zaterdag 17 december 2016

Mijn winterse parfumgarderobe

Favoriete Wintergeuren 


Het voelt nog niet erg als winter maar toch heb ik al een aantal warme en weelderige parfums uit de kast gehaald. Het leukste aan de wisseling van de seizoenen is het herindelen van mijn beautyproducten en parfums. 

De kleuren veranderen per seizoen en ook de geuren veranderen mee, in de winter draag ik het liefst wat zwaardere vollere geuren. Er zijn uitzonderingen want op ijzig koude dagen kan ik een lichte sprankelende geur zoals  Chloé ook erg waarderen maar ik grijp toch vooral naar één van deze flacons. 


De drie zoetere geuren die ik tijdens de wintermaanden graag draag zijn Le Premier parfum van Lolita Lempicka, Givenchy Dahlia Divin en Dior J'adore L'absolu. 

Le Premier parfum van Lempicka is een sprookjesachtige geur door zoethout, anijs, viooltjes, kersen, anijs, praline en muskus. Vooral het zoethout zorgt voor een niet alledaagse geur en maakt echt iets unieks van dit parfum. Nu valt de flacon sowieso al op en Lolita Lempicka maakt haar fans regelmatig blij met prachtige limited editions, ik ben al jarenlang een trouwe fan van de geuren van La Lempicka. 

J'adore L'absolu is net even een tikje meer uitgesproken dan de originele J'adore. De geur is wel herkenbaar als Dior J'adore maar heeft iets meer kracht door het boeket van tuberoos, jasmijn, ylang-ylang en rozen. De flacon is hetzelfde als de klassieke J'adore maar oogt zwaarder en luxueuzer.

Men neme zoete mirabelle pruimen en voegt hier een vleugje patchouli, sandelhout, jasmijn en weelderige witte bloemblaadjes aan toe. Het resultaat is een zoete bloemige gourmand die glamour en klasse uitstraalt, precies waar het fashionlabel Givenchy voor staat. Givenchy Dahlia Divin is een heerlijke, ik zou bijna zeggen sappige, geur voor liefhebsters van patchouli en zoet. 


Eau du Soir van Sisley behoort tot de iconen van parfumland en vorig jaar lanceerde Sisley een vervolg op deze geur, Soir d'Orient is zoals de naam al doet vermoeden Oriëntaalser en een stuk zwoeler en kruidiger dan het origineel. Het is een eerbetoon aan het zinderend warme Andalusië en dat hebben ze prachtig vertaald naar een parfum dat onder andere bestaat uit wieook, zwarte peper, Turkse roos, patchouli, saffraan en sandelhout. De geur is kruidig en aromatisch, iets heel erg bijzonders en een bijzonder prettige geur op hele koude gure dagen.

Ik ben nog altijd verdrietig dat Dolce & Gabbana een paar jaar terug besloot hun klassieke Pour Femme te updaten, de nieuwe variant kan mij niet bekoren en ik heb heimwee naar de 'oude' variant. Met de geur Dolce & Gabbana Intense hebben ze het een heel klein beetje goedgemaakt. De geur straalt echt iets Italiaans uit door de typisch Italiaanse citrusnoten van neroli, oranjebloesem en groene mandarijn. Deze worden aangevuld door zoete marshmallow, sensueel sandelhout en sensuele tuberoos. 

Alien is één van de geuren die ik het hele jaar door draag en dat is ook niet zo verwonderlijk, deze veelzijdige geur heeft een verradelijk simpele opbouw qua geur maar deze is zo uniek dat deze geur nooit verveelt. Jasmijn is de hoofdrolspeler in deze geur en bevind zich in het gezelschap van hout en amber wat zorgt voor een zwoele en warme basis. Alien is echt één van mijn vaste lievelingsparfums. Samen met deze andere parfums vormt Alien mijn parfumgarderobe voor de winter, kan jij je vinden in deze keuzes?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)