woensdag 21 december 2016

Guerlain Les Patrimoines collectie

Guerlain Les Patrimoines collectie

Vijf generaties parfumeurs, geuren die ten tijde van de lancering vernieuwend waren en daarom nu meer zijn dan een parfum alleen. Stuk voor stuk zijn ze historisch en hullen de draagster niet alleen in hun bijzondere compositie van geurnoten maar ook in de tijdsgeest van de periode waarin ze gecreëerd zijn.

Ik ben dol op dit type klassieke parfums van de befaamde geurhuizen. Dit jaar kreeg ik voor moederdag nog een navulling van Jardins de Bagatelle, een weelderig parfum waarin jasmijn de hoofdrol speelt. Mijn moeder moet nog ergens een hele collectie lege flacons hebben van deze bijzondere geur. Ik ga ze binnenkort eens zoeken als ik daar ben.

image ©Guerlain 

De collectie Les Patrimoines bestaat uit een selectie van Guerlain's meest iconische geuren en deze zijn nu allemaal in een mooie nieuwe flacon gestoken. De bijenflacon is typisch Guerlain en deze flacon kent net als de parfums een rijke historie. In 1853 werd Pierre-François-Pascal Guerlain benoemd tot officiële parfumeur van keizerin Eugenie. Het parfum dat hij voor haar creëerde werd gehuld in een flacon met daarop 69 bijen, die stonden symbool voor het keizerrijk. Nog altijd zijn veel Guerlain parfums in deze sierlijke flacon verpakt.

Nahéma heeft als inspiratiebron de sprookjes van 1000 en één nacht en is een ode aan de meest vrouwelijke bloem van allemaal: de roos. Het moment dat je je overgeeft aan de liefde... dat is Chamade, een Oriëntaalse geur met zwarte bessen en hyacinth. Jardins de bagatelle is een romantische bloemengeur die vooral bestaat uit witte bloemen waaronder neroli, jasmijn, gardenia en tuberoos. Alsof je op een mooie zonnige dag door een weelderige bloementuin wandelt.


Vol de nuit is een niet alledaagse geur, om deze geur te dragen is enige durf en moed een vereiste. De uitdagende en exotische bloemengeur Vol de nuit is een eerbetoon aan avontuurlijke vrouwen. Jicky is de naam van de eerste liefde van parfumeur Aimé Guerlain, het parfum is een uitdrukking van zijn eerste verliefde gevoelens. Jicky is een compexe geur die enerzijds fris en aromatisch is door lavendel en citroen en anderzijds sensueel en warm door hout en vanille.

Je eerste liefde, je eerste kus, Jean-Paul Guerlain droeg zijn eerste geur op aan deze memorabele gebeurtenissen wat een charmante bloemengeur opleverde met de prachtige naam Chant d'aromes. Ylang-Ylang, jasmijn en kamperfoelie zijn enkele van de geurnoten uit deze geur die heel poëtisch word omschreven als de ontmoeting tussen de lente en herfst. Nog zo'n mooi moment is zonneschijn na een regenbui, de lucht vult zich met zonnestralen en in combinatie met de vochtige grond en blaadjes in het bos is dit een van mijn favoriete geuren. Zo ook van Jacques Guerlain want die creëerde een geur die dit moment uitdrukt. Après L'Ondée is een tedere geur op basis van vanille, iris en viooltjes.

Zo op de geurnoten afgaande ben ik erg geïntrigeerd door Après L'Ondée en Chant d'aromes. Jardins de Bagatelle heb ik en Nahéma heb ik ook heel lang geleden gehad. Ik ga ze snel eens ontdekken bij de parfumerie. Ik denk dat Vol de nuit de uitgesproken is naar mijn smaak en Jicky misschien ook maar als ik er toch ben kan ik ze net zo goed even proberen, wie weet word ik aangenaam verrast...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)