoonheidsproducten kunnen ervoor zorgen dat ze nog sneller verdwijnen en dat is dus niet de bedoeling. Een jonge huid heeft maar 3 dagen nodig om de lipides volledig te herstellen, bij oudere volwassenen kan dit langer dan een week duren, niet gek dat je huid dan wel wat hulp kan gebruiken.


De Phyto replenish oil helpt je huid dus bij het behouden en aanvullen van de lipiden. De olie is rijk aan kostbare werkstoffen waaronder Japanse Camellia olie (rijk aan antioxidanten en versterkt de barrière), Tamanu olie uit Tahiti, Chiazaad olie (rijk aan essentiële vetzuren en antioxidanten) en hyaluronzuur en orchidee extracten zorgen voor optimale hydratatie.

Je kan de olie direct aanbrengen op een gereinigde huid waarna je je Dermalogica moisturizer aanbrengt. Je mag de olie ook mengen door je moisturizer of primer. Vooral de droge of normale huid zullen profiteren van deze olie. Ik gebruik de olie vooral op de droge zones van mijn huid, vooral mijn voorhoofd heeft af en toe wat extra voeding en hydratatie nodig en dit is een eenvoudige manier om die droge huid zonder al teveel extra toestanden toch goed te verzorgen. Ik zie duidelijk dat de fronslijntjes minder zijn als ik die huid goed verzorg maar te volle crèmes zijn niet mijn ding, de Phyto replenish oil is een ideale oplossing.

De olie zit verpakt in een glazen flacon, ik persoonlijk had een glazen pipet handiger gevonden want het doseren gaat mij niet goed af ik krijg snel teveel druppels uit het flesje. Maar anderzijds zijn die extra druppels ook niet zo heel erg want ik heb momenteel echt enorm droge handen en nagelriemen en die zijn erg gelukkig met dat beetje voedende olie.

Dermalogica huidverbeteringsproducten shop je via de Dermalogica website en bij de Dermalogica specialiste en concept stores.