woensdag 26 april 2017

Lalique Rêve d'Infini

Lalique Rêve d'Infini

Oh Lalique wat heb je toch al veel mooie geuren gelanceerd en ook Rêve d'Infini is weer een pareltje. Rêve d'Infini is een ode aan elegantie en vrouwelijkheid maar ook een eerbetoon aan het vakmanschap van kunstenaar René Lalique. De geschiedenis van Lalique begon met een samenwerking tussen René Lalique en Francois Coty (ja van het hedendaagse megaconcern Coty).

In de begindagen van de parfumerie werden geuren in nietszeggende glazen flessen verpakt en de dames moesten de geur zelf in een flacon overgieten als ze een aantrekkelijkere verpakking wensten. Lalique ontwierp flacons voor de eerste succesgeuren van Coty maar René was veelzijdig en hij ontwierp ook een systeem voor massaproductie van parfumflacons zodat het product meteen betaalbaar werd voor een groter publiek. Hierdoor kreeg hij het zelf ook meteen een stuk drukker want hij kreeg opdrachten van alle grote parfumhuizen waaronder Guerlain en Nina Ricci. De beroemde flacon van L'air du Temps met de twee duiven is een ontwerp van René Lalique. 


De hedendaagse creaties van Lalique laten zich nog steeds kenmerken door prachtige flacons, hoe simpel en modern sommige flacons ook ogen, ze zijn altijd bijzonder mooi en luxueus. Zo ook de flacon van Rêve d'Infini, de flacon heeft een vleugje art deco meegekregen en de zachte poederroze tint met gouden details geeft een goede indruk van de heerlijke inhoud.

De geur is elegant en vrouwelijk en blijft heerlijk lang hangen op de huid, de finish is warm en teder als een liefdevolle omhelzing door de geurnoten van vanille, sandelhout en muskus. Het bloemige grazieuze hart van jasmijn, roos, freesia en cederhout krijgt een zoet tintje door sappige perzik en de geur opent fris en elegant door lychee, witte roos en bergamot. 


Dit is wederom een prachtige tijdloze klassieker, het is bijzonder hoe Lalique geuren creëert die wel met de tijdsgeest meegaan maar niet zomaar de trends volgen zoals zoveel merken doen. Ik hoop ook dat Lalique trouw aan zichzelf blijft want zo zullen ze hun geheel eigen stijl blijven houden en niet opgaan in de massa, en dat is toch eigenlijk wat je met een geur wil bereiken, je eigen unieke persoon benadrukken. 

Zo is Azalée een fruitige geur met kruidige twist, Lalique de Lalique is een glamoureuze weelderige bloemengeur, L'amour laat de bescheiden kant van tuberoos zien (zo goddelijk), Satine is een zwoele gourmand en Nilang is een 'water' gourmand, een bijzondere gourmand die toch luchtig blijft zodat je hem ook gerust op een warme zomeravond kan dragen. Dit zijn slechts een paar van de heerlijke Lalique parfums en dan is er nu ook Rêve d'Infini, een delicate elegante bloemengeur die opvalt door haar klasse en geraffineerde compositie van bloemen, zachte basis en een vleugje fruit.