vrijdag 23 december 2016

Long Lasting manicure with Caption?

Long Lasting manicure with Caption? 

Ik weet niet hoe de tot in de puntjes verzorgde mama's het doen maar ik heb nu veel minder de gelegenheid om mijn nagels te lakken dan voor de baby. Misschien is dit één van hun geheimen? Het Caption nagellaksysteem bevat de zogeheten Lac³ technologie die ervoor zorgt dat je nagellak snel touch-dry is en 3 keer langer blijft zitten dan reguliere nagellak. De lakken zijn intens gepigmenteerd wat ervoor zorgt dat de meeste tinten in één laag dekkend zijn. Met de Caption nagellakremover zijn je nagels snel weer schoon en klaar voor de volgende ronde. 


Het systeem is simpel, je start met een laagje basecoat op droge, schone nagels (ik was mijn handen voor het lakken met dreft, beetje maf misschien maar afwasmiddel ontvet meteen goed). Meteen daarna breng je de gewenste kleur aan en je gaat daarnaa ook meteen door met de matte of glanzende topcoat. 

Binnen 15 minuten is je manicure uitgehard en heeft een gel look. Er zijn veel verschillende kleurtjes verkrijgbaar, ik probeerde de kleur Walk into the light, dit is één van de Top effect kleuren, deze tinten kunnen solo gedragen worden maar je kan ze ook gebruiken om een dekkende lak een ander effect te geven. 


Caption Walk into the light is een transparant beige tint met blauwe iriserende deeltjes, deze lak kan op zich prima op zichzelf (ik heb een gelige ondertoon in mijn huid dus dan stoort het gelige/beige niet) maar is natuurlijk ook mooi over bijvoorbeeld donkerblauw of zwart. Caption adviseert om enkel de lakken uit het systeem te gebruiken en aangezien dit nog mijn enige tint is heb ik (nog) niet verder geëxperimenteerd.

Ik vind dit een heel mooi kleurtje en vooral tijdens de zomer doen dit type kleurtjes het bij mij erg goed, ik vind dit soort glinsterende parelmoertintjes vooral erg leuk op de teentjes, leuk als je mooie sandaaltjes draagt.


Nu de vraag, hoe zit het met dat drogen en de houdbaarheid? Nou het lakken daar is met dit systeem wel tijd voor te maken, de lak is echt heel erg snel droog en vrij stootvast (kijk je moet natuurlijk niet té lomp doen want daar kan alleen UV lak enigzins tegen). De lak vloeit mooi uit over de nagel en het penseel is niet te groot en niet te klein.

En blijft deze lak 3x langer zitten dan gewone lak? Nou ja, dat ligt eraan hoe je het bekijkt, sommige lakken blijven op mijn nagels slechts één dag ongeschonden (wandelwagens uitklappen zijn slecht voor je manicure, dat vertelt niemand je van tevoren...) en een dag of 4 heb ik wel plezier van deze Caption lak maar dan begint het chippen. Op dag 6 moet het er echt af want van slordige nagels word ik nerveus. Op zich een hele mooie score toch?

Caption nail polish: In my previous life, kill it with kindness, looking for husband #2, iced out and kicking it &  trust me i'm faking. 


Nu heb ik in de jaren als polishaholic toch wel ervaren dat shimmers sneller beginnen te chippen dan crèmelakken, misschien moet ik dan toch ook nog eens een crèmelak uitproberen. Ik heb dan ook al een flinke Caption wishlist.... Een paar mooie nudes, twee gave effectlakken en natuurlijk een paar mooie gekleurde lakjes.

Caption nail polish : C'mon, Juice me, aint no thing, Do I look like an ATM? trust me i'm faking, iced out and kicking it, hurt so good. 

Caption producten zijn vrij van giftige chemicaliën zoals Formaldehyde, DBP en Tolueen en zijn niet op dieren getest. Ik ben blij dat dit merk al 3Free is maar ik zou helemaal blij zijn als ze 5 of zelfs 7 vrij zouden zijn. Ik probeer de blootstelling aan chemicaliën zoveel mogelijk te vermijden en ik snap dat je het bij een nagellak nooit 100% kan vermijden maar alle kleine beetjes helpen toch? Dat is wat mij betreft dan ook het enige minpuntje, voor de rest ben ik enorm enthousiast over dit systeem... mijn wishlist is daarvan het bewijs haha.

Caption nagellak en de Topcoat en Basecoat vind je via de Caption webshop en salons die met dit merk werken. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)